CASA DE RUIZ ARTEAGA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Även om det inte finns några uppgifter om dess konstruktion, är Ruiz Arteaga House, eftersom detta tvåvåningshus är känt beläget nära Plaza de la Candelaria, dokumentation om en reform som skulle göras till Antonio Pintor på 1800-talet , 1898. Jos Ruiz Arteaga var känd i staden för att vara en viktig köpman och jordbrukare, vars välmående företag, såsom lagret vid bryggan tillägnad utställning och försäljning av marineffekter och Baiz de Ruiz på bottenvåningen tjänade de honom för att förvärva denna fastighet på den livliga Calle del Castillo. Förutom att han var känd för sin verksamhet var Ruiz drivkraften bakom användningen av järn i 1800-talets arkitektur, eftersom han också var representant för det Sevilla-baserade företaget Fundici San Antonio som ägs av P rez Hermanos.

För närvarande har huset butiker på båda våningarna och har genomgått olika omvandlingar för att anpassa byggnaden till olika användningsområden.Casa de Ruiz Arteaga

Detta tvåvåningshus som tidigare hade använts som lager, exemplifierar 1800-talets romantiska klassikerstil, och enligt Darias Pr ncipe är dess typologi närmare den för en lokal mästare av verk, lite kopplad till århundradets stora arkitekter som Ora eller Painter.

Fasaden är symbolisk och består av en z calo och två nivåer, åtskilda av en delande gjutning. Både på bottenvåningen och på övre våningen öppnas tre öppningar, i linje med vertikala axlar, där en glasutsikt från början av 1900-talet skiljer sig ut på huvudskyddet i sin centrala del. Sidofönstren har en liten tvättbalkong.

Vid kronningen av byggnaden uppskattar vi en stor avsats och i dess övre del, takets golvmassa.Casa de Ruiz Arteaga

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Centro-Ifara District

ADDRESS N Castillo Street, 7Casa de Ruiz Arteaga

Grad av skydd: Delvis.

BIC Ställ in historiska gamla Santa Cruz.Casa de Ruiz Arteaga

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 185.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Stad, arkitektur och historiskt minne 1500-1981 u2019, volym I. Redigerar City Council of Santa Cruz de Tenerife.


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Casa de Ruiz Arteaga
Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles