CASA DE LOS GRIFOS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Tämän Castillo-kadulla sijaitsevan tyypillisen asunnon rakentamisesta puuttuvien dokumenttilähteiden puuttuminen on pakottanut hypoteettisen tutkimuksen tutkijoille, kuten Darias Prince, sen rakentamisesta ja tekijästä. Vaikka niissä, joissa he eivät epäile, se on heidän rakenteissaan oma ekkinen luonne, joita 1800-luvulla tapahtui Santa Cruzin pääkaupungissa. Sama kirjailija olettaa, että sen suunnittelu vastaa kronologisesti u2018classicism ja protoeclecticism u2019 välillä .

Sitä nimettiin nimellä House of the Taps, koska tätä koristeresurssia käytettiin pääjulkisivun aukkojen kruunaamiseksi.

Tällä hetkellä rakennus käsittää suuren kaupallisen tilan, joka peittää jokaisen kasvinsa, ja sen sisälle on tehty huomattavia uudistuksia, joihin sisältyy hydraulinen hissi, joka sijaitsee sen vasemmalla puolella.Casa de los Grifos

Tämä talo on esitetty kahdessa kerroksessa, jotka rajoittuvat Calle del Castilloon, ja kolme kerrosta kohti Calle La Palmaa, takana.

Pää julkisivussa avataan neljä aukkoa kerrosta kohti, alaosassa ovien muodossa (mikä osoittaa sen toiminnan varastona) ja yläosassa neljä suurta ikkunaa, joissa molemmilla puolilla on kaitelaite betonia, ja kaksi keskiosaa on kytketty murskausparvekkeella, jota tukevat jotkut simpukat.

Tässä yläosassa ikkunoiden koristelu suoritetaan useammin. Aukot ovat laskettujen kaareiden alla, ja niiden päällä on koristelu. Tutkiessaan aukkojen yläosassa esitettyä symbologiaa lyhyesti, löydämme kaduceuksen, jota reunustavat kaksi hanaa. Tästä symbolista voidaan tulkita, että se voisi viitata lääketieteellisten tarvikkeiden sijoittautumiseen vanhoina apoteekkeinä, koska lääkinnälle ja lääketiedelle ominainen kaduceuksen symboli on kummankin hanan keskellä erittäin mustasukkainen apteekki; mutta seuraava tulkinta ekstrapoloi meidät muihin kulttuureihin, joissa sumerilainen jumaluus Gizzida tai Ningizzida on selvästi symbolisoitu yhdessä toisen nimeltään Enki, jolle ihmisten luominen muinaisen Mesopotamian uskomuksissa katsotaan.

Kruunaus sokkeloiden välisillä balustereilla tai sementtipylväillä koristi viimeisiä peitetyillä laseilla.

La Palma -katua kohti olevassa julkisivussa on kolme kerrosta.

Seinän käsittely perustuu yhdensuuntaisiin linjoihin horisontaalisen rytmin merkitsemiseksi, muun muassa ovien aukot avautuvat.Casa de los Grifos

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Ifara-alueen keskusta

OSOITE Calle del Castillo, 25 La Palma, 18.Casa de los Grifos

Suojausaste: Osittainen.

BIC-ympäristö Aseta historiallinen vanha Santa Cruz.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa de los Grifos

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 199.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustoa.

- Verkkoportaali, blogi El Pozo de Esparta, [kuulemispäivämäärä: 10. tammikuuta 2017]: http://elpozodeesparta.blogspot.com.es/2016/03/el-dios-enki_20.html


Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Casa de los Grifos
Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles