CASA DE TORRE HERMOSA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
La Laguna, under hela nittonhundratalet, hade ett visst rykte som en sanatoriumsstad, särskilt för lungpatienter, både lokala och utländska, som brittiska karaktärer som AJ vittnade. Wharry, från City of London Hospital som bekräftade: Staden Agré är den enda bergstationen som är etablerad på Kanarieöarna.

Och det var precis som 1885, engelsmannen, Don Benjam n A Renshaw, hade den lyckliga idén att öppna ett hotell för att främst hysa de anglo-saxiska patienterna som kommer att läka sina sjukdomar i detta privilegierade klimat. Platsen som valts var huset till Torrehermosa, på La Carrera Street, byggd 1736 av Don Ceso de la Torre y Ceballos, kapten för regimentet i Gu u0308imar, medlem i Royal Economic Society of Friends of the Country of Tenerife och barnbarn av Don Juan de la Torre, rådgivare på Teneriffa. Det var en vacker byggnad med 3 våningar som hade varit bostaden för biskopen på Teneriffa, Don Luis Folgueras och sedan Colegio borgmästare på Kanarieöarna Institutet.

Gran Hotel Aguere Continental, som utsågs i början, började befästa sig som en av de mest emblematiska platserna i La Laguna där gäster, de största professorerna vid universitetet och institutet, organiserade livliga sammankomster.

Sedan dess förblev familjebildet av hotellet, även om engelska patienter började vara knappa, intakt, och bevarade dess berömmelse och traditionella elegans eftersom det under en lång tid och särskilt på söndagseftermiddagar, och de organiserade läckra underhållna T-dansare För en orkester. När sommaren kom sa La Laguna adjö ...Casa de Torre Hermosa

ALFONSO SORIANO OCH BEN TEZ DE LUGO , hus och familjer laguner. Linjerna och palatserna i Nava-Grim och Salazar de Fr as.Excmo stadshus i San Crist bal de La Laguna- Caja Canarias, socialt och kulturellt arbete. 2007

LEOCADIO MACHADO , vid stranden av La Laguna. Byrån i La Laguna 1998

ADRIAN ALEM N DE ARMAS , Guide till La Laguna, Cabildo de Tenerife. Kulturområde. 2002

FERNANDO GABRIEL MARTIN RODR GUEZ, Arkitektur på Kanarieöarna. 1978Casa de Torre Hermosa

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADRESS Calle Obispo Rey Redondo, 55


Descripción Documento Descargar Documento
Fachada a la calle Obispo Rey Redondo
Planta Baja
Planta Primera
Planta Segunda
Secciones

ESPACIOS URBANOS
Casa de Torre Hermosa Calle Obispo Rey Redondo - Cat:Calles