CASA DE RUIZ ARTEAGA

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Vaikka sen rakentamisesta ei ole tietoja, Ruiz Arteaga -talo, koska tämän kaksikerroksisen talon tiedetään sijaitsevan lähellä Plaza de la Candelariaa, on asiakirja Antonio Pintorille 1800-luvulla tehtävästä uudistuksesta. , vuonna 1898. Jos Ruiz Arteaga tunnettiin kaupungissa olevan tärkeä kauppias ja maanviljelijä, jonka vauraat yritykset, kuten meritehtaiden näyttelyyn ja myyntiin tarkoitettu telakkavarasto sekä Baiz de Ruiz Pohjakerroksessa he ansaitsivat hänelle hankkimaan tämän kiinteistön kiireisellä Calle del Castillo -kadulla. Sen lisäksi, että Ruiz oli tunnettu liiketoiminnastaan, se oli raudan käytön voima 1800-luvun arkkitehtuurissa, koska hän oli myös Sevilla-yhtiön Fundici San Antonio -yrityksen edustaja, jonka omistaa P rez Hermanos.

Tällä hetkellä talossa on kauppoja molemmissa kerroksissa, ja se on käynyt läpi erilaisia muutoksia rakennuksen mukauttamiseksi erilaisiin käyttötarkoituksiin.Casa de Ruiz Arteaga

Tämä kaksikerroksinen talo, jota oli aikaisemmin käytetty varastona, kuvaa 1800-luvun romanttista klassistista tyyliä, ja Darias Pr ncipen mukaan sen tyypitys on lähempänä paikallisen teosmestarin omaa, vähän sidoksissa vuosisadan suuriin arkkitehteihin, kuten Ora tai Painter.

Julkisivu on symbolinen ja koostuu z calosta ja kahdesta tasosta, jotka on erotettu toisistaan jakavalla muovilla. Sekä pohjakerroksessa että ylemmässä kerroksessa avataan kolme aukkoa, jotka on kohdistettu pystyakselien mukaan, ja joiden keskiosan pääkannessa on erottuva lasinäköala 2000-luvun alkupuolelta. Sivuikkunoissa on pieni parveke.

Arvioimme rakennuksen kruunauksessa suurta reunaa ja sen yläosassa kattolattian sileää lisäosaa.Casa de Ruiz Arteaga

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Centro-Ifara District

OSOITE N Castillo Street, 7Casa de Ruiz Arteaga

Suojausaste: Osittainen.

BIC asettaa historiallisen vanhan Santa Cruzin.Casa de Ruiz Arteaga

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 185.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustoa.


Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Casa de Ruiz Arteaga
Descripción Documento Descargar Documento
Situación
Emplazamiento

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles