CASA DE LA PÓLVORA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Militar. General -
Kuten lukemattomissa satamissa ja omaa suojelua ajatellen, uusien alueiden valloitusten aikana odotettiin, että uusien maiden asukkaat perustavat oman ruutinvalmistajansa. Tällä puolustuskäsitteellä, joka on selvästi merkitsevä viidennentoista ja kuudennentoista vuosisadan ajan, voit ymmärtää ns. Casa de la P lvoran sijainnin Santa Cruz de Teneriffan kaupungissa, Cabo-Llanos -nimellä.

Jos sen rakentaminen alkaa 1800-luvulta (1756-1758), Perun tehdas perustetaan Santa Cruzin satamaan noin 1520, muutama päivä sen jälkeen, kun saaristomaiset valloitukset tulivat kuninkaalliseksi kupoliksi antanut keisari Carlos V, jota vartioi La Lagunan kaupungin saaristoarkisto. Tehdas (ei talo) perustetaan nykyisen Reglan Eremitaasin läheisyyteen. Tuotteen varastointipaikka valitaan myöhään tai 1800-luvulla kohti vuotta 1756 hyvin lähellä paikkaa sekä San Juanin linnalle että itse tehtaalle, tänään lähellä Reglan Eremitaasia ( aiemmin nimeltään u2018 Ristikenttä u2019). Työt aloitettiin vuonna 1756 ja saatiin päätökseen toukokuussa 1758 sotilasinsinööri Francisco Gozarin suunnitelmien mukaisesti. Kenraalikomentajan Joaqu n Jos Ib ez Cuevasin (17791784) aikana koko varaston ympärille rakennettiin miekka peittämään se merinäköalalla.

Itse rakennuksen lisäksi komentaja Joaquín J. Ib ez Cuevas määräsi rakentamaan muurin lähellä Casa de la Pvoraa, koska sen sijainnin vuoksi se voi joutua hyökkäysten kohteeksi meri. Pienten mittojen seinämä ulottuu pituussuunnassa koko rannikkorajaa pitkin. Tämän palohyökkäyksiin liittyvän suojaamattoman tilanteen takia talo suljetaan sulkemiseen vasta 30 vuotta sen rakentamisen jälkeen, koska se ei herättänyt suurta innostusta kaupungin armeijan kupolista . & nb ...Casa de la Pólvora

Rakennus määrittää suorakulmaisen laivan, jossa on yksikerroksinen tynnyripeite, joka vetää sinimuotoisen siluettinsa ulkopuolelta. Sivuilta on saatavana erilaisia tukimateriaaleja, jotka tukevat rakennuksen leveitä seiniä. Koko ympärysmittaansa vain pienet aukot ovat tuuletusaukkojen ja ikkunoiden muodossa otsikoiden päissä. Myös kehän seinät vilisevät. Pääsy tapahtuu kaksinkertaisen portaalin kautta länsimaisessa julkisivussa. Sisältä näet puolipyöreiden kaarien jatkuvuuden, jotka muodostavat myös viheltämisestä tehdyn kattokäytävän.

RAKENNUSMATERJALIT JA JÄRJESTELMÄ

Tämän rakennuksen rakentamisessa käytetään materiaaleja pyörä- ja teräsbetonia, jotka muodostavat ulkoseinät ja sen perustan.Casa de la Pólvora

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Terveysalue-La Salle

OSOITE Avenida de la Constitución, 35Casa de la Pólvora

Suojausaste: Integroitu.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa de la Pólvora

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 735.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuusto; ss. 206-209.

- CIORANESCU, A. (1979). u2018History of Santa Cruz de Tenerife u2019, voi. III (1803 - 1977). Toim. CE-säästöpankit, Santa Cruz de Tenerife.

-RUMEU DE ARMAS, A. (1947). u2018Canarias ja Atlético. Merirosvo ja merivoimien hyökkäykset u2019, t. III, 10 osa, 486. Madrid.

-TARQUIS RODR GUEZ, P. (1965-1966) Kanariansaarilla työskennelleiden arkkitehtien, hälytysten ja kivitahojen sanakirja. Madrid-Las Palmas; ss. 486.


Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien