CASA DE LOS GRIFOS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Frånvaron av dokumentära källor för byggandet av detta karakteristiska hus som ligger i Castillo Street, har tvingat en hypotetisk studie till forskare som Darias Prince, om dess konstruktion och författare. Även om det inte tvivlar på, är det i deras egna ekologiska karaktär av konstruktionerna som under 1800-talet hände i huvudstaden Santa Cruz. Samma författare antar att dess design kronologiskt motsvarar u2018klassism och protoklekticism u2019.

Det namngavs, House of the Taps på grund av användningen av denna dekorativa resurs som kröning av luckorna i huvudfasaden.

För närvarande omfattar byggnaden ett stort kommersiellt utrymme som täcker var och en av dess anläggningar, som har drastiskt reformerats inuti, med en hydraulisk hiss sett belägen på vänster sida av den.Casa de los Grifos

Detta hus presenteras med två våningar som gränsar till Calle del Castillo, och tre mot Calle La Palma, på baksidan.

I huvudfasaden öppnas fyra öppningar per våning, i den nedre delen i form av dörrar (som betecknar dess funktion som ett lager) och i den övre delen, fyra stora fönster, där de båda sidorna har en räckesil av betong, och de två centralen är förbundna med en krossbalkong som stöds av vissa musslor.

I denna övre del görs prydnaden av fönstren mer upprepade gånger. Öppningarna är under reducerade valv, med dekor på toppen. Genom att göra en kort undersökning om symbologin representerad i övre delen av öppningarna, hittar vi en caduceus flankerad av två kranar eller kranar. Från denna symbol kan vi tolka att den kan hänvisa till dispositionen för en anläggning av medicinska tillförsel som gamla apotekare eftersom i mitten av båda kranarna symbolen för caduceus, kännetecken för medicin och medicin är mycket avundsjuka apotek; men följande tolkning extrapolerar oss till andra kulturer, där den sumeriska gudomen Gizzida eller Ningizzida tydligt symboliseras tillsammans med en annan som kallas Enki, till vilken skapandet av människor i tron från antika Mesopotamia tillskrivs.

Krönningen, med balustrar eller kolonnar av cement mellan socklarna prydde de sista med täckta glas.

På fasaden mot La Palma-gatan finns tre våningar.

Behandlingen av väggen är baserad på parallella linjer för att markera en horisontell rytm, bland dem öppnas dörrarnas öppningar.Casa de los Grifos

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS Calle del Castillo, 25 La Palma, 18.Casa de los Grifos

Grad av skydd: Delvis.

BIC-miljö Ställ in historiska gamla Santa Cruz.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa de los Grifos

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 199.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Stad, arkitektur och historiskt minne 1500-1981 u2019, volym I. Redigerar City Council of Santa Cruz de Tenerife.

- Webportal, blogg El Pozo de Esparta, [konsultationsdatum: 10 januari 2017]: http://elpozodeesparta.blogspot.com.es/2016/03/el-dios-enki_20.html


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Casa de los Grifos
Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles