CASTILLO DE SAN CRISTÓBAL

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Före slottet var ett torn beläget och senare en fästning, som ersattes av slottet San Crist bal, som för närvarande grunden kvarstod upptäcktes efter ombyggnad av utgrävningar av den nuvarande Plaza de Espa a.

Slottet registrerades i markregistret den 6 november 1900 till folio 207, volym 340, stadsstyrelsens bok 101, gård 6620, registrering 1, från vilken följande uppgifter kan erhållas: total yta av 3.087,89 m varav byggdes med en 2 444,89 m anläggning och två 642,58 m; Det gränsade mot norr med kroppen av Guardia del Principal, i söder med Rambla del General Guti rrez och Playa, i öster med stranden och i väst med Plaza Real (idag Plaza de la Candelaria).
Hans bit av största ära var när Admiral Nelson och hans flotta försökte erövra ön, frustrerad av det hårda försvaret, och förlorade en arm av en kanonboll som lämnade detta slott.

Slottet förstördes redan helt 1930.Castillo de San Cristóbal

På 1500 var ett torn, byggt i erövringen, som försvarar indianarnas hamn, men inte från havsattackerna. Senare ersattes den av en fästning 1556, även kallad 'C gamla tunnelbanan '. Och år 1575 börjar byggandet av slottet San Crist Bal, som fick ett sådant namn för att hedra skyddshelgonet La Laguna, som var en liten eller stark runt tröstens Hermitage, som var rivs tillsammans med den tidigare fästningen för att dra nytta av byggmaterialen.

Det bildade en regelbunden befästning anpassad till terräng, situation och försvar; vara i form av en muromgärdad fyrkant på 53 med 50 meter. Fronten mot torget har två väggar på 8,3 m. hög, med sina kryphål för fusiler a; framför denna vägg fanns en annan, från liten till hög, som var trimmad med dig. Thymusstranden, slagen av havet till sin hälft, var monterad på utskjutande klippor, och trots åren var dess visselpipa i perfekt skick vid dagen för rivningen.
Den 20 januari 1577 började detta slott sin härliga historia men det var inte förrän den 30 november 1578 när slottets verk är färdiga.

1588 föreslår Mr. Leonardo Torriani att ge mer utrymme till huvudtorget och främja byggnaden längs tungan som skilde viken från Santa Cruz-stranden. Han gav råd om byggandet av en bred vallgrav översvämmad av vattnet som slottet höll inkommunad med staden, och föreslog också variationer i Castilians rum, lager, cisterner etc.
Den genomgick flera efterföljande reformer, den sista under 1724, även om de inte ändrade dess struktur i överdrivet.
Efter den senaste reformen, förblir nästan densamma, inte små ändringar. Som ett anekdotiskt exempel hittar vi i vissa dokument några självbyggda kaserner av soldaterna i deras garnison, som ...Castillo de San Cristóbal

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

Anaga District AREA

ADDRESS Dique Street, 27 - Trinquete Street


Slottet byggdes med material som erhölls från rivningen av den tidigare fästningen och stenarna och träet för att riva den så kallade Old Bridge ', det gamla befästa tornet, användes också. Visselpipan var av vulkanisk stensten vid basen och nådde inte halva höjden och resten av murverket.
Dessa element vilade nästan utan någon grund på lavalågen i bastypen som dominerade i detta kustområde.
Den vulkaniska berget har karakteristiska v-skatter, svampig och närvaron av tomrum, gör att den har egenskaper som gör den till en termisk, statisk och brandbeständig isolator som är klart överlägsen och som inte erhålls med andra naturliga byggnadsmaterial . Användningen av vulkaniska stenblock i konstruktion tillåter, på grund av deras gynnsamma tekniska och tekniska egenskaper, att förbättra arbetets totala lönsamhet och dess yttre utseende.


Byggsystem

Stenblocken, om möjligt, fuktad eller sprayad med vatten för att avlägsna de fina partiklarna som var närvarande i porerna, placerades med murbruk gjord med bindemedel, sand och vatten. I förhållande till det ved som använts användes den kanariska tallen där teet kommer från normalt på ön Teneriffa. Det användes för att förverkliga fönster, dörrar, räcken, trappor etc.
Gipsen på fasaderna som inte vetter mot havet, gjordes med kalkmurbruk, material som allmänt användes på öarna för foder av byggnader.Castillo de San Cristóbal

Rivningen av slottet ägde rum 1930, och för att nå det, fanns det en strid av något mer än ett kvart århundrade, sedan 1883.
Huvudpersonerna var den militära regeringen Santa Cruz, dess borgmästare och till och med kung Alfonso XIII, förutom affärsmän som var intresserade av arbetena. Militärregeringen var för att bevara slottet, medan borgmästarna kämpade för att ta platsen för att riva slottet, även kung Alfonso XIII på ett besök på Teneriffa stod för borgmästaren i Santa Cruz.
Slottet San Crist bal var sätet för den militära regeringen på Plaza de Santa Cruz, men under hela det sjuttonhundratalet har det utförts i det ett verk, det nya vakthuset, byggt av stadshuset, på projektet av V. Alonso de Armi eller 1872.
Efter 1883 var det när han började tänka på allvar om sin rivning. En ritning, presenterad i pressen av Juan Maffiotte, föreslår att det bildas en esplanade på sin plats, där Capitan a del Puerto kommer att byggas på ena sidan, och på motsatt sida, en lokal för National School, med en fyrkant Anlagd mellan de två.Castillo de San Cristóbal

Tolkningscentret 'Castillo de San Crist bal ' är beläget under Plaza de Espa a, dess besökstider är måndagar från 10:00 till 18:00. Det förvaltas av den autonoma organisationen av museer och centra på önrådet på Teneriffa. Idén att skapa denna plats uppstår efter utgrävningarna för ombyggnaden av torget i juni 2006, då de arkeologiska resterna upptäcks. Sedan dess beslutades att värdera resterna, skydda dem och öppna dem för allmänheten.
Det nås med trappor som leder ner till en mottagning, där en vaktmästare med ett leende ansikte håller. Det är gratis inträde. Den sammanfattar på sina väggar, på spanska och engelska, berättelser om Kanarieöarna och dess försvarssystem, eller slott, förutom att hänga två stora stenplattor med inskriptioner av slottet. I ett rum är den imponerande Tigre Canyon, som berättelserna berättade, drog Nelsons arm.
I slutet, från två olika korridorer, kan du se resterna av slottet, dess grunder och några fruktansvärda rostiga kanaler och jag kör två, som vilar på vad de är till den gamla klippbotten. I ena änden av dessa ruiner finns en skärm som återger en dokumentärfilm om slottet.
Med allt detta är besöket mycket kort, några minuter, vilket inte ger tid eller att bli uttråkad. Sedan går vi tillbaka ut där den leende conciergen och samma entré trappor.
Det råder ingen tvekan om denna plats, som förutom att påminna engelsmännen att de inte alltid vann där de skulle, påminner oss om en byggnad som är mycket viktig i vårt förflutna, en byggnad som aldrig kommer att bli obemärkt för de som besökte staden, eller attackerade henne och dess invånare. Det håller ett historiskt minne vid liv. Det enda som saknas är kanske en skalmodell av slottet, som ger en fullständig uppfattning om dess form. Det som är mest uppskattat är att det är gratis ...Castillo de San Cristóbal

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). Artiller a historia på Teneriffa. Ed. Grafik av Teneriffa, Santa Cruz de Teneriffa.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). Anteckningar för historien om de antika befästningarna på Kanarieöarna. Ed. Regionala militära museet på Kanarieöarna, Santa Cruz de Tenerife.

- CIORANESCU, A. (1979). u2018Historia om Santa Cruz de Tenerife u2019, vol. III (1803-1977). Ed. CE-sparbanker. Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
Planimetria 1773
Planta 1773
Planimetria 1867
Planimetria 1867