ARBOLEDA DEL PARQUE GARCÍA SANABRIA

Santa Cruz de Tenerife
- Patrimonio Natural. General -
När du promenerar genom Garc-parken till Sanabria kan du se immensiteten hos arter som finns där och som har befolkats under hela sin längd och gör en rundtur i olika länder och kontinenter. Olika specialister inom botica har sammanställt var och en av dem för sin senare studie och att sätta in grönsaker katalog över parken. PGO för Santa Cruz definierar Garc Park-lunden i Sanabria som en särskilt betydande u2018 i stadsmiljön i Santa Cruz de Tenerife, [ u2026] med ett skyddsregime som består av dess speciella bevarande i alla de stadsoperationer som kan påverka er (er), i vilket fall kommer de skyddsåtgärder som utfärdas i varje fall av det kommunala ansvariga för miljön u2019 att fastställas.

Å andra sidan kan man säga att den sociala implikationen av Santacruceros utan början av byggandet var utan tvekan när donationer av botaniska arter för parkens land började, vilket dokumenterades i de olika upplagorna Transkriven i tidens tidningar.

Landen där parken byggdes var inget annat än vallar som hade varit ett odlingsområde för grannarna i de angränsande grannskapen. När rensningsarbetena började huggades många av träden som hittades där förutom några.

De kräver också särskild uppmärksamhet på de olika arterna nära parken eftersom dess historia berättar de olika sätten att leva i området på den tiden: de stora flamboyanerna i Paseo de las Tinajas på Rambla som planterades i början av seklet, den stora tamarinden som finns, inte inne i parken, utan mitt i Numancia Street eller den stora palmträdet i korsningen mellan Dr. Jos Naveiras Street och M ndez N ez Street. Många av dessa monumentala växtarter samlas också in inom ...Arboleda del Parque García Sanabria

Parkens flora har en rik samling prydnadsväxter, mestadels exotiska, av tropiskt och subtropiskt ursprung. Det finns också arter som är endemiska för öarna, såsom palmer, drakträd, bougainvillea, u2026, träd-, busk- och blomsterarter, oavsett om de är plantager eller icke-existerande växter i akvatiska trädgårdar.

Förutom denna lilla lista som visas som återspeglar den biologiska mångfalden som parken har, finns det upp till 70 olika sorter av arboreala och blommiga arter som lever i Garc a Sanabria. Från rosor till orkidéer, genom en stor trädgård med kaktus- och drakträd, fler oändliga palmer och palmer från olika delar av världen. Nära Paseo Marcos Guimer finns det ett litet område populärt känt som u2018jard n av aroma u2019 med typiska medelhavsarter där det förutom ett stort olivträd finns olika aromatiska arter som mynta, rosmarin, .., och andra inte lika vanliga som indiska curryväxter.Arboleda del Parque García Sanabria

Tamarind (Tamarindus Indica)
Familj: Caesalpiniaceae
Ursprung: tropiska Afrika och Asien

Kanske en av de få eller enda arterna som bevarades under byggandet av parken. Detta träd som ligger på Numancia Street, visas unikt på parkens sidovandring och inte i de inre områdena där de andra arterna finns. Tamarinden är känd för alla parkbesökare som inte tvekar att lämna vägen för att överväga dess majestät.

Detta vintergröna träd kan bli 25 meter högt. Dess bagage av grått bark och grovt i överflöd, kan se korkiga ut. Trädtaket är rikligt med stora grenar horisontellt spridda.


Bengal fikonträd, Banyan (Ficus Benghalensis, Linn)
Familj: Moraceae
Ursprung: Indien

ständigt gröna träd som kan bli upp till 15 meter högt tack vare sin stora tak, stammen är inte kort av ljus bark och vissa horisontella sprickor. Bladen är stora ovala formade mörkgröna kori ceas, kännetecknas av dess gulaktiga ven framför dess grönska blad.

Mahogni (Swietenia Mahagoni)
Familj: Meliaceae
Ursprung: Florida och Antillerna

vintergröna träd som kan mäta upp till 25 meter högt. Fäst löv på folioles topparna, upplysta. Små och vita blommor. Speciellt uppskattad i skåpstillverkare och snickare för kvaliteten och robustheten i dess mörkröd trä.

Paraplyträd (Schefflera Actinophylla)
Familj: Araliaceae
Ursprung: Australien, Queensland, Java och Nya Guinea

Denna art som finns i parkens centrala Plazoleta kan mäta mellan 7 och 8 meter hög. Med hängande grenar i sin mest extrema del, där de hamnar i en slags rosett av sammansatta blad ...Arboleda del Parque García Sanabria

KOMMUNE Santa Cruz de Tenerife

AREA Downtown Ifara District

ADRESS N Garc Park till Sanabria

KOORDINAT

X 377.249.06

Och 3.150.163,38


VV.AA. Beskrivande guide för Municipal Park Garc a Sanabria i Sta Cruz de Tenerife. Santa Cruz de Tenerife: Insular Board of Tourism, 1978

PALERM SALAZAR, JM, & TABARES DE NAVA Y MAR N, L. (2008). Arkitektur som landskap: en trädgård i Atlanten. Garc Park till Sanabria. Santa Cruz de Tenerife: Ediciones Saquiro, SL


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Arboleda del Parque García Sanabria Parque García Sanabria - Cat:Parques