CONJUNTO DE CUATRO BUNGALOWS (CAMINO LARGO)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Contemporánea. General -




Arkitektur och stadsplanering på Kanarieöarna 1968-1988 (1989) Förlag: Palerm Salazar, (Juan Manuel och Ram rez Guedes, Juan). Högre tekniska skolan för arkitektur i Las Palmas UPC, Las Palmas de Gran Canaria.


Guti rrez Herreros, Virgilio (redaktör) / Gonz lez V zquez de Parga, Cristina (texter): Rubens Henr quez (2002). ISBN 84-600-9702-1. Officiella högskolan för arkitekter på Kanarieöarna. Avgränsning av Teneriffa, La Gomera och El Hierro.


30 års konst på Kanarieöarna. Från övergången till den senaste historiska samlingen av samtida konst på Kanarieöarna. En vision nms (2008). ISBN 978-84-88779-89-2. Mapfre Guanarteme Foundation, Las Palmas de Gran Canaria.


Gabriel Ruiz Cabrero , samtida arkitekturhandbok 1962-2006 (2008) Teneriffa. ISBN 978-84-87340-91-8. Cabildo de Tenerife, samarbetar Official College of Architects of the Canary Islands avgränsning av Tenerife, La Gomera och El Hierro.
Pizza, A .: 1900-talets arkitekturhandbok (1997). Valda, Spanien
Flores, C. och G ell, X .: Spansk arkitekturguide till 1929-1996 (1996). Caja de Arquitectos Foundation, Barcelona.
BASA Magazine, n 1 (1983) Official College of Architects of the Canary Islands.

BASA Magazine, n 11 (1990) Official College of Architects of the Canary Islands.
Prydnadsflora från det historiska centret av La Laguna. Wolfredo Wildpret de la Torre, Antonio Garc a Gallo, Israel Prez Vargas, Juan Sergio Socorro Hern ndez. ISBN 84-88919-92-1 (2005). Hon. Stadshus i San Crist bal de La Laguna.


Vid stranden av La Laguna. Leocadio Machado. ISBN 84-88919-49-2. (1998). Hon. Stadshus i San Crist bal de La Laguna.


Pressartikel Uruguay och Kanarieöarna, korsade möjligheter. Don Francisco Aznar Vallejo, professor vid universitetet i La Laguna.


Det kanariska fotavtrycket i Uruguay. Artikel av Sol Rinc n Borobia, publicerad i Tenerifes yttrande.

http: //www.laopinion.es/canarias/2013/06/23/huel ...



Conjunto de cuatro bungalows (Camino Largo)

Denna unika grupp med fyra hus, byggd på 1960-talet, följer de fyra principerna för Le Corbusier-arkitekturen.

formerna bestäms av rutnätet, där enkelhetens linjer väcker det rationella och antyder ett prefabriceringssystem som är rikare än verkligt.

Arkitekten Rubns Enriquez använder sig av åtta koncentrerade cirkulära pelare, som lyfter de bebodda behållarna ovanför marken, lämnar omkretsstrukturen i cantilever och accentuerar deras frånkoppling med marken, förutom att tillåta fläktutrymmen i interiör. Fibercementplattorna och trätehäftningsluckorna som täcker ytterväggarna är inramade av plana betongplattor. Trädgårdarna och utsidan är perfekt valda och innehållade. Den naturliga stenmuren som förbinder husen i sicksack eller de böjda trappstegen, är några element som kompletterar en sådan särskild uppsättning.



Conjunto de cuatro bungalows (Camino Largo)

Det valda konstruktions- och konstruktionssystemet är baserat på valet av en prototyp för upprepning, eftersom det är en byggnad som inte bara moduleras i sin struktur utan också i dess inneslutningar.
Konstruktionen av sedd armerad betong är mycket enkel och lösas med två rektangulära plattor och åtta infällda pelare i fasadlinjen, som har det speciella att de är ihåliga för att möjliggöra passering av installationskanaler. Medan strukturen projiceras och exekveras på plats, är fasadhöljet tänkt med prefabricerade element, en genial handgjord lösning av prefabricerad sandwichpanel in situ, som består av fibercementplattor på utsidan, skrap partition inuti och isolering av glasfiber mellan båda arken, som är monterade eller senare. Lösning samtidigt stängning och efterbehandling av fasaden med bara tio centimeter tjock.
När det gäller de material som används i husen, förutom användningen av betong tillverkad med basaltbuller och de redan nämnda prefabricerade panelerna på plats, används grundsten för inneslutningsväggen, tallved för blindgardiner, profiler av järn för snickarna och grundplattan i trottoaren.



Conjunto de cuatro bungalows (Camino Largo)

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADDRESS N Universidad Avenue, 29, 31,33,35


Descripción Documento Descargar Documento
Planta Tipo
Alzado
Maquetas Previas1
Maquetas Previas2

No existe/n Bien/es Relacionado/s