CAPITANIA GENERAL DE CANARIAS

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Capitan-rakennus sijaitsee entisen sotilassairaalan alueella, joka rakennettiin vuosina 1776–1778. Tämä sairaala purettiin vuonna 1879 lukuun ottamatta San Pedron tilaa, joka käytti uutta palatsia, vaikka vuonna 1885 se romahti, koska väliaikainen

Uuden rakennuksen rakentamiseksi kenraali Weyler tarkastelee vuoden 1852 hankkeita pyytäen neuvoston puheenjohtajaa ja sotaministeriä Mart nez de Camposia, lupaa repiä sairaala ja rakentaa sen sijaan Kapitanin palatsi ja esplanaatti. sotilaallinen.

Lopullisen hankkeen valmisti Tom s Clavijo y Castillo vuonna 1878, ja se perustui eversti Luis Mu ozin vuonna 1852 toteuttamaan projektiin. Se hyväksyttiin kuninkaallisella määräyksellä 30. joulukuuta 1878 ja lähetettiin Madridiin 4. helmikuuta 1879. Työ aloitettiin sinä vuonna, jolloin insinöörityöjohdon upseerit johtivat Clavijo Castillo ja vanhempi opettaja Domingo Sicillia Gonz lez.

(Katso, FRANCISCO JOSE GALANTE GOMEZ: Kanarian arkkitehtuuri 1800-luvun jälkipuolelta XIC-vuosisadan loppuun) .. Edit.Edirca, Las Palmas de Gran Canaria 1989.)Capitania General de Canarias

Vaikuttava virallinen julkisivu koostuu kahdesta kerroksesta, korostaen keskiosa matalalla pehmusteella ja kolminkertainen kansi pilastrien välillä, jotka lepäävät porrastetulla pohjalla. Päärunko koostuu isoista ikkunoista, joiden päällä on reunukset ja leikattu parvekkeella, jossa on rautakaiteet. Sivupalloissa on pienet raot haalarit ja korkeat kolmion muotoisilla reunuksilla. Koko rakenne on viimeistelty kaiteella, joka keskeytetään keskikaistaleeseen sisällyttämällä etuosa, johon kuningaskunnan kilpi on kiinnitetty, sotilaallisten pokaalien mukana.

Julkisivun puhuva luonne saatettiin loppuun kehittämällä jalokappaleessa sijaitsevan rakennuksen juhlasalissa ikonografinen ohjelma, joka on tyypillinen virallisten instituutioiden viralliselle luonteelle; katossa olevat Gumersindo Robaynan maalaukset edustavat jokaisen Archipi-järven saaren kilpi-symboleja, jotka ovat kastionin ja Kasinin ja Le nin yhdistämiä, ja joita lain ja oikeuden allegoijat reunustavat.Capitania General de Canarias

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Ifara-alueen keskusta

OSOITE N Plaza Weyler, s / n, 38003 Santa Cruz de Tenerife


Santa Cruz de Teneriffan PGO.


- GALANTE GOMEZ, FJ (1989) ”Kanarian arkkitehtuuri 1800-luvun jälkipuolelta XIC-vuosisadan loppuun”, Edit.Edirca, Las Palmas de Gran Canaria.

- DEGOUR, D. (1908) "Muistiinpanoja Santa Cruz de Teneriffan historialle sen perustamisesta meidän aikamme", Santa Cruz de Tenerife.

- POGGI Y BORSOTTO, FM (1881) ”Kuvaus historiallisesta Santa Cruz de Teneriffan historiasta”, Santa Cruz de Tenerife.

- D AZ P REZ, AM (1982). ”La Capitan a General de Canarias”, Kanarian-Amerikan historian IV kollokviumissa (1980), Las Palmas de Gran Canaria.

- PERDOMO ALFONSO, M. (1962). 'Oikea sotaussairaala', Diario La Tarde , 25. heinäkuuta 1962.

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Capitania General de Canarias
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s