CASA LA ROCHE

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Detta hus som är så karakteristiskt för Tima-havssidan av staden Santa Cruz, ligger på Calle La Marina, även om det genom sitt arrangemang också öppnar mot Anaga Avenue eller Francisco La Roche. Det utformades av den kommunala arkitekten Antonio Pintor, 1913, för familjen La Roche.

I början designades det som ett enfamiljshus, för närvarande innehåller det olika företag som är dedikerade till hotellet, vilket förändrade den inre distributionen av samma, efter att ha försvunnit en innergård som har byggnaden.Casa La Roche

Huset är fördelat på tre våningar, med tre andra konstruktionselement: central kropp, en annan belägen till vänster och torn n, precis vid sammanflödet av de två gatorna som gränsar till byggnaden.

Det inre utrymmet är indelat i de olika rummen som är anordnade i längdriktningen till båda fasaderna. Som en del av anslutningen mellan rummen fungerar en distributörskorridor som länkzon.

Som yttre dekorativa element kan vi belysa den diskreta bukten i gränserna, tak, lister och kroklistar, krönningen av tornet i en ochavada-form, hålen i halvpunktsfönstren med profilmulor, glaserade stolpar med segmentering i flera vertikala delar och pinnar.

Tower n är stängt med ett åttavattentak, med en brant takfot och stödd av träprofiler, krönad i sin centrala del av en nål.Casa La Roche

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS N La Marina Street, 4Casa La Roche

Avstängd räckvidd. Grad av skydd: delvis.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa La Roche

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 59,1.


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Casa La Roche
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s