4 1 4

CASA DE OSSUNA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
ALFONSO SORIANO OCH BEN TEZ DE LUGO, hus och familjer laguner. Linjerna och palatserna i Nava-Grim n och Salazar de Fr som Excmo stadshus i San Crist bal de La Laguna- Caja Canarias, socialt och kulturellt arbete. 2007

LOVER LOVER, KINGS, I tornet. Källor för konsthistoria: Anteckningar för studien av House of Ossuna2005.Excmo.La Laguna City Council 2006Casa de Ossuna

Beläget på Juan de Vera Street, byggdes det under andra hälften av 1600-talet och uppfördes genom äktenskapet med Juan Manuel Delgado, (dog 1706), och Ana Mar a Correa, som senare blev fastigheten till R oy Montemayor, (1741 -1815) till slut till familjen Ossuna, som är etablerad i La Laguna sedan mitten av 1700-talet. Efter döden utan ättlingar till den sista familjemedlemmen, Herr Manuel de Ossuna och Ben tez de Lugo, testamenterades i hans testament till staden La Laguna, som rehabiliterade fastigheten för att användas som museum och arkivhus som det var ägarens vilja. Husets administration är ansvarig för Ossunas beskydd.Casa de Ossuna

På fasaden kan du se en balkong på tredje våningen samt Bigot House och en liten sten i hörnen.

Fastigheten motsvarar den typ av inhemsk arkitektur, som används som en tre våningar stadsbostad (bottenvåning, mezzanin, första och andra våningen) som kallas i dokumentationen av de få höga och överfyllda husen, och med en ladugård som exteriorized av en balkong Ingen körning på fasaden. Det är kornhusen i La Laguna, av vilka det finns andra exempel i staden.

Rektangulär, något trasig av förekomsten av sidogården och trädgården, anpassar den sig till den urbana tomten mellan medlarväggarna. Dess layout är en produkt från utvecklingen av byggnaden, av den möjliga inköpsförsäljningen av fastigheten och de bifogade byggnaderna. Den är ledad runt en central U-formad innergård och sträcker sig in i en trädgård, eventuellt den primitiva fruktträdgården som nås genom en rustik crenellated vägg.

Fasaden bildar en rektangel där längden dominerar över bredden. Kompositionen består av arrangemanget av horisontella och vertikala linjer, med en viss asymmetri, markerad med platsen för åtkomstdörren och ett litet fönster som motsvarar semi-tanninet.

De vertikala linjerna anklagas i de två machonerna hörnen gjorda i molar basaltsten. Den horisontella linjen är påskyndad av den stora balkongen som motsvarar ladugolvet och kamlinjen.

Arrangemanget av hål i det ädla golvet i huset och balkongen håller en perfekt symmetri med avseende på den allmänna sammansättningen.

Byggnaden består av halvkällare, bottenvåningen, mezzanin, översta våningen och ladugolvet, stas reflekterande i de yttre luckorna.

Fasaden avslutas med balkongen på sista våningen, motsvarande ladan, som fungerar som luftmoderator för alla deponerade kornCasa de Ossuna

Familjerna Ossuna finns i Carriedo-dalen i Santander-bergen. Avstånden känns igen av vapenskölden på denna plats: bandet och huvuden till piga. År 1240 bildades en filial av denna familj i staden Ossuna (Sevilla).

Manuel Isidoro de Ossuna och Montiel (1737-1808) grundar huset till Ossuna i staden La Laguna, där stora borgmästare och två eviga regidur föll, och tog som första bostad nummer 36 i Calle Real (nu San Agust n). Han var en vanlig medlem i lagunens sammankomster under 1700-talet och deltog aktivt i tidens sociala liv.

Hans son Juan Nepomuceno de Ossuna y Castro (1760-1848) blev efterträdaren till Ossuna-linjen, men också den av Savi n och Anchieta, som gifte sig i äktenskap 1802 med Maria Teresa Savi ny Anchieta. Äktenskapet hade bland andra Alejandro de Ossuna och Savi och Manuel de Ossuna och Savi n som hade ett intensivt vetenskapligt, litterärt och politiskt arbete och utnämndes 1835 till chef för botaniska trädgården.

Manuel de Ossuna och Savi n gifte sig 1893 med Nicolasa Ben tez de Lugo från vars äktenskap Manuel de Ossuna och Ben tez de Lugo föddes (1896-1958) som ärvde och upprätthöll ett särskilt intresse för kultur, vars prestation var arv från dess arkiv, bibliotek och museum till staden La Laguna.Casa de Ossuna

Den 10 augusti 1959 återger den lokala pressen invigningen av biblioteket och museumsarkivet i Noble House of Ossuna. All lös egendom, målningar, böcker, dokument och andra vetenskapliga, konstnärliga eller historiska samlingar, som ingick i Manuel de Ossunas arv, ingick i arvet.

Dokumentarfonden inventerades 1994 och kan konsulteras i La Laguna kommunalarkiv. Cirka 272 rutor är kvantifierade, där 50 av dokumentationen är av varierande ursprung eftersom Manuel de Ossuna har en stark samlarkaraktär.

Fonden innehåller dokumentation från 1500-, 17- och 1700-talet. Hans intresse för släktforskning avgör dess organisation av adelsfamiljer som ligger på Kanarieöarna. Det har också dokumentation relaterad till institutioner, både civila (Old Town Hall of the Island of Tenerife, University of San Fernando, Royal Economic Society of Friends of the Country of Tenerife) och religiösa (Slavery of San Juan Evangelista, och kyrkor, kloster och Teneriffa öarsjukhus); såväl som personliga manuskript (del av tidningarna till Anchieta och Alarc n)Casa de Ossuna

De flesta av de arkeologiska materialen som samlats in av Ossuna deponeras för närvarande i Archaeological Museum of the Island Council of Tenerife.

Arvet arv innehåller möbler av intresse, från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, bland vilka är: stolar, fåtöljer, matbord, nattbord, fåtöljer, konsoler, sekreterare, bargue, archimedas, mode , etc. Kort sagt, möbler av olika stilar, importerade och provinsiella, som upprepar europeiska modeller (Elizabethan, Empire, Neoclassical, English, LuisXV) som kräver bevarande, studier och katalogisering.Casa de Ossuna

En intressant bildsamling, bestående av några åttio verk som spänner över sjuttonde till tjugonde århundradet, om olika genrer, bevaras. Å ena sidan en poäng av canvases av religiösa teman, bland vilka är verk av konstnärer som gaspar de Quevedo (Adoration of the Shepherds); tillsammans med andra anime, som den effektiva sidan av Jungfru of the Kings of Seville (Rollable canvas), beställt av Lorenzo Montemayor i Sevilla).

Tjugo porträtt sticker ut, med olika format, bland vilka de målade av Rodr guez de la Oliva (Antonia Rosell de Lugo och Homo; Lope Fernando de la Guerra och Ayala) sticker ut; ett exceptionellt verk, med historiskt tema av Juan Miranda, Tito y Siverios dom och död; och vad gäller landskapet har fonden en omfattande samling (31 akvareller och dukar) gjorda av Alejandro Savi n och prover av Ghirlanda Boots pensel.

Denna repertoar består också av planer samt sköldar med Ossuna-familjens vapen och deras äktenskapliga band. De flesta av samlingen väntar på nödvändiga studier för dess fullständiga katalogisering.


Descripción Documento Descargar Documento
Planimetria
Alzado por Jose Manuel Alonso López (Universidad de La laguna)
Planta de sotano
Planta Primera
Planta Baja
Planta Segunda
Planta de Cubierta
Seccion A
Seccion B
Seccion C
Seccion D
Alzado a la calle Juan de Vera


4
   Valorar/Comentar
Valoración

4

Comentario En las imágenes se incluye el templo masónico de Santa Cruz de Tenerife. El resto me ha encantado. [Corregido]
Autor

Manuel


ESPACIOS URBANOS
Casa de Ossuna Calle Juan de Vera - Cat:Calles