CASTILLO DE SAN ANDRÉS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Den första utnämningen av existensen av slottet San Andr är från år 1697, då dess konstruktion föreslogs, av kaptengeneralen greven av Eril, men av ekonomiska skäl genomfördes dess konstruktion inte förrän 1706, för order av generaldirektör Agust n de Robles och Lorenzana, som beordrade dess konstruktion i Miguel Tiburcio Russel. I denna första konstruktion är slottets fysiognomi okänd, eftersom en ravin från de närliggande ravinerna orsakade förstörelsen 1740, som byggdes om och förstördes igen av ravinen 1769. Det var då ingenjören Alfonso Ochando bygger om den med den cirkulära formen som för närvarande är känd.

År 1898 slutade en hall med att förstöra den och lämnade den i den stat den är för närvarande.

San Andrs slott spelade en mycket viktig roll under attacken av den engelska admiralen Horacio Nelson på ön 1797, bombade deras fartyg, förstörde deras arboladuror och riggade.


San Andr s är en stad som tillhör Santa Cruz de Tenerifes kommun, men administrativt inramad i Anaga-distriktet.

Staden San Andr s har haft olika namn genom sin historia, ursprungligen ockuperades området av ursprungliga Guanche-gener, som var kända av tre olika namn, Abicor, Abicor och Ibaute, namn relaterade till fikonplantager Det var i zonen. Med ankomsten av Castellanos till ön döpades staden till Salazar-dalen, för att hedra Don Lope de Salazar. Därefter ersattes detta namn av San Andr-dalen, för i äremittern i byn för att dyrka denna helgon. Och slutligen fixades namnet på San Andr s, vilket är som det är känt idag.

Området där staden San Andr s ligger tillhörde Menceyato Guanche de Anaga, var en plats för bosättningar i Guanche, cirka 2000 år sedan, och fanns där i samma arkitektoniska rester av dess närvaro där, liksom Fallet med den berömda mamman San Andr, grottor med rester av mumifierade djur eller stenar med Guanche-gravyr.

Efter erövringen av ön av Adelantado Alonso Fern ndez de Lugo, ger han ägandet av marken till Don Lope de Salazar, för hans hjälp med att erövra och införliva ön i kronen i Castilla.

1813 blev San Andrs en kommun, trots försök att annektera Santa Cruz, enligt La Laguna. Denna situation varar tills kung Ferdinand XII av Spanien implanterar absolutism. Med ankomsten av det liberala trienniet (1820-1823) återger domstolarna sin status som en kommun för sin trohet till kronan av Cdiz.

År 1850 bifogas San Andrs kommunen Santa Cruz, i utbyte mot detta som kostar skapandet av en skyddande vägg för vägarna för svepning och staket av kyrkogården.


Tower of Defense cirkulärformad barbeta (dess parapet har inga omfamningar eller merlons, och täcker inte heller kanonerna), med en omkrets på 86 meter.

Konstruktion gjord av bärande väggar, baserade på ashler och murbruk.
Tornet hade 3 kryphål, vilket gjorde att kanonerna kunde skjuta. Ingången till tornet gjordes genom en träbro, genom vilken tre steg med levande sten klättra. Pose en esplanade av kullstenar, och vattnen som faller däri samlas i en cistern installerad i tornet.

Det har ett välvt lager och två hyllor för boende av soldaterna. B vedorna var bombgodkännanden för att motstå attackerna. Tornet har också ett klocktorn för att ge grannarna en signal om utbrott.

Ursprungligen skyddades tornet i hela dess omkrets av en grop, som nu försvann. Interiöret är fördelat enligt två vinkelräta axlar, en huvud och en sekundär. På den första var tillträdet, bildat av en planplan, dragbrygga och ingång som kommunicerade med den välvda kapslingen. I mitten av detta uppstod den andra axeln i en tvärriktning och placerade på varje sida en kvadratformad hölje som kommunicerade en av dem med en tredje enhet.

1769, med utnyttjande av dess omkrets på 86 meter i längd, vilket ger en meter på 27,3 meter, höjde ingenjören Alfonso Ochondo sin profil med 10 meter, vilket gav honom de slutliga måtten


Tornet och slottet San Andr s byggdes när ön var en del av kronan i Kastilien, som ingick i dess defensiva byggnader.

1878, efter hans demontering, övergav han sig till borgmästaren i grannskapet den 12 mars 1879.

Den 2 januari 1924 förklarade han sig olämplig för arméns behov, han överlämnade den till stadsrådet i Santa Cruz de Tenerife den 15 januari 1926, och hans egendom har sedan fallit till det rådhuset.

Det är registrerat i registret aktiverat i stadsrådet Santa Cruz de Tenerife, med registreringsdatum 15 april 1896, bok 89, volym 307, folio 227 yn på gård 5939.


År 1740, en ravin orsak till förstörelse av slottet, fortsätter till dess återuppbyggnad.

År 1769 förstör en ny ravin slottet och återgår till återuppbyggnaden.

1878 förstörde en ny hall tornet, så det demonterades. Senare översvämningar fortsätter att föra ner det.

År 1898 slutade en hall med att förstöra den och lämnade den i den stat den är för närvarande.


Det är under skydd av den allmänna förklaringen av dekretet av 22 april 1949 och lag 16/1985 om det spanska historiska arvet.

Island Council of Tenerife, genom resolution av den 2 mars 1994 (BOC n 23, av 22.2.95), ansökan om avgränsning av skyddsmiljön i slottet San Andr s.

BESLUT 308/1999, av den 19 november, med uppgift om avgränsning av skyddsmiljön för slottet San Andrs, i Santa Cruz de Tenerifes kommun, ö på Teneriffa, kulturellt intresse , med kategorin Monument.


- VV.AA. (1997). u2018 San Andr s, History of a town u2019, av RODR GUEZ CABRERA, JC, i Castles of Spain, Volym I: Andalusia a. Arag n. Asturien. Balearerna Kanarieöarna Cantabria. Ed. Everest, DL, Le n.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). Artiller a historia på Teneriffa. Ed. Grafik av Teneriffa, Santa Cruz de Teneriffa.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). Anteckningar för historien om de antika befästningarna på Kanarieöarna. Ed. Regionala militära museet på Kanarieöarna, Santa Cruz de Tenerife.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Beatriz Cordobs Noda.


Descripción Documento Descargar Documento
Plano 1598
Alzados de la torre
Emplazamiento
Situación
BOC-1999-159-016 Castillo de San Andrés
BOC-1999-159-016 Castillo de San Andrés

No existe/n Bien/es Relacionado/s