AYUNTAMIENTO DE SANTA CRUZ DE TENERIFE

Santa Cruz de Tenerife
- Arquitectura Civil y Doméstica. S.XX y Posterior -
Historiana tämä rakennus, jossa tänään toimii Santa Cruzin kaupunginjohtaja, vanhassa Santa Rita -kadulla, nykyään nimeltään Viera ja Clavijo, ei ole vain myöhässä tai ajoissa, mutta myös vahingossa käytössä. Aluksi sen rakentaminen suunnattiin kaupungin oikeustalon isäntänä.

Vuonna 1894 kaupunginvaltuusto lähetti komission ratkaisemaan oikeuslaitoksen pääkonttorin sijaintiongelman, jossa ehdotettiin ostaa tonttia Los Hotelesin naapurustosta hinnalla 3 pesetaa neliömetriltä, joka on edelleen kehittämättä, rakennusyhdistyksen omaisuus. Tämä projekti annetaan kunnallisarkkitehdille Antonio Pintorille ja Ocetelle, mutta budjetti- ja suunnittelusyistä johtuvien jatkuvien halvausten vuoksi työ aloitetaan umpikujassa, kunnes se alkaa uudelleen vuosina 1898–99, noin uusi projekti ja urakoitsijan Gaspar Fern ndezin töissä. Edellisestä projektista luultavasti luovutaan, koska se ei vastannut yrityksen suunnittelutarpeita, koska se on tarkoitettu: u2018a kykenevä ja kunnollinen rakennus oikeushallinnolle u2019. Siksi Oikeuslinnan palatsi loppuu osittain vuonna 1903, jolloin hän toimi neuvonantajana Pedro Schwartz. Hitaalla nopeudella ja koska kaupungintalolla ei ole myöskään pääkonttoria sijoittaakseen työntekijöitään, jotka ovat olleet heidän tulemistaan ja kulkemiseen luostarien ja vuokrattujen tilojen välillä, Schwartz ehdottaa täysistunnossa sen lopun kääntämistä ja että uusi rakennus olisi Sitä käytetään kunnan palatsina, joka lupaa tuomarille uuden sijainnin Oikeuden palatsille.

Siten 5. maaliskuuta 1904 kuntapuolen mukaan keskusta siirretään entisestä San Franciscon luostarista tähän uuteen sijaintiin, koska se oli tapahtuma, joka ilmoitettiin tuolloin sanomalehdissä sanomalehtenä Lausunto Mutta vasta vuoteen 1910 asti, kunnes jotkut neuvonantajat muuttivat ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

Dragosin talo, koska tämä rakennus tunnetaan myös, heijastaa epäilemättä sen ekkraattista luonnetta, joka on merkitty romanttisen klassismin merkittyyn linjaan 2000-luvun alkupuolella.

Viera ja Clavijo-katua rajoittavalla pääjulkisivulla on Eduardo Tarquisin ja Teodomiro Robaynan luonnoksien mukaan tehdaskiven edessä piirustustaiteilija Arturo L pez de Vergaran yhteistyössä ja Hyvän hallintotavan suunnittelu tai ikonografia.

Rakennuksen yleinen rakenne ylläpitää hyvin klassista tyypillisyyttä: kaksikorkeinen suorakulmio, jossa on neljä murua, joiden keskellä on sisäpiha, joka on katettava suljetulla parvekkeella, jossa on lattia ja katto. lunettes. Myöhemmin tätä tilaa käytetään tapahtumien järjestämiseen erilaisista aktiviteeteista, suullisista tutkimuksista täysistuntoihin. Hänelle se saapuu suoraan ulkopuolelta ylittäen eteisen ja portaat. Tämä huone on noin 23 metriä pitkä ja 10 metriä leveä ja kaksinkertainen, pääsisäänkäynnin lisäksi siinä on kaksi siviovea pitkittäisakselinsa keskellä. Rakennuksen toisesta kerroksesta sisäänkäynnin avaavat parvekkeet, joissa on suuret pystysuorat ovet ja kynnyskaiteet a.

Sisätiloissa jalojen salien koristamiseen sijoitettiin varoja teosten tilaamiseen ajan suurille taiteilijoille. Erityisesti hedelmällisen 1800-luvun kanarianmaalari Manuel Gonz lez M ndezin maalaus kattaa täysistunnon peilin tai ohitetun vedan: u2018The, joka erehtyy u2019. Vuoden 1902 alussa hän hyväksyi komission suorittamaan tämän mainitun otsikon kuvaprojektin. Esitettyään luonnokset istunnolle, hän palaa työpajaansa Pariisiin työskentelemään verkossa. Mendez vastaa myös puusepäntöjen suunnittelusta. Skotlannin lunetteja koristeltiin lopulta Asturian marinistien maalari Juan Mart nez Abadesin kanssa. Se on allegoori ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

Kaupunkien tuolloin taloudellisen epävarmuuden takia erilaisissa sisä- ja ulkotöissä käytetyt materiaalit vaihtelevat huomattavasti.

Materiaalit toimitettiin Ruiz Arteagan yrityksen kautta. Koska tekokiveä on käytetty marmorina, muodolliset elementit vuorottelevat jaloalueilla. Materiaalit ovat pääosin niemimaista alkuperää: Catalu a -lasit, Cdizin tekokivi; tai jopa rajojemme ulkopuolelta, kuten G novan marmori tai Hungrin tammi a.

Portaikkoa ympäröivät seinät koristaa Francisco Granados, maalaamalla marmoroidulla tekniikalla, ja Benjam n Sosa on vastuussa seinien kultauksesta ja maalaamisesta täysistunnossa.

Piha, josta myöhemmin tuli täysistunto, suunniteltiin alun perin ajatuksella käyttää puuta pylväissä ja palkeissa, mutta työn aikana maalari ymmärsi, että rakennusta on vahvistettava käyttämällä rautaa rakenneosana. Tämän uuden materiaalin käyttö, jonka suunnittelu tai joka sallii tehtaalla valmistettujen kappaleiden kokoamisen, ei ollut maalarelle uutuus, koska hän oli jo tehnyt suunnittelunsa tai toimitusmarkkinoilla, u2018Recova Vieja u2019 , rauta- ja lasivajasta, joka peitti puisen saaren aukion vuonna 1898. Lisäksi, jotta näiden teollisuusnäkymien välttämiseksi tilaa käytettäisiin näiden metallipalkkien avulla, järjestettiin kipsikerros, joka piilotti rungon. rakenteen.

Syyskuussa 1908 (ks. Jaksolliset asiakirjat El Progreso 21.9.1908) saapumme kolmeen vitriini-ikkunaan, jotka edustavat täysistuntoa ja jotka on suunnitellut moderni taiteilija Enric Monserd ja jotka on valmistettu Eudaldo Amig -tehtaalla Kataloniassa. , kuten kaksi kattokuulaa. Nämä ikkunat viettävät kahta kaupungin historian kannalta erittäin tärkeää tapahtumaa: u2018La Victoria ja ...Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

KUNNALLISUUS Santa Cruz de Tenerife

ALUE Centro-Ifara District

OSOITE N Viera y Clavijo Street, 46Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife
Julistus: Asetus 30/1986, 7. helmikuuta 1986.

Suojausaste: Integroitu.

BIC-muistomerkki, BIC 06 -monumenttiympäristö ja BIC-yhtye Historical District of Hotels-Pino de Oro., PGO Santa Cruz de Tenerife. Julistus: Asetus 30/1986, 7. helmikuuta 1986Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife

- Santa Cruz de Teneriffan hoitosuunnitelma, osa 3, osa 3.2.1-3, asiakirja nro. 569.

- CIORANESCU, A. (1979). Kaupunginvaltuusto, u2018Hatory of Santa Cruz de Tenerife, u2019, vol. III (1803 - 1977). Toim. CE-säästöpankit; ss. 68-78.

- DARIAS PR NCIPE, A. (2004). u2018Santa Cruz de Tenerife. Kaupunki, arkkitehtuuri ja historiallinen muisti 1500–1981 u2019, osa I. Toimittaa Santa Cruz de Teneriffan kaupunginvaltuusto; ss. 206-209.

- GALLARDO PE A, M. (1992). u2018 Romanttinen klassismi Santa Cruz de Teneriffalla u2019. Teneriffan Cabildo de kulttuurisali; ss. 110-113.

- GALLARDO PE A, M. (1991). u2018Organisaatio Teneriffan kaupungin Santa Cruzin kaupungin istuntosaliin u2019, VIII Kanarian-Amerikan historian kollokviumi (1988). Gran Canarian saaren neuvosto, Las Palmas; ss. 535-538.

- HERN NDEZ GUTI RREZ, AS; GONZ LEZ CH VES, CM (2008). u2018 porvarillisen kaupungin arkkitehtuuri. Kanariansaaret, 1800-luku, u2019, osa IV. Kulttuuri- ja urheiluministeri, Santa Cruz de Tenerife - Las Palmas de Gran Canaria, pp. 150-154.

- Excmo. Teneriffan Santa Cruzin kaupungintalo. u2018 täysistunto u2019. Ei päiväystä. [In line] [Kuulemispäivämäärä: 9. marraskuuta 2016] Saatavilla: http://www.santacruzdetenerife.es/santa-cruz/historia/el-ay Ayuntamiento / salon-plenario /

Toimituksellinen ja tutkimusryhmä: CICOP-säätiön arkkitehtuuriyksikkö.

Miguel ngel Fern ndez Matr n.

Jos Luis D lukee Mart nezin.

Armiche lvarez P rez.

Sendy Hern ndez lvarez.

Valokuva: Jos M. Bossini Ruiz.Ayuntamiento de Santa Cruz de Tenerife
Descripción Documento Descargar Documento
Emplazamiento
Situación
BOC-1986-028-006 Ayuntamiento de Sant Cruz
Histórico. Colocacion de ventanas y vidrieras
Histórico. La Casa Ballarín y Cia se hacce cargo de la construccion de la balaustrada
HIstórico. Llegada de las vidrieras y claraboyas
Histórico. Artículo en portada Ruyman de Añaza
Histórico. Controversia pinturas de la escocia del salon de plenos
Histórico. Solicitud de presupuestos para la balaustrada escalera
Histórico. El pendon es llevado de San Francisco al Palacio municipal
Histórico. Visita de los periodistas al Palacio municipal
Histórico. Colocación del suelo de mármol y pedida de presupuesto vidrieras BCN
Histórico. Contrato de Juan Martinez y Benjamin Sosa