CASA SINGER (SEDE PARLAMENTO DE CANARIAS)

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Antonio Pintor ja Ocete kirjoittivat vuonna 1896 projektin koteiksi ja liiketiloiksi. Teokset valmistuivat vuoden 1898 alussa. Se oli melko uusi rakennus tuolloin kaupungissa tehdylle, ja siihen annettiin lukuisia kommentteja ja politiikkoja. S nger-talo on osa mielenkiintoisimpia ekologisia rakennuksia Santa Cruzissa. Linnan kadulle johtavan julkisivun yhteydessä neljä pilarit antavat jakaa etunimen kolmeen kaduun, jättäen voimalan kapeimmaksi, mutta vauraimmaksi. Päinvastoin, Teobaldo Powerin julkisivu pienentää koristeellisuuttaan, vaikka reikien ja niiden muotojen jakautuminen on paljon mielenkiintoisempaa. Molempien julkisivujen yhdistämiseksi, samassa nurkassa, Maalari käytti ratkaisussaan, jota hän käytti laajasti rakenteissaan. Se koostui seinien kohtaamisen tasoittamisesta pyöristämällä tikkujen rajaamia muotoja. Kaksikerroksisen rakennuksen erotuksena on näiden kahden välillä erottava muotti, joka toimii väärinä pohjina, kun taas pääomaa rakentaa koristeosuus, joka murtuu pitämään sitä. Nykyään se kuuluu Kanariansaarten parlamentille. Sekä rakennuksen sisä- että ulkopuoli, johon on lisätty runko, jonka piirteet ovat radikaalisti vastakkaisia rakennustyyliä, on käynyt läpi suuria muutoksia.

Katso DARIAS PR NCIPE, Alberto .: Arkkitehtuuri ja arkkitehdit Länsi-Kanarian saarilla, 1874–1931, Santa Cruz de Tenerife, 1985, s. 208-209Casa Singer (Sede Parlamento de Canarias)

- DARIAS PR NCIPE, Alberto .: Arkkitehtuuri ja arkkitehdit Länsi-Kanarian saarilla, 1874–1931, Santa Cruz de Tenerife, 1985, s. 208-209.

- Tiedosto PGO Santa Cruz de Teneriffan arkkitehti- ja kaupunkiperinnön kissalogosta, 2013. vol.3. Osa 3.2.1.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D lukee Mart nez ..

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Casa Singer (Sede Parlamento de Canarias)

Kaksikerroksinen rakennus, joka on integroitu uuteen kerrostaloon (Kanariansaarten parlamentti). Alkuperäinen omaisuus on luetteloitu. Castillo-kadulla julkisivu on symbolinen ja on jaettu kolmeen osaan. Pa tai keskikohta, jossa pääsyaukko on kehystetty kahden kaksoiskorkeuden pilasterin väliin, pohjakerroksen portaalissa, jossa on puolipyöreä kaari, kaksoislevyovissa kiinteä puolipyöreä lasiosa ja yläosan ikkunassa puolipyöreä kaari, joka antaa yksittäinen keskeinen parveke takorautakaiteella. Sivusektorilla on takorautainen koristekehys, johon asetetaan kaksi puolipyöreällä kaarilla varustettua porttia ja ylemmässä kerroksessa kaksi keskiä vastaavaa aukkoa antavat yhteisen parvekkeen. Toinen puoli on symmetrinen. Huutokauppa suoralla koristeella. Vaakataso jätetään vapaaksi, sitten uuden intervention julkisivusuunnitelma alkaa. Teobaldo Powerin julkisivu on myös symmetrinen, ja keskimmäinen on sama kuin Calle del Castillo (toistaa ylemmän kerroksen yksittäisen keskusparvekkeen) ja sivut, joissa on kolme matalaa ikkunaa uusista interventioista ja kolme yläikkunaa, joissa rautakaiteet paramento. Kiinnostavat elementit: Puutyöt. Takorautakaiteet parvekkeilla ja kynnyksillä.Casa Singer (Sede Parlamento de Canarias)

Suojausaste: Osittainen

Suojauslogo n. PGO Santa Cruz de Tenerife. Osittainen lopullinen hyväksyntä vuonna 2014. BIC-monumenttiympäristö 13

Nykyinen käyttö: Institutionaalinen.

SUP. Tontti: 293,70 m2

RAKENNUSPinta: 1 762,20 m2Casa Singer (Sede Parlamento de Canarias)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles