5 1 5

CASA DEL CORREGIDOR

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Rakennus kaksikatuisella julkisivulla, jokainen on eri tyyliä kohti: kohti kohti Obispo Rey Redondo -katua (entinen Carrera) perinteisellä leimalla ja merkittynä renessanssin kulttihahmolla, plateresque-leikkaus tunnetaan nimellä Casa del Corregidor, kun taas kohti Consistorio-katua 1800-luvun ensimmäiselle puoliskolle tyypillinen uusklassinen tyyli, uudistuksen tuote vanhan kaupungintalon primitiivisellä julkisivulla, joka esitteli renessanssin tyylin. Tämä viimeinen julkisivu tunnetaan La Lagunan kaupunginvaltuuston päämajana.

Casa del Corregidorin rakennus valmistui noin 1540, päättyen 1545-1546, kuten julkisivun oikeassa yläosassa olevassa kirjoituksessa todetaan. Totuus on, että sen voimassaolon päättyminen ei ylitä vuotta 1546, koska Corregidorin talossa on kuvernöörin Jernimo Alvarez de Sotomayorin lääketieteellinen merkki, jonka toimikautta jatkettiin 29. joulukuuta 1546 saakka.

Ainoa asia, joka Karibialla on jäljellä, on nastalla kehitetty punaisen kivityön kansi renessanssityyliseen Plateresque-leikkaukseen, jossa on goottilaiselle tyypillisiä elementtejä. Hänen tyylinsä mukaan hän on yksi Kanariansaarten tärkeimmistä eksponenteista ja muistuttaa monia 1500-luvun niemimaan rakennuksia, jotka toteutti Alba Iriarian portugalilainen mestari Juan Yanes.

Lääketieteellinen, runsas tämäntyyppisissä rakennuksissa on täällä kolminkertainen. Alakehässä, vasemmalla, korjaajan Jer nimo lvarez de Sotomayorin suoja, oikealla Teneriffan suoja, ja ylävartalon keskellä, kaiteettuna varustettujen pylväiden välissä, Carlos V: n keisarillinen kilpi. Koko sarja on kehystetty iso alfiz.Casa del Corregidor

Casa del Corregidorin kansi ei luopu alkuperästään ja esittelee sen tyyliä määrittelevät perustyypit. Kaitepylväiden käyttö on yksi Platerescon tyypillisimmistä elementeistä. Työntekijäsi ansaitsee varhain ja pyytää leviämistä. Emäkset, entablamentit ja entrepaos ovat muita resursseja, joita levitetään kanteen erityisen vaativasti. Toinen korostamisen arvoinen yksityiskohta on sekä ikkunan että oven rapea kehys, ominaisuus, jota esiintyy myös monissa niemimaan teoksissa, kuten San Clemente -mäntymetsässä Toledossa.

Kannen rakenne on kaksikerroksinen. Molemmat sivut ovat edenneet suurella kara-akselilla, joka kulkee katosta pohjaan, hiukan alempana kuin keskimmäinen.

Osien välinen erotus oli ovea reunustavien pilastrien korinttilaisista pääkaupungeista, jotka yhdessä kehyksen tai kotelon kanssa tuottavat eron pohjakerroksen ja yläkerroksen välillä. näillä puolestaan ei ole alustaa ja ne ripustetaan pääkaupungeista.

ovi oven kanssa on kehystetty kahdella aallotetun akselin sarakkeella, jotka on kiinnitetty tasaisesti kuin niitä rajaavat pilasterit. Yläosassa pylväät erottuvat balustraded rungostaan, jaettuna useisiin segmentteihin. Jokaisella näistä on erilaisia näkökohtia. Akselit ovat kierteisiä ja nauhaisia. Molemmat sarakkeet pysyvät samana alempaan keskikolmannekseen saakka, jolloin ne lataavat jo erilaisia kuvia, joista jokaisella on henkilökohtainen perusta. Aivan kuten pohjakerroksen vahvimmat pylväät kehystävät oven, nämä puolestaan toimivat ikkunakehyksenä.

Täydentävänä koriste-elementtinä näkyy kolme suojaa. Yksi yllä on saksalaisen Charles V: n ja Espanjan I keisarillinen kilpi. Alla ja oikealla on Cabildo de Teneriffan kilpi ja toisella puolella kuvernööri Don Jer Nimo Alvarez de Sotomayorin kilpi. <...Casa del Corregidor

Kansikuvan kirjoittaja on erittäin kyseenalainen. Fernando Mart n ei tiedä Pedro Tarquisista, joka lukee sen Francisco Merinolle, ilman edellisen kirjoittajan mukaan, jolla on mitään perustaa. Jos Rodr guez Moure on kategorinen: 26. lokakuuta 1543 allekirjoitettiin konsertti veljien Sebastin ja Francisco Merinon kanssa seinän tekemiseksi kaupungintalon sisäänkäynnin kohdalla, ja Francio Gil D: n kanssa muotoiltiin ravintoloiden ovi kivi Teguesten louhoksista, samasta louhoksesta, josta Francisco Hern Ndez otti kappaleet kappaleesta, jota Francis Merino työskenteli. Nämä sukunimet mainitsevat myös Juan Sebastian L. Garc ayan -kalan kiinnittäneen kolmannen osapuolen, joka on Portugalin kansalainen Juan Yanes, täsmentämättä, työskentelikö hän Casa Casa Corregidorissa vai yleisesti.

Ajan rakennuksissa on useita artikkeleita. Tehtävä kehitettiin erilaisten rakentajien, käsityöläisten ponnisteluilla, jotka kuuluivat sosiaaliseen ja paikalliseen ympäristöön ja jotka työskentelivät normaalisti heidän palkkaamansa maun mukaan. puolivälissä sata vuosisataa talot eivät yleensä tuoneet rakentajiensa nimeä, edes ne, joilla oli suurin taloudellinen tuki. Noina vuosina Kanariansaarten arkkitehtuuri oli animaatio.

1500-luvulla merkittiin La Laguna renessanssityyliteoksilla. Casa del Corregidor on yksi niistä, joka esitetään erityisen tärkeänä, koska sille on ominaista, että Kanariansaarilla on hyvin erikoinen plateresque-tyyli, kuten tekijät, kuten Adri n German, Jos Moure ja Fernando Mart n.

Tarkastamme Kanariansaarilla eläneen kulttuurisen eristyksen, koska kannen viimeinen voimassaolopäivä on noin 1546 ja se osoittaa selvästi tyylin johdanto-ominaisuudet. Sen tasainen arkkitehtuuri, pienempi, vähemmän levoton, jossa ei ole läsnä eläin- ja ihmisteemoja, pettävät monimutkaisuuden renessanssin ensimmäisten vuosien aikana Espanjassa ...Casa del Corregidor

KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiallinen keskus

OSOITE Calle Obispo Rey Redondo, 1


Descripción Documento Descargar Documento
Alzado 1 .Fachada principal. Calle Obispo Rey redondo
Alzado 2. fachada Principal. Calle Obispo Rey Redondo
Levantamiento gráfico de la portada
Levantamiento de la fachada a la calle Obispo Rey Redondo


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario esta bien
Autor

Anónimo