4 1 4

CORREILLO LA PALMA

Santa Cruz de Tenerife
- Patrimonio Maritimo. General -
Nimellä 'orre llo ' höyryt ja moottoriveneet, jotka 1800-luvun lopusta lähtien peittivät Kanariansaarten väliset saarien väliset kateenkorvan kuljetuslinjat, kuljettivat kulkua, rahtia ja kirjeenvaihtoa, olivat yleisesti tunnettuja. Postihöyryjen historia Kanariansaarilla alkaa vuonna 1888 sen jälkeen, kun nämä linjat on jaettu julkisella huutokaupalla Canarian Inter-Island Steam Company -yritykselle, joka on vasta perustettu varustamo ja tytäryhtiö, jolla on englantilainen salasana Elder Dempster & Co. Ensimmäiset höyrylaivat sisällytettiin saarten välisiin palveluihin, kastettiin nimillä 'Viera ja Clavijo ', 'Le ny Castillo ' ja 'P rez Gald s ', joihin muut, kuten Admiral D az ', 'Mogador ', 'ongo ' jne., Jotka kattoivat Kanarian reittejä 1.912: n alkuun saakka.

Kun saarten välisten meripalvelujen väliaikaiset avustuslausekkeet on saatu päätökseen, vuonna 1911 säännölliset linjat kutsutaan jälleen huutokauppaan paljon kunnianhimoisempien eritelmien avulla, mikä edellyttää kuuden aluksen - kolmen Suuremman koon tulisi ylittää 1 000 tonnia bruttorekisteröintiä, johon lisättiin kolme muuta pienempää kokoa - myöntämällä jälleen Las Palmas de Gran Canarialla sijaitsevalle Kanarian saarten väliselle postihöyryyhtiölle, joka välittömästi antaa Middlesbroughin telakoiden jalustat kelareita niille, jotka tunnetaan myöhemmin koko pitkän meren elämänsä aikana nimellä 'los juoksee mustaa '.

Koko vuoden 1912 ajan he saapuvat Kanariansaarille ja Englannin telakoille rakennetut uudet höyryt sisällytetään saarten väliseen palveluun. Kuusi alusta hankkivat Kanariansaarten nimet, toistaen 'Viera ja Clavijo ' ja kastelemalla kaksoset nimellä 'Le ny Castillo ' ja 'La Palma '. Loput kolme laivaa, kooltaan pienempiä ja tunnetuimmin nimellä u201 Rantakerhot ', ottavat myös muun reuna-saarten nimen ...Correillo La Palma

CNICOS-TIEDOT

ESLORA 67,10 m. Hiha 9,05 m. CALADO 3,70 m

Sekoitettu lastin ja matkustajan höyry, avoimessa suojassa ja niittaamalla teräsrunko, suoralla keulalla ja pyöreällä perällä. Kuljettaa nelinteräinen akseli, joka on kytketty taka-akseliin, jota ajaa kolmoislaajennuskone, jota vetovoima tuottaa hiilen kulutuksesta kahdessa kattilassa, se kehitti keskimääräisen nopeuden 11 solmua. Vuonna 1951 suurten hoito- ja muutostöiden jälkeen alkoi polttaa raskasta polttoainetta, kunnes se poistettiin käytöstä vuonna 1976. Alun perin rakennetun avoimen navigointisillan kanssa se suljettiin ja varustettiin pakollisilla navigointilaitteilla, jotka olivat täydentää olemassa olevia: tim n, ohjaussähkö, konepuhelin, hallituksen pak., tutka, luotain u2026

Kulkuväylä on jaettu virallisesti kolmeen luokkaan, jotka miehittävät tilat, jotka mahdollistetaan eri kansilla viimeistelyaineilla ja luokan a mukaisilla tiloilla. Ensimmäinen luokka (mahtui 43 matkustajalle 50-luvun uudistuksen mukaan) miehitti siis pääkannen, ja sillä oli tilavat hytit sekä pääsy ylelliseen aulaan, joka oli kalustettu ja puettu puusta ja englantilaistyyliseen samettiin. , kun taas toinen luokka (42 matkustajaa) sijaitsi mezzanine-kannella kahden hengen hytteillä tai pariskunnilla, joissa oli wc yhdessä viimeisistä uudistuksista. Kolmanteen luokkaan (38) tarkoitettu tila on saatavissa viinitilan n: n nro 3 perässä, ja sillä oli hyvin pieniä tiloja, useita hyttejä ja yhteisiä palveluja perähytissä. Näihin lukuihin on lisättävä hyvä määrä matkustajia, joiden lippu ei oikeuttanut paikkaa laivan sisällä ja jotka jaetaan enemmän tai vähemmän epävarmalla tavalla ulkomaille. Vuonna 1973 merenkulkuhallinto antoi luvan ja lähetti aluksen kuljettaa yhteensä 266 matkustajaa, joista 143 pystyi kuljettamaan ...Correillo La Palma

Corre Llo La Palman merenkulun olosuhteissa tapahtuva kunnostamis- ja kunnostamishanke on alun perin perustettu vuonna 1996 Kanarian kauppiaslaivojen kapteenien yhdistyksessä perustetusta komissiosta pelastamaan alus romuttamisesta.

Corre la La Palman entisöinti- ja suojeluyhdistys otti vastuun tästä aloitteesta, joka perustettiin tätä tarkoitusta varten joulukuussa 1997 ja jolla on nykyään noin tuhat kumppania. Tämä edistää ja toteuttaa hanketta asettamalla sen tavoitteet ja ensisijaiset toimintalinjat ja toteuttamalla päättäväisiä toimia sen elinkelpoisuuden takaamiseksi ja Kanarian alueen yhteiskunnan osallistumisen vuoksi tämän symbolisen aluksen elvyttämiseen. Tämän yhdistyksen sydämestä ja hankkeen kokemusten sekä jo aloitteen teknisestä monimutkaisuudesta johtuen Kanarian säätiö Corre Llo La Palma syntyy syyskuussa 2003, joka perustetaan riittävien keinojen saamiseksi kunnostusprojektin toteuttamisen ohjaamiseksi, tarvittavien varojen keräämiseksi ja hallinnoimiseksi sekä itse laivan tulevaa käyttöä varten. Yhdistyksen jäsenten lisäksi säätiöllä on hallintoneuvostossaan edustettuna useita saarineuvostoja, ja se harjoittaa tätä vastuutaan laivan omistajan Cabildo de Teneriffan lopettaessa vastaavat oikeudet. Se on rekisteröity numerolla 193 Kanarian säätiöiden rekisterissä.Correillo La Palma

- Morales Chac n, JP: Hän johtaa 100 'La Palma ' -juhliaan 100-vuotisjuhlassaan 1912-2012. TBN, n 6. Las Palmas de Gran Canaria, 2010. P gs. 6-25.

- VV.AA .: Hän ajaa La Palmaa kuvina. Peri dicos de Tenerife, SLU / Burgado Editorial ja Ediciones Corre llo La Palma. Staz Cruz de Teneriffa, 2005.

- www.correillolapalma.com

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Correillo La Palma
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien


4
   Valorar/Comentar
Valoración

4

Comentario

Excelente referencia del patrimonio industrial de Canarias que necesita la colaboración institucional de las administraciones canarias.

Autor

Anónimo


No existe/n Bien/es Relacionado/s