CONVENTO DE SANTA CLARA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Religiosa. Conventos -
Grundades 1547 av nunnor från Baeza och San Lucar de Barrameda och är beroende av den franciskanska ordningen som det första kvinnliga klostret.

Idén att skapa ett kloster av nunnor i lagunen uppstår sedan 1524 på initiativ av Cabildo, samtidigt som D.Alonso Fern ndez de Lugo, befälhavare för Kristi ordning (son till erövraren D.Bartolom Benitez) lämnar i sin vilja Två tusen guld fördubblats för grundandet av det feminina klostret. Byggandet av klostret slutar 1578 men en brand 1697 förstör de flesta av klostret, med undantag för beroenden i Water Street ( idag Nava och Grim n ), byggs om av den oroande Diego de Miranda.

Under sjuttonhundratalet var det en av de rikaste klosterna i staden och höll 150 nunnor

Klosterns kyrka var öppen för tillbedjan 1700, dess historiska och arkitektoniska bakgrund kan hittas i avsnittet med besläktad kulturell egendom.

Klosterfabriken i sin nuvarande konfiguration går tillbaka till 1700-talet. Den har två stora innergårdar efter den typiska typologin för klosterkloster på Kanarieöarna, med övre trägallerier som stöds av högerfötter som stöds på fot. Dessutom finns det ett tredje öppet, smalt och bakre utrymme som följer samma egenskaper som de tidigare.

Bredvid Anchieta Street var El Beaterio, en uppsättning privata celler som användes av professed religiösa.

Utanför Ajimez sticker ut eller Mudejar smakutsikt från 1717 som ligger vid hörnet av Viana med Ernesto Ascanio.

År (2013) har klostret 13 nunnor och har kategorin kulturellt intresse med kategorin monument. Efter olika rehabiliteringsarbeten kan du besöka det område som är dedikerat till utställningar av helig konst.


MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADDRESS Calle Nava y Grim n, 15


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

RUTAS Y GUIAS
Sin Imágen Ruta de Los Conventos - Cat:Urbanas