CASA PERDOMO

TEGUISE
- Arquitectura Doméstica. La Casa Popular -
Denna egendom tillhörde Robayna-familjen under det artonde och nittonde århundradet, men sedan andra hälften av det tjugonde århundradet blev fastigheten för familjen Perdomo, som därefter, 1988, förvärvades av Excelent simo City Hall of La Villa de Teguise.

Efter en viktig rehabilitering där några av de primitiva rummen i lerburkhuset respekterades, installerades det historiska arkivet i detta hus.


VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.


Beläget vid en av ytterligheterna i Villa Rico de Teguise-komplexet, mycket nära Maciot-torget i Bethencourt, upptar en hörnplott, med fasader mot slaktgatorna och Juan de Bethencourt. Det är ett traditionellt stadshus i Teguise.

Den hade tre rum (två med fönster till utsidan), en matsal, en korridor, en central innergård med en cistern, kök, badrum, en inre uteplats med tillgång till gatan och en liten ladugård.

Den gamla matsalen är idag arkivets centrala rum, uteplatsen och korridoren motsvarar läs- och arbetsrummet. De sammanfogade rummen är fondaffären och uteplatsen har konditionerats som ett kommunalt tidningsbibliotek.

Huvudfasaden har två fönster och en stor dörr med två blad, med en trappuppgång och båge, stenstänger och hörnhörn. Taken är gjorda av te, det platta taket och ytterväggarna är korrugerade.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s