CASA DE LOS JESUITAS (REAL SOCIEDAD ECONÓMICA DE AMIGOS DEL PAÍS DE TENERIFE)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Niin kutsuttu Casa de Los Jesuitas, Teneriffan maan kuninkaallisen ystäväjärjestön nykyinen pääkonttori, rakensi Jeesuksen seurakunta vuonna 1733 isä G mezin toimesta, joka ylittäessään suuren joukon epäsuhteita, Hän onnistui aloittamaan työt, jotka huipentuivat vuonna 1737. Jesuiitit muuttivat, koska kammioiden ja oraalin työt olivat valmistuneet, asuttaen rakennusta vuoteen 1767 saakka, jolloin Carlos III karkotti heidät saarilta.

Vuonna 1792 hän alkoi hyväksyä opetuskäyttöä ja vuonna 1817 vastikään perustettu San Fernandon yliopisto asennettiin yhdistämällä käyttötarkoituksia yliopiston siirtämiseen 2000-luvun puolivälissä keskikampuksen rakennukseen.ESCRIBANO GARRIDO, J. Jesuiitit ja Kanariansaaret.

ROMEU PALAZUELOS.E : RSEAPT : n perussääntö.

CIORANESU.A : Gu a Hist Rico ja Monumental de La Laguna.

ALEM N DE ARMAS.A : Opas La Lagunaan.

MART N RODR GUEZ.FERNANDO GABRIEL : Kanariansaarten arkkitehtuuri

LÄHTEET

La Lagunan historiallinen arkisto

Maan ystävien kuninkaallisen taloudellisen seuran kirjasto.

La Lagunan yliopiston arkisto.

Canrias-kirjasto. ULL: n Guajaran kampuksen keskuskirjasto.Laitos on muotoiltu L-muotoiseksi sisäpihan ympärille ja San Agustin ja Tabares de Calan kaduille, ja kansi, jossa on keskeinen kilpi ja palloviivaimet, hyvin samanlainen kuin jesuiitta-talon kämmenet. Rakennuksen alaosassa on tärkeä kirjasto, jonka muodostavat kokoelma Marquin Alonso Navan ja Grim n: n arkistoja 1700-luvulta ja kokoelma käsikirjoituksia ja Kanariansaarten asiakirjoja, jonka on kirjoittanut historioitsija Jos Rodr guez Moure.

Arvokkain osa rakennusta on julkisivu, puiset portaat, jotka yhdistivät pohjakerroksen korkeaan, ja rattaan kansi, josta pääsi oraattoriin.

Julkisivun kuvaus

Vielä säilynyt rakennuksen kansi on kanteesta siniselle ja sen päällä on kaareva halkaistu etuosa: Jambas ja Lintel korostetaan sisäreunoillaan komposiittivalulla. Etuseinämässä kaareva muotokappale, joka alkaa karniisasta, kulkee yhdensuuntaisesti edessä olevien kaarevien reunojen ja murtopääjen korkeuden kanssa avautuen kolmion muotoiseksi palloksi, jonka päällä pallo on pieni jalusta.

Avenerado-tilassa keskellä on kilpi, jonka kuori laskee. Kilven alla ja sen sivuilla kasvikoristeita. Etuosan n päät on koristeltu palloilla pystysuorassa jalustalla tukkeineen. Sisäänkäynnin ovi on kaksoislehtilaakeri, joka kehysttää kaksi muuta pienempää.

Sisäpiha on kokonaan muunnettu, vaikka sen alaosassa on kaareva kaari, josta päästiin sisään vanhaan puraan.

Ikkunoista löydät kaarevia istuimia maanpinnan tasollaVuonna 1792 Carlos IV: n kuninkaan päätöksellä, päivätty 11. maaliskuuta, määrätään Teneriffan saaren pääkaupunkiin perustamaan Kanarianjärven saariston ensimmäinen kirjallinen yliopisto. Vuodesta 1793 lähtien tapahtunut kiireinen poliittinen tilanne esti kuitenkin sen tehokkaan perustamisen. Kun Bourbon-dynastia oli palautettu, Ferdinand VII jatkoi Kanariansaarien muinaista pyrkimystä saada ylimpi keskusta saarille ja yritti ratkaista saarten välisen kilpailun sijaintipaikastaan vuonna 1816 uuden kuninkaan päätöksen jonka avulla päätetään perustaa San Cristin bal de La Lagunan kaupunkiin yliopisto, jolla on samat etuoikeudet, poikkeukset ja etuoikeudet kuin muilla näillä kuningaskunnilla, ja että mainittua yliopistoa kutsutaan San Fernandon yliopistoksi. Tätä varten La Lagunan Jeesuksen yhtiön yliopistotalosta tuli San Fernandon kirjallisen yliopiston ensimmäinen päämaja, joka avasi ovensa akateemisena instituutiona 12. tammikuuta 1817.

Mutta pian rakennus osoittautui riittämättömäksi opiskelijoiden asteittaiseksi lisäämiseksi, joten joulukuussa 1821 alkaa yliopiston osittainen siirtäminen San Agustin luostarille, jossa opiskelijat asuvat uskonnollisen yhteisön kanssa, kunnes lopulta 1837 , koko luostari on tarkoitettu yliopistojen toimintaan Mendiz balin takavarikoinnin jälkeen, mikä tarkoitti ritarikunnan uskonnon pakotettua huutoamista.

Tällä tavoin Jesuiitta-yliopistotalo on tarkoitettu sijoittamaan sektorisali, luostarien ja julkisten tapahtumien sali, kirjasto sekä Latinidadin opinnot ja La Lagunan kaupunginvaltuudesta riippuvaisten ensimmäisten kirjeiden koulu. Isänmaallisella seuralla ja Teneriffan maan kuninkaallisella ystäväseuralla on myös kokoushuone tässä rakennuksessa. Mutta yliopiston kärsimät useat puutteet, etenkin hoidon takia ...Casa de los Jesuitas (Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Casa de los Jesuitas (Real Sociedad Económica de Amigos del País de Tenerife) Calle San Agustin - Cat:Calles