CRUZ DE PIEDRA (1560)

San Cristóbal de La Laguna
- Bienes Muebles. Escultura -
Kiviristi, joka rakennettiin vuonna 1560 kastilialaisten joukkojen voiton saavuttamiseksi saaren pohjoisosassa syntyneiden alkuperäiskansojen yli.

Kuusi vuotta sen rakentamisen jälkeen se sijoitettiin nykyiseen Plaza de San Crist -balliin, jotta se voisi myöhemmin siirtyä nykyisen sijaintinsa läheisyyteen.

Haavan tuhoamana se rakennettiin uudelleen vuonna 1697, ja muutti myöhemmin vuonna 1951 La Lagunan yliopiston keskikampuksen puutarhan eteen.

Vuonna 2007 hän kärsi korjauksesta ilkivallan takia, joka tuhosi ristin molemmat aseet.

Leocadio Machado totesi kirjassaan La Lagunan rannoilla koko ristikokoelmasta, jonka La Laguna osoitti, edustavimman, joka haastoi ajan ja pysyi kaupungin todellisena vartijana, oli kiviristi, syntynyt humiliaderossa, siellä XVI-luvulla, merkitsemällä vanhaa tietä, myös kiveä, joka yhdisti kaupungin aina Santa Cruzin kanssa.

He sanovat, että Kiviristi on myös palvellut niin monta vuosisataa muistuttaakseen viimeistä ja lopullista taistelua, joka kohtaa miehet ja espanjalaiset yhdessä saaren valloituksen viimeisissä verisissä luvuissa.

Kuitenkin Leocadio Machado piti häntä yksinkertaisesti ylittämään, suku oli erottamaton esi-isistänsä, kaikkien sen syntymäkaupungin rintojen äidistä, joita hän on syntynyt ja joita on paljon ja erilaisia. Ja hän piti siitä kovaa ja iankaikkista kiveä, ikään kuin hän olisi halukas kohtaamaan tämän iankaikkisuuden, samalla tahdolla selviytyä niin monesta kivestä, joka oikeuttaa Agueren kaupungin hengen.Cruz de Piedra (1560)

MACHADO, LEOCADIO: La Lagunan rannoilla.Excmo.San Cristin bal de La Lagunan kaupungintalo. 1998.Cruz de Piedra (1560)

Basaltista (myllynkivestä) tehty risti, Pedro Álvarezin louhoksesta, kahdeksankulmainen leikkaus, harmahtava väri ja mikrorakeinen rakenne. Se istuu nelikerroksisella pyöreällä punatuffipohjalla, jolla on porfyriittinen rakenne.Cruz de Piedra (1560)

A tai 1697.- Myrskyn tuhoaman alkuperäisen ristin jälleenrakentaminen kiviin.

A tai 1959. -Ristinvarsien koostumus alkuperäisestä materiaalista.

A. 2007. Alkuperäisen sisustusrakenteen korvaaminen vahvistetulla proteesilla teräspalkilla ja vandalismin aiheuttamien vaurioiden jälleenrakentaminen. Pintojen puhdistus.Cruz de Piedra (1560)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

No existe/n Bien/es Relacionado/s