CASTILLO DE SAN ANDRÉS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. Fortificaciones -
Ensimmäinen nimitys San Andrin linnan olemassaolosta tapahtui vuodesta 1697, jolloin Erilin kapteeni ehdotti sen rakentamista, mutta taloudellisista syistä sen rakentaminen toteutettiin vasta vuonna 1706 Miguel Tiburcio Russelin rakentamisen tilanneen komentajan kenraalikomentaja Agust n de Roblesin ja Lorenzanan määräys. Tässä ensimmäisessä rakennuksessa linnan fysiologiaa ei tunneta, koska läheisten rotkojen rotko aiheutti sen tuhoutumisen vuonna 1740, ja sen rakennettiin uudelleen ja tuhottiin rotkon vesillä vuonna 1769. Silloin insinööri Alfonso Ochando rakentaa sen uudelleen tällä hetkellä tunnetulla pyöreällä muodolla.

Vuonna 1898 halli lopulta pilasi sen jättäen sen nykyiseen tilaansa.

San Andrin linnalla oli erittäin tärkeä rooli englantilaisen amiraalin Horacio Nelsonin hyökkäyksessä saarelle vuonna 1797 pommittaen heidän aluksiaan, tuhoamalla heidän arboladuransa ja takilan.


San Andr s on kaupunki, joka kuuluu Santa Cruz de Teneriffan kuntaan, mutta on hallinnollisesti kehitetty Anagan alueella.

San Andrin kaupungissa on ollut useita nimiä koko historiansa ajan, alun perin aluetta käyttivät alkuperäiskansojen Guanche-geenit, joita tunnettiin kolmella eri nimellä, nimittäin Abicor, Abicor ja Ibaute, viikunaistutuksiin liittyvät nimet. Se oli vyöhykkeellä. Kun Castellanos saapui saarelle, kaupunki nimettiin Salazar-laaksoon Don Lope de Salazarin kunniaksi. Myöhemmin tämä nimi korvattiin San Andrin laaksolla, koska tämän pyhimyksen palvontakylän hermitagessa. Ja lopulta San Andrin nimi korjattiin, kuten se nykyään tunnetaan.

Alue, jolla San Andrin kaupunki sijaitsee, kuului Menceyato Guanche de Anagaan, oli noin 2000 vuotta sitten sijaitseva Guanche-siirtokuntien paikka, jota löydettiin samoista arkkitehtonisista jäännöksistä sen läsnäolosta, samoin kuin Tapaus kuuluisasta San Andrin muumiosta, luolia, joissa on muumioituneiden eläinten jäänteitä, tai kiviä, joissa on Guanche-kaiverrukset.

Saaren valloittamisen jälkeen Adelantado Alonso Fern ndez de Lugo antoi hänelle maan omistusoikeuden Don Lope de Salazarille avustaessaan saaren valloittamisessa ja sisällyttämisessä Kastiilin kruunuun.

Vuonna 1813 San Andrista tuli kunta huolimatta yrityksistä kiinnittää Santa Cruz La Lagunan mukaan. Tämä tilanne jatkuu, kunnes Espanjan kuningas Ferdinand XII implantoi absolutismin. Liberaalitriennin (1820-1823) saapumisen myötä tuomioistuimet palauttavat kunnan aseman uskollisuutensa vuoksi Cdizin kruunulle.

Vuonna 1850 San Andr s liitetään Santa Cruzin kuntaan, vastineeksi tästä maksaa suojaseinän luominen lakaisun ja hautausmaan aitojen suuntaan.


Puolustustornissa pyöreä muotoinen barbeta (sen apulaitteessa ei ole halkeamia tai merloneja eikä se peitä aseita), ympärysmitta 86 metriä.

Tukeviin seiniin perustuva rakenne, joka perustuu tuhkakuppiin ja laastiin.
Tornissa oli 3 porsaanreikiä, jotka antoivat aseille ampua. Torniin pääsy tehtiin puisen sillan kautta, jonka läpi kiipeätiin 3 askelta elävää kiviä. Aseta mukulakivien esplanaatti, ja siihen putoavat vedet kerätään torniin asennettuun vesisäiliöön.

Siinä on holvattu varasto ja kaksi hyllyä sotilaiden majoitusta varten. B-vedat olivat pommien hyväksynnät vastustaakseen hyökkäyksiä. Tornissa on myös kellotorni, joka antaa naapureille signaalin puhkeamisesta.

Alun perin torni oli suojattu koko kehänsä kuopalla, nyt kadonnut. Sisustus on jakautunut kahden kohtisuoran akselin, yhden pää- ja toissijaisen, välillä. Ensimmäisessä oli pääsy, jonka muodostivat esplanaatti, satamalauta ja sisäänkäynti, joka oli yhteydessä holvatun kotelon kanssa. Tämän keskellä toinen akseli syntyi poikittaissuunnassa sijoittaen molemmille puolille neliönmuotoisen kotelon, joka oli yhteydessä toiseen kolmannen yksikön kanssa.

Vuonna 1769 insinööri Alfonso Ochondo nosti profiiliaan 10 metrillä hyödyntääkseen 86 metrin pituutta, joka antaa 27,3 metriä pitkää kehää, jolloin hänelle annettiin lopulliset mitat


San Andrin torni ja linna rakennettiin, kun saari oli osa Kastilia-kruunua ja oli osa sen puolustusrakennuksia.

Vuonna 1878 purkamisensa jälkeen hän antautui naapuruston pormestarille 12. maaliskuuta 1879.

Hän julisti 2. tammikuuta 1924 soveltumattomaksi armeijan tarpeisiin, luovutti sen Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustolle 15. tammikuuta 1926, ja hänen omaisuutensa on sittemmin pudonnut kyseiseen kaupungintaloon.

Se on rekisteröity rekisteriin, joka on otettu käyttöön Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustossa. Rekisteröintipäivämäärä on 15. huhtikuuta 1896, kirja 89, nide 307, folio 227 yn maatilalta 5939.


Vuonna 1740 rotko aiheutti linnan tuhoamisen jatkaen sen jälleenrakennusta.

Vuonna 1769 uusi rotko tuhoaa linnan jatkaen jälleenrakennustaan.

Vuonna 1878 uusi halli pilasi tornin, joten se purettiin. Myöhemmin tulvat jatkavat sen laskemista.

Vuonna 1898 halli lopulta pilasi sen jättäen sen nykyiseen tilaansa.


Se on 22. huhtikuuta 1949 annetun asetuksen yleisen julistuksen ja Espanjan historiallisesta perinnöstä annetun lain 16/1985 suojassa.

Teneriffan saaren neuvosto jätti 2. maaliskuuta 1994 antamallaan päätöslauselmalla (BOC n 23, 22.2.95) San Andrin linnan suojaympäristön rajat.

PÄÄTÖS 308/1999, 19. marraskuuta 19, julistamisesta Teneriffan saarella, Santa Cruz de Teneriffan kunnassa sijaitsevan San Andrin linnan suojeluympäristön rajaamisesta, kulttuurin kannalta tärkeä omaisuus , luokan Monumentti kanssa.


- VV.AA. (1997). u2018 San Andr s, kaupungin historia u2019, kirjoittanut RODR GUEZ CABRERA, JC, Espanjan linnoissa, osa I: Andalusia a. Arag n. Asturias. Baleaarit Kanariansaaret Cantabria. Toim. Everest, DL, Le n.

- GARC A ARGUELLES, A. (1982). Artiller a: n historia Teneriffalla. Toimitettu grafiikka Teneriffasta, Santa Cruz de Tenerife.

- PINTO Y DE LA ROSA, JM (1996). Muistiinpanoja Kanariansaarten muinaisten linnoitusten historiasta. Ed. Kanariansaarten alueellinen sotamuseo, Santa Cruz de Tenerife.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Beatriz Cordob s Noda.


Descripción Documento Descargar Documento
Plano 1598
Alzados de la torre
Emplazamiento
Situación
BOC-1999-159-016 Castillo de San Andrés
BOC-1999-159-016 Castillo de San Andrés

No existe/n Bien/es Relacionado/s