BARRIO DEL MARQUÉS DE SOMOSIERRA

Santa Cruz de Tenerife
- Espacios Urbanos. General -
I början av 1900-talet var bristen på bostäder och byggnadsutrymmen i staden ett allvarligt problem i utvidgningen av staden. Det var därför lösningen som förvärvades var att skapa byggnadssamhällen, som efter att ha fötts för icke-vinstdrivande ändamål senare återförde sina ideal till ekonomiska intressen med stadens högborgerliga, blev de viktigaste bostadsutvecklarna Förra århundradets sociala.

Denna bakgrund är där vi kan placera byggandet av arbetarklassens grannskap i huvudstaden, som försökte ge anständiga bostäder till familjer med mindre köpkraft på ett ekonomiskt sätt utan att minska kvaliteten och utrymmena.

Redan på 40-talet av det tjugonde århundradet kommer dessa medgivanden att förbli i strävan efter ankomsten av den ekonomiska kommandot, som kommer att vara det organ som främjar civila handlingar i huvudstaden samt militären.

Patronage La Candelaria byggde ett stort projekt på 50-talet: Barriada eller Barrio del Marqu s de Somosierra. 527 hus byggdes i närheten av den välkända och föregångaren Barrio de Garc en Escamez.

Kvarteret avgränsas av Rosario General Highway i norr, till söder av TF-5 highway, Buen Paso street, Domingo Bello Espinosa, Sans ny Barrios, Francisco Mar a N ez de Le n, Jos Espinosa Cambreleng och Poeta Francisco Vänster, tills stängd igen i Buen Paso Street.

Under åren har dessa sociala fastigheter sålts till nya hyresgäster och antagit nya volymer med avseende på deras ursprungliga utseende.Barrio del Marqués de Somosierra

Denna uppsättning av radhus är uppdelad i två stora block, separerade av Calle Sans ny Barrios.

Två grupper skiljer sig markant ut: 143 kollektiva och 352 enfamiljer för arbetarna, båda med 3 sovrum.

Likaså kommer det att byggas till ett kvarter med åtta hem för tjänstemän med två sovrum och ett kontor.

Arbetarnas hus, bestod av två våningar, med fyra kakel tak täckt med en keramisk kurva med skorsten. De hade en bakre och främre trädgård, och huvudfasaden gränsade direkt till motsvarande passager. Nedre våningen fördelades med två sovrum, ett badrum och en trädgård med tvättsten; och på övervåningen finns ett sovrum, matsal och ett litet kök med fönster mot huvudfasaden.

I vissa fall, för att lösa problemet med ojämn terräng, bosätter husen sig på semi-tanniner och nås via trappor fästa vid fasaden. I ändarna av raderna finns utskjutande element som små fästen. På fasaden har de en utskjutande volym täckt med ett tak. Fasadernas stora variation av färger sticker ut.Barrio del Marqués de Somosierra

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

ZONE District Ofra-Costa Sur

RIKTNING N Barrio SomosierraBarrio del Marqués de Somosierra

Omfattning av miljöskydd i städerna.

PGO från Santa Cruz de Tenerife.Barrio del Marqués de Somosierra

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. D08.

- GONZ LEZ CH VEZ, CM (2007) u2018 Dise eller staden Santa Cruz de Tenerife i samtida scenen u2019. Ed. Publikationstjänst vid University of La Laguna, San Crist bal de La Laguna, pp. 182.


Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini RuizBarrio del Marqués de Somosierra
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s