4,5 2 5

CASA DE LOS MARQUESES DE CELADA (HOTEL NIVARIA)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Huset tillhörde Marquises of Celada sedan slutet av 1800-talet och är för närvarande Hotel Laguna Nivaria.

Alfonso Soriano och Ben tez de Lugo som föddes i det här huset, i sin bok Casas y Familias Laguneras, linjerna och palatsna i Nava-Grim n och Salazar de Fr som verbatim beskriver:

Under det sextonde århundradet borde det finnas ett hus av Ponte-familjen, eftersom Pedro de Ponte u2013biznieto av Crist bal de Ponte, grundare av Garachico- när man räknar upp tillgångarna till den gamla borgmästaren som inrättades av hans farfar, Don Pedro de Ponte y Vegara är vingen För det första de viktigaste husen som hans föräldrar har på torget San Miguel de los Angeles i La Laguna, inklusive hans fruktträdgård, som har som gränser: å ena sidan huvudgatan som går från torget till klostret Santo Domingo ; å andra sidan ett hus av arvingarna till Juan de Anchieta och gränden som de kallade för Quinteras; framme, nämnda torg och på baksidan, gatan i Quinteras ( nu Lope de Guerra). Dessa gränser sammanfaller exakt med husets trädgård med dess trädgård fram till mitten av det tjugonde århundradet, innan byggandet av husvilla Don Ben Tez de Lugo och Ascanio (son till Celadis XVI-markis), borgmästare i La Laguna från 1958 till 1964, som upptar ...Casa de los Marqueses de Celada (Hotel Nivaria)

SORIANO Y BENITEZ DE LUGO , Alfonso: Laguneras hus och familjer. Linjerna och palatserna i Nava-Grim och Salazar de Fr as.

C. MARQUES AND A.MARTIN : Architecture of La Laguna (Network of Historic Centers of the Canary Islands) .CICOPCasa de los Marqueses de Celada (Hotel Nivaria)

Huset är helt ombyggt och respekterar endast huvuddelen av den tre våningar mezzaninfasaden.

På fasaden skiljer sig ytterdörren och de centrala fönstren inramade i sten- och stenhörn, och håller endast den tvådelade stentrappa som visas till höger om ingången.

I bottenvåningens stora hall (där hotellets nuvarande mottagning finns) finns det två sköldar snidade i sten, som kommer från fasaden på palatset i markiserna i Celada i La Orotava, byggd i mitten av 1600-talet med Vapen från dess byggare, som betade eld den 15 augusti 1716, och vederbörligen rensade för konsekvenserna av eld, placerades alla i slutet av fyrtiotalet av det tjugonde århundradet.


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien


4,5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario

La ubicación de este hotel es perfecta.Frente a la plaza del adelantado y en pleno centro de La Laguna. Además hay un parking a 50 metros.

El hotel por dentro es una preciosidad y la comida excelente.

Siempre que voy a La Laguna me alojo ahí

Autor

david


Valoración

4

Comentario

ubicación perfecta.

quizá un poco caro...

Autor

Anónimo