CUARTEL DE ALMEYDA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Almeyda eller Almeida Barracks, som ligger batteriet norr om staden Santa Cruz, på en liten platå över havet med avseende på Anaga Avenue, bildades tillsammans med San Carlos och Castillo de San Crist bal, stadens viktigaste militära enhet.
Byggnaden kommer att börja i slutet av 1858 under projektet av militären Salvador Clavijo och Plo, men på grund av olika svårigheter kunde den inte färdigställas förrän nästan in i det tjugonde århundradet.

Det ligger i närheten av Barrio de El Toscal, på land som de kallade u2018Los Melones u2019, och varför de korsade olika raviner, och början på det som kallades San Antonio Beach, för närvarande saknas.

Uppsättningen innehåller ytterligare tre byggnader inom dess omkrets: en byggnad belägen öster om huvudbyggnaden på en våning och på vars övre planplan byggdes ett batteri; norrut ytterligare en generad front och tre två-våningar kasemat; och slutligen, västerut tre kasemater av en enda anläggning och i målet för kasernen.Cuartel de Almeyda

Den markerade stilen för den romantiska klassisismen som de enkla linjerna i fasaden drar såväl som dekorationen av kasernerna anger det tydliga inflytandet av Manuel de Ora på den stora mästaren i militära verk, Domingo Sicilia.

Byggnadens struktur är ritad i form av en stängd hästsko, där huvudfasaden är belägen. Den har två våningar där de olika öppningarna är fördelade över byggnadens omkrets, totalt 13 fönster och en huvuddörr.

Huvudporten är flankerad av två räcken som indikerar tillgång till ingången. Jambs ess överensstämmer med grottan till vit snidade dovelor. Fönstren har oregelbundet formad sten alfiz.

På övervåningen är rören belägna och i byggnadens nedre del är kryphålen, alla gjorda av vit stensten.
Längst upp i byggnaden som kroning hittar vi en kordong av grundsten, på vilken batteriets bastu är placerat högt.

En sten omger också hela byggnadens omkrets.
Inuti sticker det stora landet ut på ett halvcirkulärt sätt och med ett atrium på båda våningarna.Cuartel de Almeyda

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Centro-Ifara District

ADRESS N Calle San Isidro, 2Cuartel de Almeyda

Avstängd.

Grad av skydd: integrerad.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Cuartel de Almeyda

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 18.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Stad, arkitektur och historiskt minne 1500-1981 u2019, volym I. Redigerar City Council of Santa Cruz de Tenerife.


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini RuizCuartel de Almeyda
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien