BARRIO DUGGI

Santa Cruz de Tenerife
- Espacios Urbanos. General -
Känd av Santacruceros som grannskapet till u2018El Monturrio u2019, var detta emblematiska grannskap i huvudstaden det tredje som bildades, tillsammans med Los Llanos och Toscal. Den är skyldig sitt föregångare och ägare till de gårdar där Luis Duggi byggdes, som var tidigare borgmästare i Santa Cruz. Avgränsningen av grannskapet motsvarar sektorn mellan Rambla Pulido, Avenida de la Asunci n, Galcer street och Barranco de Santos.

u2018 El Monturrio u2019
Grannskapet är skyldigt detta smeknamn till de stora steniga områden som fanns på marken. Där San Fernando College ligger idag, fanns det en stor höjd av terrängen som bildade ett berg, tillsammans med många potholes och hål, där de inte ens spelade dig. Detta berg måste rivas för att bygga och urbanisera marken.Barrio Duggi

Känd för Santacruceros som grannskapet till u2018El Monturrio u2019 på grund av klippformationerna som härjade i landet, var detta emblematiska grannskap i huvudstaden det tredje som bildades tillsammans med Los Llanos och Toscal. Den är skyldig sitt föregångare och ägare till de gårdar där Luis Duggi byggdes, som var tidigare borgmästare i Santa Cruz. Avgränsningen av grannskapet motsvarar sektorn mellan Rambla Pulido, Avenida de la Asunci n, Galcer street och Barranco de Santos.

De första konstruktionerna låg på vänster och nedre kant av landet, intill La Laguna Highway (nu Rambla Pulido) och Maestranza (nu Galcer Street n). Redan 1852 hade arkitekten Manuel de Ora byggt byggnaden av Maestranza, som senare blev sjukhuset och Plaza de Pedro Schwartz. Dessutom byggdes små hus intill dessa konstruktioner av den kommunala arkitekten på Serrano och Porlier gator. För närvarande är det till kommunfullmäktige som skickar Duggi en plan och motsvarande begränsningar med sitt ideal att bredda staden mot sitt land där några klausuler som:

1. Byrån måste förvärva mark för öppnande av gator.
2. Presentationen i rådhuset av planerna för de byggnader som ska uppföras.
3. Fäst de justeringar som fixeras av den.
4. Skiljedom på bygglicensen.

Även om godkännandet för urbanisering av stadsdelen Duggi inte nådde förrän 1888 från utvecklingsministeriet, sedan 1872 och 1881, kommer Duggi att ha betalat för öppnandet av vissa gator.

Den första idén med promotorn skulle vara, rådad av den kommunala arkitekten Ora och hans vision om urbanisering av Barrio de Los Hoteles, att bygga den föreslagna trädgårdsstaden på grunden med tillhandahållande av ...Barrio Duggi

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS N Barrio DuggiBarrio Duggi

PGO från Santa Cruz de Tenerife.


- MARTINEZ VIERA, F. (1967). u2018 Gamla Santa Cruz u2019. Institute of Canary Studies, La Laguna, pp. 149-150.

- CIORANESCU, A. (1979). u2018Historia om Santa Cruz de Tenerife u2019, vol. II, III och IV (1803-1977). Ed. CE-sparbanker, Santa Cruz de Tenerife.

- GONZ LEZ CH VEZ, CM (2007) u2018 Dise eller staden Santa Cruz de Tenerife i samtida scenen u2019. Ed. Publikationstjänst vid University of La Laguna, San Crist bal de La Laguna, pp. 135-137.

- DARIAS PR NCIPE, A. (1985). u2018 Arkitektur och arkitekter på Western Canary Islands u2019, Santa Cruz de Tenerife, pp. 37-38.

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.
Miguel ngel Fern ndez Matr n.
Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.
Armiche lvarez P rez.
Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Barrio Duggi
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s