CASA DE LA PÓLVORA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. General -
Som var fallet i otaliga hamnar och i strävan efter sitt eget skydd, förväntades under erövningarna av nya territorier att de nya invånarna i länderna skulle upprätta en egen tillverkare av krutt. Med detta försvarsbegrepp som är klart betydelsefullt från femtonde och sextonde århundradet kan du förstå platsen för den så kallade Casa de la P lvora i staden Santa Cruz de Tenerife, i området som heter Cabo-Llanos.

Om dess konstruktion går tillbaka till 1700-talet (1756-1758) kommer den peruanska fabriken att upprättas i hamnen i Santa Cruz cirka 1520, några dagar efter den isolerade erövringen, som blev kungliga kupolen ges av kejsaren Carlos V som bevakas av staden La Laguna i Insular Archive. Fabriken (inte huset) kommer att byggas i närheten av den nuvarande Hermitage of Regla. Den plats som valts för lagring av produkten kommer att vara sen eller, under artonhundratalet mot 1756, på en mycket nära plats både till slottet San Juan och till själva fabriken, idag nära Hermitage of Regla ( tidigare kallad u2018 Field of Crosses u2019). Arbetena började 1756 och slutfördes i maj 1758 under planerna av militäringenjören Francisco Gozar. Under tiden för generalchefen Joaqu n Jos Ib ez Cuevas (17791784) byggdes ett svärd runt hela lagret för att täcka det från utsikten över havet.

Förutom byggnaden själv beordrade befälhavare Joaqu n J. Ib ez Cuevas att bygga en mur nära Casa de la Pvora, eftersom den på grund av dess plats kan bli utsatt för attacker från havet. Väggen med små dimensioner kommer att sträcka sig längs hela kusten. På grund av denna situation med oskydd i samband med brandattackerna kommer huset att stängas för stängning endast 30 år efter dess byggande, eftersom det inte väckte stor entusiasm för stadens militära kupol . & nb ...Casa de la Pólvora

Byggnaden definierar en rektangulär skiva med ett enda däcks täckskydd som drar sin sinusformade silhuett från utsidan. På sidorna är olika sillerstänger anordnade för att stödja byggnadens breda väggar. I hela dess omkrets visas endast små öppningar i form av ventilationsöppningar och fönster i huvudet på vattnet. Omkretsväggarna visslar också. Tillträde sker via en dubbel portal på västfasaden. Inuti ser du kontinuiteten i de halvcirkelformade bågarna som utgör takkorridoren också gjord av vissling.

KONSTRUKTIONSMATERIAL OCH SYSTEM

Materialen som användes vid byggandet av denna byggnad skulle vara hjul och armerad betong och bilda ytterväggarna och grunden för densamma.Casa de la Pólvora

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Health District-La Salle

ADRESSEN Avenida de la Constitución, 35Casa de la Pólvora

Grad av skydd: integrerad.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa de la Pólvora

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 735.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Stad, arkitektur och historiskt minne 1500-1981 u2019, volym I. Redigerar City Council of Santa Cruz de Tenerife; pp. 206-209.

- CIORANESCU, A. (1979). u2018Historia om Santa Cruz de Tenerife u2019, vol. III (1803-1977). Ed. CE-sparbanker, Santa Cruz de Tenerife.

-RUMEU DE ARMAS, A. (1947). u2018Kanarier och Atlético. Pirater mot och marinattacker u2019, t. III, 10 del., 486. Madrid.

-TARQUIS RODR GUEZ, P. (1965-1966) Ordbok för arkitekter, alarifer och stenhuggare som har arbetat på Kanarieöarna. Madrid-Las Palmas; pp. 486.


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien