CASA ELDER

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Elder Dempster ja Ca a. -Yritykset perustettiin Liverpoolissa vuonna 1890 ja omistautuivat merikauppaan ja liiketoimintaan Englannin ja Länsi-Afrikan Englannin kuningaskunnan siirtokuntien välillä. Santa Cruz de Teneriffasta on tullut yhdessä Las Palmasin sataman kanssa kaksi tärkeätä strategista maamerkkiä reitillä siirtomaahan, joten ei ollut yllättävää, että heillä oli sivukonttoreita Kanariansaarten näissä kahdessa suurimmassa satamassa. .

Tämä suuri modernistisen tyylin rakennus ja arkkitehti Antonio Pintorin työ näkee valoa vuonna 1903, avaaen ovensa saman yrityksen liiketiloihin ja toimistoihin. Vaikka alun perin sen sijainti, hyvin, yrityksen tarkoituksena oli ostaa vanhan Castillo de San Crist bal -maan maa, lopulta neuvottelut eivät toteutuneet. Lopullinen sijainti sijoittaa Vanhin sivukonttorin Robayna-kadulle Santiago de la Rosasta ostetulle maalle.

Antonio Pintor on tämän teoksen taidefiksu, jonka hän tunsi alusta lähtien ennakkoluulolta mainitun tehtävän toteuttamiseksi. Paikan pääjohtajana toimi Jos Ruiz, joka yhdessä veljensä Tom s Ruizin kanssa toteutti Pintorin suunnitteleman ruiskutyön sekä ylenmääräiset modernistiset ovet.Casa Elder

Se on iso rakennus, jonka pääjulkisivua kohti Robayna-katua on yhteensä neljä kerrosta. Avoimet parvekkeet ja kanisterin asettelu myötävaikuttavat rakennukseen merkittyyn horisontaaliseen merkitykseen. Castillo-kadun kahvila ratkaistaan tekemällä etuosa ulospäin. Tuloksena on laajempi tilaa koristeluun, koska nämä olivat kaupalliset vams. Kiinteistöstä puuttuu kuitenkin koristelu San Clementen ja San Lucasin kaduille. Rakennuksen julkisivuissa sekä kanisteri että rautaelementit yhdistetään, etenkin rakennuksen asuttamissa parvekkeissa. Kiinteistössä on modernismin kieltä vallankaappauksena pääjulkisivun parvekkeiden parvekkeilla sekä koko rakennuksen laajuisessa kukka-ohjelmistossa.

Rakennuksen ovet, joiden jäljet ja koot hyväksyvät yhden ensimmäisistä malleista modernismin saarella, ovat merkittäviä niiden koristeellisuudesta johtuen. Tämän rakennuksen lattia piirtää suorakulmion yhdellä viistetyistä kärjistään. Maalari tarjoaa erilaisen ratkaisun jokaiselle etulevylle heidän näkökulmansa mukaan. Robayna-ryhmässä tärkein, jolla on laaja näkökenttä, keskittää rikkaimman sisustuksen, kuten erilaiset merimääritteet, jotka se asettaa kruunaamiseen; jopa niin, toteutuksessa tukahdutin joitain. Kapeassa ahvenassa, josta on näköala Calle del Castillo -ravintolaan, hän turvautuu Borrominesque-ratkaisuun, jonka mukaan edessä on kuvitteellisesti laajempi lopputulos. San Clementan ja San Lucasin rintamilla arkkitehti riisuttaa tehtaan suuren osan sen koristeluista pitäen sitä tarpeettomana näiden kahden tavan kapeuden vuoksi.

Rakennuksessa on kolme suoraa julkisivua. Kohti Calle del Castillo -silmukannen yksikäyrää. Vaakatason julkisivukoostumus, joka erottaa eri tasot, erityisesti ...Casa Elder

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Centro-Ifara District

OSOITE Calle del Castillo, 65Casa Elder

Keskeytetty.

Suojausaste: Integroitu.

PGO Santa Cruz de Tenerife.Casa Elder

- Santa Cruz de Teneriffan yleinen hallintasuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, tiedosto n. 136.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuustoa.

- HERN NDEZ GUTI RREZ, AS; GONZ LEZ CH VES, CM (2008). u2018 porvarillisen kaupungin arkkitehtuuri. Kanariansaaret, 1800-luku, u2019, osa IV. Kulttuuri- ja urheiluministeri, Santa Cruz de Tenerife - Las Palmas de Gran Canaria.

- GALLARDO PE A, M. (1992). u2018 Romanttinen klassismi Santa Cruz de Teneriffalla u2019. Teneriffan kulttuurisali.

- TARQUIS RGUEZ., S. (1973). u2018 Historiallisesti rikkaat härkätaistelut Santa Cruz de Teneriffalla. XV - XIX u2019, toinen sarja. Toim. Imprenta Afra, Santa Cruz de Tenerife. Teneriffalla.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Casa Elder
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles
Sin Imágen Calle Castillo - Cat:Calles