CASERIO DE LAS PALMAS DE ANAGA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura en el medio rural. Haciendas -
Casers första historiska referenser går tillbaka till de första åren på 1600-talet, då Gonzalo Fern ndez de Ocampo förvärvade Las Palmas gård 1610 av familjen Armas. Avstamningen av Fern ndez Ocampo är etablerad på Teneriffa sedan erövringen och dess medlemmar innehade viktiga offentliga positioner i öns regering.

Redan 1684 finns bevis för byggandet av Eremitaget av San Gonzalo de Amarante, fäst vid hacienda, av Pedro Fern ndez de Ocampo. År 1681 nämner denna ägare de stora husen på borgmästare som han äger i Las Palmas-dalen och som med säkerhet hänvisar till den nuvarande haciendaen och bevisar hans antikvitet.Caserio de Las Palmas de Anaga

Hacienda visar en U-formad växt, kännetecknad av många liknande konstruktioner på ön, med den lilla hermitage belägen i sin NE-vinkel, som en undantagen kropp, och utformad på en höjdnivå.

Huvudfasaden är orienterad mot norr och vid dess västra ände finns ett täckt inramat i vissling och en dörr med två träblad som redan försvunnit. Genom entrén kommer du till huvudgården, som ett ledande element i huset, där det finns två dragos.

Huset är 36m långt och 28 brett och dess maximala höjd är 3,7m.

Från funktionell synvinkel är byggnaden uppdelad i två tydligt differentierade sektorer, med totalt 11 enheter: serviceområdet, österut, med lerbeläggning (utom i ladan som var gjord av trä); och det inhemska området, västerut, med kofterade tak av en viss kvalitet, inklusive köket (som bevarar två ugnar och skorstenen) och där vingårdar också finns. Rummen i denna sektor är anslutna till varandra, till skillnad från den andra sektorn, där enheterna inte har någon intern kommunikation.

Golven i den ädla sektorn växlar stenen med lerplattor och bara källaren är rammad jord. Vissa fönster som är konserverade är av guillotin och motsvarar inte de ursprungliga.

I vissa enheter har taken (lutad av två och fyra vatten) av brickor gett av, medan andra har försvunnit.

Väggarna, 50 cm tjocka, är gjorda av sten, kalk och lera. Stenarna är bara snidade i det nordvästra hörnet av fasaden, i det nordvästra hörnet av eremitaget och i bågen till dörren och dess svärd. den röda tuffen som användes i hörnskålar och i strukturen på en av väggarna kom från ett stenbrott beläget i den närliggande Roque de Aderno. De primitiva väggarna var täckta med ett lager kalk ...Caserio de Las Palmas de Anaga

Hermitage av San Gonzalo

Eremitaget av San Gonzalo har en unik täckning av en halv punkt i galopp a, med ett svärd av identiskt material och trottoar av lerplattor. På utsidan har det ett fyra-vattentak med böjda plattor, medan på andra sidan ett intressant kofferterat tak är dokumenterat, med schematisk nypa. Dess blommiga och geometriska dekorationer är karakteristiska för barocken.

Olika byggnader

I omgivningarna i huvudhuset finns olika byggnader (bondgårdar) som ockuperades av medlar eller jordbruksarbetare kopplade till gården och med konstruktiva särdrag som kännetecknar traditionell arkitektur. Specifikt finns det sex uppsättningar, några av dem utan täckning, andra visar ett acceptabelt bevarandestillstånd. I vissa fall verkar de överensstämma med flera enkla terrassmoduler, med två och fyra takpannor.

mot baksidan av hacienda, i hörnet på den västra vingen på gården finns det en vingård relaterad till boom i odlingen av 1600-tals vingården, det är en vingård fäst och grävts ut i en stenig utmark, som är sedvanligt för Dra nytta av Anaga, bevarar fortfarande vingårdsavsättningen med biquera, badkaret eller andra insättningen och dess spektakulära snidade sten på cirka två ton. Träelementen har försvunnit nästan helt och lämnat endast de främre stöden på balken (v jungfruor).

Hornos

I det området finns det exakt ett rum med en ugn och lite under, som utgör en del av huvudfasaden är kökområdet, med en ugn och dess två hål snidade i stenen, färdig i en halv punkt, på dem finns det en stor balk som en överliggning (eventuellt av barbuzano för att stödja den rektangulära klockan på den saknade skorstenen).

Hela vistelsen är en av de mest förfallna, eftersom jag tappade ...Caserio de Las Palmas de Anaga

Den särskilda planen för skydd av huset i Las Palmas de Anaga är upprättad i enlighet med lag 16/85 av den 25 juli om reglering av spanska historiska arv i enlighet med artikel 20 i vilken den åläggs utarbetandet efter öppnandet av filen med deklarationen om kulturellt intresse med en kategori monument, initierad genom resolution av den 3 juni 2010 av den allmänna koordinatorn för området kultur, historiskt arv och museet i Cabildo från Teneriffa.

Syftet med planen är återhämtningen av Caser o och dess skydd, upprätthålla typologin och de värden som kännetecknar den, undvika dess gradvisa försämring och korrigera de statiska problemen.Caserio de Las Palmas de Anaga

STUDIE OCH KATALOG AV LANDSARVET AV ANAGA (Byrån för naturområden och kusten. Manuel Almenara Rosales)

TRIBJILLO ALFONSO TRIBUTE. Kapitel Treasury of Las Palmas de Anaga. Agust n Guimer Ravina.

ALLMÄN HISTORIE OM REGIONEN AV ANAGA (Ulises mart n Hern ndez)

GODA ANAGA (Heritage Guide of the Anaga Rural Park).

PALOMA ANTAS SORIA. SÄRSKILDA SKYDDSPLAN FÖR CASERIO DE LAS PALMAS DE ANAGA. Slutarbete av den internationella mästaren i rehabilitering, bevarande och återställande av det byggda arvet. International Center for Heritage Conservation (CICOP) .2010Caserio de Las Palmas de Anaga
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s