BARRIO DEL MARQUÉS DE SOMOSIERRA

Santa Cruz de Tenerife
- Espacios Urbanos. General -
1900-luvun alussa asuntojen ja rakennustilojen puute kaupungissa oli vakava ongelma kaupungin laajentumisessa. Siksi hankittu ratkaisu oli luoda rakennusyhdistyksistä, jotka syntyivät voittoa tavoittelemattomiin tarkoituksiin myöhemmin, palauttivat ihanteensa taloudellisiin etuihin kaupungin korkean porvariston kanssa, ja siitä tuli tärkein asuntorakentaja. Viime vuosisadan sosiaalinen.

Tätä taustaa vasten voimme sijoittaa pääkaupungin työväenluokan asuinalueiden rakentamiseen, joka pyrkii antamaan kunnollisen asunnon perheille, joilla on vähemmän ostovoimaa taloudellisella tavalla heikentämättä laatua ja tilaa.

Nämä myönnytykset jatkuvat jo 2000-luvun 40-luvulla pyrkiessään talousjohdon saapumiseen. Hän tulee toimimaan pääkaupungissa sekä armeijan siviilitoimintaa edistävänä elimenä.

Suojeluskunta La Candelaria rakentaa suuren projektin 50-luvulla: Barriada tai Barrio del Marqu s de Somosierra. Tunnetun ja edeltäjän Barrio de Garc a Escamezin läheisyyteen rakennettiin 527 kotia.

Naapurustota rajaa pohjoisessa sijaitseva Rosario-moottoritie, etelässä TF-5-moottoritie, Buen Paso -katu, Domingo Bello Espinosa, Sans ny Barrios, Francisco Mar a N ez de Le n, Jos Espinosa Cambreleng ja Poeta Francisco. Vasemmalle, kunnes suljetaan jälleen Buen Paso -kadulla.

Vuosien mittaan nämä sosiaaliset kiinteistöt on myyty uusille vuokralaisille, ja ne ovat ottaneet käyttöön uusia määriä alkuperäisen ulkonäkönsä suhteen.Barrio del Marqués de Somosierra

Tämä rivitaloja on jaettu kahteen suureen korttelin erotettu toisistaan Sans Ny Barrios Street.

Kaksi ryhmää erottuu huomattavasti: 143 kollektiivista ja 352 yhden perheen työntekijöitä, joissa molemmissa on 3 makuuhuonetta.

Samoin se rakennetaan kahdeksan koteihin upseereille, joissa on kaksi makuuhuonetta ja toimisto.

Työntekijöiden talot koostuivat kahdesta kerroksesta, neljä laattakattoa peittäen savupiipun keraamisella käyrällä. Heillä oli taka- ja etupuutarha, ja pääjulkisivut olivat suoraan vastaavien käytävien vieressä. Alakerrassa jaettiin kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone ja takapiha pesukivillä; ja ylemmässä kerroksessa on makuuhuone, ruokasali ja pieni keittiö, ikkuna kohti pääjulkisivua.

Joissakin tapauksissa epätasaisen maaston ongelman ratkaisemiseksi talot asettuvat puolitansiineihin ja niihin pääsee julkisivulle kiinnitettyjen portaiden kautta. Rivien päissä on ulkonevat elementit pieninä tukina. Niiden julkisivulla on katolla peitetty lähtevä tilavuus. Julkisivujen suuri värivalikoima erottuu.Barrio del Marqués de Somosierra

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ZONE District Ofra-Costa Sur

DIRECTION N Kaupunginosa SomosierraBarrio del Marqués de Somosierra

Kaupunkien ympäristönsuojelun soveltamisala.

Santa Cruz de Teneriffan PGO.Barrio del Marqués de Somosierra

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. D08.

- GONZ LEZ CH VEZ, CM (2007) u2018Dise tai Santa Cruz de Teneriffan kaupunki nykyajan vaiheessa u2019. Toim. La Lagunan yliopiston julkaisupalvelu, San Crist bal de La Laguna, ss. 182.


Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D lukee Mart nezin.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini RuizBarrio del Marqués de Somosierra
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s