CAPITANIA GENERAL DE CANARIAS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Capitanbyggnaden upptar platsen för det tidigare militära sjukhuset som byggdes mellan 1776 och 1778. Detta sjukhus revs 1879 med undantag för San Pedro-rummet som utnyttjade det nya palatset, men 1885 kollapsade det på grund av en tillfällig

För byggandet av den nya byggnaden granskar general Weyler projekten från 1852 och begär Mart nez de Campos, rådets ordförande och krigsminister, tillstånd att riva sjukhuset och bygga på sin plats Capitan Palace och esplanaden militären.

Det slutliga projektet förbereddes av Tom s Clavijo y Castillo 1878, baserat på det som utfördes av överste Luis Mu oz 1852. Det godkändes av den kungliga orden den 30 december 1878 och skickades till Madrid den 4 februari 1879. Arbetet började samma år, officerarna på Engineers Works Command under ledning av Clavijo Castillo och masterläraren Domingo Sicillia Gonz lez.

(Se FRANCISCO JOSE GALANTE GOMEZ: Kanarisk arkitektur från andra hälften av 1700-talet fram till slutet av XIC-talet). Redigera.Edirca, Las Palmas de Gran Canaria 1989.)Capitania General de Canarias

Den imponerande officiella fasaden består av två våningar, som belyser den centrala sektionen med låg stoppning och trippeltäckning mellan pilaster som vilar på en trappstig bas. Huvuddelen består av stora fönster, toppade med pediment, trimmade på en balkong med järnskenor. Sidopaviljongerna har låga luckor med overaller och höga med triangulära pediment. Hela strukturen avslutas med en räckvidd som avbryts i den centrala remsan genom att inkludera en front där kungarikets sköld är fäst, åtföljd av militära troféer.

Fasadens talande karaktär avslutades med utvecklingen i byggnadens möteshall, belägen i den ädla kroppen, av ett ikonografiskt program som är typiskt för de officiella institutionernas officiella karaktär; målningarna på dess tak, gjorda av Gumersindo Robayna, representerar sköldsymbolerna på var och en av öarna i sjön Archipi, sammanslöjda av dem i Kastilien och Le, flankerade av anklagare av lag och rättvisa.Capitania General de Canarias

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS N Plaza Weyler, s / n, 38003 Santa Cruz de Tenerife


PGO från Santa Cruz de Tenerife.


- GALANTE GOMEZ, FJ (1989) 'Kanarisk arkitektur från andra hälften av 1700-talet till slutet av XIC-talet', Edit.Edirca, Las Palmas de Gran Canaria.

- DEGOUR, D. (1908) "Anteckningar för Santa Cruz de Tenerifes historia, från dess grund till vår tid", Santa Cruz de Tenerife.

- POGGI Y BORSOTTO, FM (1881) 'Gu a hist-deskriptive history of Santa Cruz de Tenerife', Santa Cruz de Tenerife.

- D AZ P REZ, AM (1982). 'La Capitan a General de Canarias', i IV Colloquium of Canary-American History (1980), Las Palmas de Gran Canaria.

- PERDOMO ALFONSO, M. (1962). "Real Military Hospital", Diario La Tarde , 25 juli 1962.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Capitania General de Canarias
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s