CASA SIXTO MACHADO (ANTIGUO CUARTEL GUARDIA CIVIL)

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Teneriffan pohjoispuolella sijaitseva Puerto de la Cruzin kotoisin oleva Sixto Machado P rez-Windy oli suuri yrittäjä ja kauppias Teneriffalla. Koska hän ei ollut täysi-ikäinen, asettui asumaan Lontooseen perustaakseen hedelmä- ja maataloustuotteiden vastaanotto-, jakelu- ja vientiyrityksen Sixto Machado & Company -yrityksen Covent Gardenin tärkeän kaupallisen alueen läheisyyteen. . Monien vuosien asumisen jälkeen Englannin kaupungissa, vuonna 1914 he päättivät muuttaa viiden lapsensa ja hänen vaimonsa kanssa takaisin saareen terveysongelmien takia, kun Machado asettui nykyiseen pääkaupunkiin Santa Cruziin kartanoon. rakentaa joihinkin nykyisen Tio Pino -maan maihin lähellä Barranco del Hierroa.

Tämän neljäkorkeista kartanoa suunnitteli Valladolid-arkkitehti Mariano Estanga noudattaen ajan esteettisiä kaanoneita, kuten eklektikkoa ja historialismia, jotka osasivat yhdistyä nerokkaasti yhdessä tiettyjen modernististen muistojen kanssa. Asunnon asianmukainen toiminta ei ollut vain asumistyyppi, vaan myös tietyt maahuviloiden maaseudun talojen näkökohdat oli sisällytettävä menettämättä maahotellin omaperäisyyttä, joka kiehtoi niin paljon Santa Cruzin porvarillisesta yhteiskunnasta.

Lisäksi sen tilanne ei ollut sattumaa, koska Sixto Machado olisi itse tietoinen sen sijainnista Barranco del Hierron läheisyydessä sekä tietä, joka yhdisti Santa Cruzin La Lagunan kaupunkiin.
Machado-perheen menestyneen ajanjakson jälkeen tämän pienen palatsin asukkaiden edustajana 20. vuosisadan puolivälissä rakennuksesta tulee osa valtiota, joka osoittaa siviilikaartille kasarmotoimintoja. Tässä suhteessa se on käynyt läpi merkittäviä muutoksia sisäisessä rakenteessaan.

Vuosien luopumisen ja raunioitumisen jälkeen Santa Cruzin kaupunginvaltuusto vihki vuonna 2011 vasta kunnostetun ja kunnostetun ...Casa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)

Talon rakenne muodostetaan kahden suorakaiteen muotoisen halkeaman avulla, jotka yhdistetään kahdella vinoakselilla, jotka muodostavat tylpän kulman, joka on nivelletty sen keskiosaan tornin kanssa, jolla on puristimet.

Pääyhteys sijaitsee pohjoisimmassa osassa nelipuolisten marmoriportaikkojen avulla, joissa on betoninen kaide koko pituudeltaan.

Jokaisessa julkisivussa on parveke, josta länsimaisen julkisivun erottuu: suljettu parveke, jossa on tasainen keraaminen laattakatto, seinäkaapit ulkoreunoilla ja lasikotelot, ja myös suljettu parveke Kolmannessa kerroksessa sijaitseva L-muotoinen (neliö), joka muistuttaa Kanariansaarten maaseutumaisten parvekkeita ja jota tukevat housunkannattimet ja simpukat.

Julkisivujen aukot on kehitetty eri tyyleinä, joista löytyy sekä muodostumista että suoraa muodostumista tai jopa laskettua kaaria. Monissa tapauksissa nämä aukot ovat edelleen kiinni suurilla lasimaalauksilla, jotka on värjätty vihreällä, sinisellä ja keltaisella sävyllä.Casa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ZONE District Ofra-Costa Sur

Camino del Hierro OSOITE - Av. Sim n BolivarCasa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)

Vuoden 2011 kuntoutus

Vuosien luopumisen jälkeen ja jopa kodittomien turvapaikkana ja kärsimättä äärettömiä vandalismeja, kaupunginvaltuusto sitoutui kunnostamaan kiinteistön muuntamaan sen sosiokulttuuriseksi keskukseksi ja kaupungin kaupungin musiikkikouluksi.

Rakennuksessa ei ollut vain staattisia ongelmia, vaan myös vakava uhka johtuen välittömästä romahtamisvaarasta.

Kunnostamisesta vastaavat arkkitehdit pitivät kiinteistöä kuvaavien julkisivujen osien säilyttämisen ja palauttamisen tärkeyttä, koska sisätiloissa ja vuosien 30 ja 40 erilaisten muutosten jälkeen on mahdotonta .

Lisäksi, samalla kun estetiikkaa kunnioitetaan syvällisesti, liitetään betonimäärä, joka sijaitsee koulun uudessa auditoriossa, käytännöllisesti katsoen heikentämättä loput muusta rakennuksesta.

Sisustuksen uusinta merkitsi tilan muuttamista mukauttaaksesi sen rakennuksen uuteen käyttöön.

Joidenkin kriitikkojen mukaan rakennuksen uusi visio muistuttaa hetkeksi englanninkielistä kuvausta, kun nämä julkisivun ominaispiirteet on palautettu.Casa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)

Suojausaste: Integroitu.

Tiedosto BIC-ilmoituksen käynnistämiseksi päätöslauselmalla 5-2-2001.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 720.

- BRITO, O. (1980). Kanaarin työntekijöiden liikkeen historia. Suosittu toimitus, Madrid.

- FRUTOS, D. (Verkkoyhteydessä) u2018Sheto Machado -talon kuntoutus u2019, [kuulemispäivämäärä: 12. tammikuuta 2017] Katso: http://davidfrutos.com/rehabilitacion-de-la-casa- de-sixto-machado /

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Casa Sixto Machado (Antiguo Cuartel Guardia Civil)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s