4 1 4

CORREILLO LA PALMA

Santa Cruz de Tenerife
- Patrimonio Maritimo. General -
Med namnet 'orre llo ' ångor och motorbåtar som sedan slutet av 1800-talet täckte mellanöarna thymus transportlinjer mellan Kanarieöarna, transport av passagerar, gods och korrespondens var populärt känt. Postens ångs historia på Kanarieöarna börjar 1888 efter tilldelningen av dessa linjer genom en offentlig auktion till det kanariska Inter-Island Steam Company, ett nyligen bildat rederi och dotterbolag till det engelska lösenordet Elder Dempster & Co. De första ångbåtarna införlivades i tjänsterna mellan öarna, döpt med namnen 'Viera och Clavijo ', 'Le ny Castillo ' och 'P rez Gald s ', till vilka andra som Admiral D az ', 'Mogador ', 'ongo ', etc., som täckte de kanariska vägarna fram till början av 1912.

När de tillfälliga klausulerna om subvention till marina tjänster mellan öar har slutförts, kallas de reguljära linjerna igen 1911 för auktion genom en mycket mer ambitiös specifikation, som kräver införlivande av sex fartyg - de tre av större storlek bör överstiga 1 000 ton brutto registrering, till vilken ytterligare tre av mindre storlek - tilldelas återigen till det kanariska Inter-Island Postal Steam Company, baserat i Las Palmas de Gran Canaria, som omedelbart sätter in städerna på varven i Middlesbrough kölarna för dem som senare var populärt kända under hela deras långa marina liv som 'los driver den svarta '.

Under hela 1912 anländer de till Kanarieöarna och de nya ångorna byggda på engelska varv ingår i tjänsten mellan öarna. De sex fartygen förvärvar kanariska namn och upprepar 'Viera och Clavijo ' och döper sina tvillingar till 'Le ny Castillo ' och 'La Palma '. De återstående tre fartygen, mindre i storlek och populärt kända som u201 Strandklubbar ', tar också namnet på resten av de perifera öarna ...Correillo La Palma

T CNIC DATA

ESLORA 67,10 m. Ärm 9,05 m. CALADO 3,70 m

Blandad last- och genomgångsånga med öppet kappskydd och nitad stålskrov, med rak båge och rund aktern. Drivs av en fyrbladig axel kopplad till en bakaxel som drivs av en tredubbla expansionsmaskin som drivs av kraften som genereras av förbrukningen av kol i två pannor, utvecklade den en medelhastighet på 11 knop. 1951, efter stora vård- och omvandlingsarbeten, började bränna tungt bränsle tills det tog sig ur tjänsten 1976. Ursprungligen byggd med en öppen navigationsbro, stängdes den och försåg den obligatoriska navigationsutrustningen som var färdigställande av befintliga: tim n, manöver-telegraf, maskintel, statlig komp, radar, sonar u2026

Passagen distribueras officiellt i tre klasser, som upptagen platser möjliggör i olika däck med finish och anläggningar i enlighet med kategori a. Således ockuperade First Class (möjliggjort för totalt 43 passagerare enligt reformen på 50-talet) huvuddäck och hade rymliga stugor och tillgång till en lyxig lounge möblerad och klädd i trä och engelskt sammet medan Second Class (42 passagerare) var belägen på mezzaninedäcket, med dubbla hytter eller koppar utrustade med en toalett i en av de senaste reformerna. Utrymmet avsedd för tredje klass (38) finns tillgängligt vid ingången till vingården n 3, akter och hade mycket små utrymmen, flera stugor och gemensamma tjänster i akterkupén. Till dessa siffror måste läggas till ett stort antal passagerare vars biljett inte ger rätt till en plats inuti fartyget och distribueras på ett mer eller mindre osäkert sätt utomlands. 1973 bemyndigades och skickades fartyget av sjöfartsverket för att transportera upp till totalt 266 passagerare, varav 143 kunde ...Correillo La Palma

Restaurerings- och rehabiliteringsprojektet under villkor för navigering av Corre Llo La Palma har sitt ursprung i kommissionen som inrättades 1996 inom Canarian Association of Merchant Marine Captain för att rädda fartyget från skrotning.

Ansvaret för detta initiativ övertogs av Association for Restoration and Conservation of Corre la La Palma, skapat för detta ändamål i december 1997 och som idag har cirka tusen associerade. Detta främjar och genomför projektet, fastställer dess mål och prioriterade åtgärdslinjer och genomför ett avgörande arbete för att garantera det livskraftiga och engagemanget i det kanariska samhället i återhämtningen av detta emblematiska fartyg. I hjärtat av denna sammanslutning och som ett resultat av erfarenheterna och den tekniska komplexiteten som initiativet redan har, uppstår Corre Llo Canaria-stiftelsen i september 2003, som är sammansatt för att ha ett adekvat medel för riktningen för genomförandet av restaureringsprojektet, insamling och hantering av nödvändiga medel och framtida användning av själva fartyget. Förutom medlemmarna i föreningen har stiftelsen flera öråd representerade i dess styrelse och utövar detta ansvar med tanke på upphörandet av motsvarande rättigheter av Cabildo de Tenerife, fartygets ägare. Det är registrerat med numret 193 i registret för Canary Foundations.Correillo La Palma

- Morales Chac n, JP: Han kör llo 'La Palma ' under sin hundraårsjubileum 1912-2012. TBN, n 6. Las Palmas de Gran Canaria, 2010. P gs. 6-25.

- VV.AA .: Han kör La Palma i bilder. Peri dicos de Tenerife, SLU / Burgado Editor och Ediciones Corre llo La Palma. Sta. Cruz de Tenerife, 2005.

- www.correillolapalma.com

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Correillo La Palma
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien


4
   Valorar/Comentar
Valoración

4

Comentario

Excelente referencia del patrimonio industrial de Canarias que necesita la colaboración institucional de las administraciones canarias.

Autor

Anónimo


No existe/n Bien/es Relacionado/s