CASA JIMÉNEZ

TEGUISE
- Arquitectura Doméstica. La Casa Urbana -
Detta är en byggnad från 1700-talet, avsedd för borgerlig bostad, med en fasad på Le Ny Castillo-gatan, mitt emot Tithing och Firstfruits Cilla, i centrum av Villa de Teguise.

Detta hus byggdes redan på 1700-talet. Det är för närvarande huvudkontoret för Teguise sociokulturella centrum, så byggnaden fick en allvarlig intervention för att anpassa den till den nya sociala användningen.Casa Jiménez

VILLA DETEGUISE VEJLEDNING. Cabildo de Lanzarote historiska arvstjänst. 2003

Adress: A. Sebastian n Hern ndez Gutierrez y Mar till Antonia Perera Betancort

Utkast: Francisca Mar till Perera Betancort, Guacimara Batista Rivero, Mar till Antonia Perera Betancort och A.Sebasti n Hern ndez Guti rrez.

Fotografi: Jos Farray, V deo Humer, Fotografiska fonden för det historiska arkivet för Teguise och den historiska arvstjänsten i Cabildo de Lanzarote.Casa Jiménez

Tvåvåningshus med uteplats, vingård och stall för djur. Teguises kommunfullmäktig rehabiliterade de främre rummen, höjde två våningar med en lounge i var och en av dem och eftermonterade vinpressen som ett mötesrum och bar.

Väggarna är tillverkade av stensten. Utrustad med fem huvudfönster på huvudfasaden (tre på översta våningen och två på bottenvåningen), har den också en smidesjärnbalkong, unik i Teguises arkitektoniska arv.

Platt tak, skiktade väggar, auktionskornis på varje våning, hörnstenar och jamb vid huvuddörren.Casa Jiménez
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s