AYUNTAMIENTO DE SANTA CRUZ DE TENERIFE

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Som historia är denna byggnad som idag inrymmer borgmästaren i staden Santa Cruz i den gamla Santa Rita-gatan idag känd som Viera och Clavijo, inte bara sent eller i tid utan också oavsiktlig i dess användning. Ursprungligen riktades dess konstruktion för att vara värd för stadens domstolsbyggnad.

År 1894 överlämnade stadsstyrelsen en kommission för att lösa problemet med placering av högkvarteret för Justice, där det föreslogs att köpa en tomt i grannskapet Los Hoteles till ett pris av 3 pesetas per kvadratmeter, fortfarande obebyggd, Byggnadsföreningens egendom. Detta projekt kommer att anförtros den kommunala arkitekten Antonio Pintor och Ocete men på grund av oavbrutna förlamningar på grund av budgetmässiga och designmässiga skäl, kommer arbetet att påbörjas i en impasse tills dess uppstart igen mellan 1898-99, ungefär ett nytt projekt och under arbetet med entreprenören Gaspar Fern ndez. Det föregående projektet kommer sannolikt att överges eftersom det inte uppfyller företagets designbehov, eftersom det är avsett: u2018a kapabel och anständig byggnad för administrationen av rättvisa u2019. Således slutar verket i palatset av rättvisa delvis 1903, då är det rådmannen Pedro Schwartz. Med en viss hastighet, och eftersom rådhuset inte heller har ett huvudkontor för att placera sina arbetare efter att ha kommit och gått mellan kloster och hyrda lokaler, föreslår Schwartz vid plenarsessionen att vända sitt slut och att den nya byggnaden är Det skulle användas som kommunpalats och lovar domaren en ny plats för palatset med rättvisa.

Således, den 5 mars 1904, enligt den kommunala sidan, flyttas City Center från det tidigare San Francisco-klostret till denna nya plats, vilket är en händelse som tillkännagavs i tidningens tidningar som tidningen Yttrandet Men inte förrän 1910 förrän vissa rådgivare flyttade till ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

Dragos House, som denna byggnad också är känd, återspeglar utan tvekan dess ekkratiska karaktär av den markerade raden av romantisk klassisisme från tidigt 1900-tal.

På huvudfasaden, som gränsar till Viera och Clavijo Street, finns en konstgjord stenfronten enligt skisserna av Eduardo Tarquis och Teodomiro Robayna, i samarbete med teckningskonstnären Arturo L pez de Vergara, med en Design eller ikonografisk bild av god styrning.

Byggnadens allmänna struktur har en mycket klassisk typologi: en rektangel med dubbla höjder, med fyra smulor i vars centrum finns en innergård, som ska täckas med en stängd balkong med golv och tak. lunettes. Därefter kommer detta utrymme att användas för evenemang för olika aktiviteter, från muntliga försök till plenumssessioner. Till honom anländer den direkt från utsidan genom att korsa en vestibyl och några trappor. Detta rum är cirka 23 meter långt och 10 meter bredt och dubbelt höjd, förutom huvudentrén, har det två sidodörrar i mitten av sin längsaxel. Från byggnadens andra våning öppnas tillträde med balkonger med stora vertikala dörrar och trälskenor a.

I interiören, för utsmyckning av adelshallarna, investerades medel för uppdrag av verk till tidens stora konstnärer. Noterbart täcker målningen av den livliga 1800-talets kanariska målare, Manuel Gonz lez M ndez, spegeln eller skifta veda i kammaren: u2018 Sanningen slår fel u2019. I början av 1902 accepterade han uppdraget att genomföra detta bildprojekt med den nämnda titeln. När han presenterar skisserna till sessionen återvänder han till sin verkstad i Paris för att arbeta på webben. Mendez ansvarar också för att designa snickarfärgerna. Skottlands lunetter dekorerades slutligen av den asturiska marinistmålaren Juan Mart nez Abades. Det är en allegor ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

På grund av den ekonomiska osäkerhet som staden genomgick vid den tiden, varierar materialen som användes för olika inrednings- och exteriörarbeten avsevärt.

Tillförseln av material gjordes genom företaget av Ruiz Arteaga. Eftersom användningen av konstgjord sten som marmor växlar de formella elementen i de ädla områdena. För det mesta är materialen av halvönsligt ursprung: glas Catalu a, konstgjord sten av Cdiz; eller till och med utanför våra gränser som G novas marmor eller Hungr-ekan.

Väggarna som omger entrétrappan är dekorerade av Francisco Granados, målade med den marmorerade tekniken, och Benjam n Sosa ansvarar för förgyllning och målar väggarna i kammaren.

Gården, som senare blev plenumslokalen, designades ursprungligen med idén att använda trä på pelare och balkar, men under arbetets gång förstod Painter behovet av att stärka byggnaden med järn som konstruktionselement. Användningen av detta nya material, vars design eller tillåtet att montera de stycken som tillverkats i fabriken, var inte en nyhet för Painter, eftersom han redan hade gjort sin design eller på leveransmarknaden, u2018Recova Vieja u2019 från järn- och glasskalet som täckte träöns torg 1898. Dessutom, för att undvika den industrialiserade utsikten över rymden genom användning av dessa metallbjälkar, arrangerades ett gipsskikt som döljer ramverket av strukturen.

I september 1908 (se periodiska dokument El Progreso 21.9.1908) kommer vi fram till de tre målade glasfönstren som sitter på plenum, designad av den moderna konstnären Enric Monserd och som gjordes i fabriken Eudaldo Amig i Katalonien , som de två takkulorna. Dessa fönster minns två mycket viktiga händelser för stadens historia: u2018La Victoria och ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Centro-Ifara District

ADRESS N Viera y Clavijo Street, 46Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife
Förklaring: dekret 30/1986 av den 7 februari 1986.

Grad av skydd: integrerad.

BIC-monumentet, BIC 06 Monumentmiljön och BIC-ensemblet Historiska kvarter i Hotels-Pino de Oro PGO Santa Cruz de Tenerife. Förklaring: dekret 30/1986 av den 7 februari 1986Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

- Allmän förvaltningsplan för Santa Cruz de Tenerife, bind 3 Volym 3.2.1-3, fil n. 569.

- CIORANESCU, A. (1979). Byrån, i u2018Historia Santa Cruz de Tenerife u2019, vol. III (1803-1977). Ed. CE-sparbanker; pp. 68-78.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Stad, arkitektur och historiskt minne 1500-1981 u2019, volym I. Redigerar City Council of Santa Cruz de Tenerife; pp. 206-209.

- GALLARDO PE A, M. (1992). u2018 Romantisk klassisisme i Santa Cruz de Tenerife u2019. Cabildo de Tenerifes kulturhall; pp. 110-113.

- GALLARDO PE A, M. (1991). u2018Organization of the Session Hall of the City of Santa Cruz de Tenerife u2019, VIII Colloquium of Canary-American History (1988). Island Council of Gran Canaria, Las Palmas; pp. 535-538.

- HERN NDEZ GUTI RREZ, AS; GONZ LEZ CH VES, CM (2008). u2018 Arkitektur för den borgerliga staden. Kanarieöarna 1800-talet u2019, volym IV. Vice minister för kultur och sport, Santa Cruz de Tenerife - Las Palmas de Gran Canaria, pp. 150-154.

- Excmo. Santa Cruz de Tenerifes rådhus. u2018 plenarmöte u2019. Inget datum. [I rad] [Datum för samråd: 9 november 2016] Tillgängligt på: http://www.santacruzdetenerife.es/santa-cruz/historia/el-ay Ayuntamiento / salon-plenario /

Redaktions- och forskarteam: Arkitekturenhet vid CICOP Foundation.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D kommer att läsa Mart nez.

Armiche lvarez P rez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Foto: Jos M. Bossini Ruiz.Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife
Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación
BOC-1986-028-006 Ayuntamiento de Sant Cruz
Histórico. Colocacion de ventanas y vidrieras
Histórico. La Casa Ballarín y Cia se hacce cargo de la construccion de la balaustrada
HIstórico. Llegada de las vidrieras y claraboyas
Histórico. Artículo en portada Ruyman de Añaza
Histórico. Controversia pinturas de la escocia del salon de plenos
Histórico. Solicitud de presupuestos para la balaustrada escalera
Histórico. El pendon es llevado de San Francisco al Palacio municipal
Histórico. Visita de los periodistas al Palacio municipal
Histórico. Colocación del suelo de mármol y pedida de presupuesto vidrieras BCN
Histórico. Contrato de Juan Martinez y Benjamin Sosa