CASA DE LA ALHÓNDIGA (TEJINA)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
La Alh ndigan primitiivisen rakentamisen valmistumisajankohdasta ei ole tarkkoja tietoja, mutta tunnustetaan, että se oli yksi ensimmäisistä Tejina-kaupungin rakennuksista, joka todennäköisesti rakennettiin 1700-luvun alussa. 5. maaliskuuta 1662 muodostettiin yksi Tejina-kansan identiteetin ilmenemismuodoista: perustettiin paikka tai laitos, jonka tarkoituksena oli ylläpitää viljakeräystä tarjoamalla se lääketieteellisissä olosuhteissa pula- ja ruokaa varten kuin kylvämiseen.

Laina muodostettiin nimeltä Arca de la Misericordia, joka perustettiin lukuisten naapureiden aloitteesta ja papin kanssa yhteistyössä, koska sen rahasto oli 150 purettu, maksaa korkoa almudiakorkoisesti ja puoliksi puskaamalla, koska edut, jotka on tarkoitettu parantamaan seurakunnan temppeliä. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1664, lato, jossa nämä jyvät varastoitiin, oli jo rakennettu, tämä on ensimmäinen päivä, jona viitataan La Alh ndiga -taloon. Tarkoitusta hallitsivat artikkelit, jotka ovat erinomainen osoitus naapureiden kovasta yhteisötunnosta. Lainalla oli kaksi vuosisataa elämää, ja se oli viimeinen tili, joka ilmestyi 21. marraskuuta 1873 pidettyihin pöytäkirjoihin.

Toinen erittäin tärkeä La Alh ndiga -arvo on, että se oli Tejinan kaupunginvaltuuston kotipaikka sen perustuslaista vuonna 1813 siihen saakka, kun se purettiin ja liitettiin La Lagunan kaupunginvaltuustoon vuonna 1850. Muisto siitä, mitä yksi päivä tarkoitti Tejinan kaupungilla on kuntana poliittinen riippumattomuus melko lyhyeksi ajaksi, mutta se muistetaan edelleen.DE LA COVA GARC A. Dolores: KANARIANSAARILLA KÄYTETTÄVÄT PAINOT JA MITAT

GONZ LEZ HENRIQUEZ, Jos V: Kanariansaarten paikalliset toimenpiteet. Virallisen kauppa-, teollisuus- ja navigointikamarin uutiskirje, N 136, Staz Cruz de Tenerife, 1975.

BESNIER ROMERO, L ,:: Maatalouden mitat ja painot, Maatalousministeriön julkaisut, Madrid 1964.


La Alh ndiga -talossa on joitain materiaaleja primitiivisestä rakennuksesta, joka on päivätty 1500-luvun puoliväliin. Tarkemmin sanoen parien ja neliportaisten housunkannattimien kansi, joka peittää sen, mikä oli almac nop sito, säilyttäen jopa laatat tuolloin. Toinen elementti, joka on säilynyt rakentamisensa jälkeen, on muurauksen kehäseinä, joka jopa säilyttää alkeelliset kalkkisementit molemmilta puolilta, vaikkakin niitä on korjattu useita kertoja sementtilaastilla, jotka on maalattu myöhemmin valkoiseksi.

Pari- ja pidikkeiden suojat neljään veteen.

Lähes kokonaan ja primitiivisillä materiaaleillaan sekä puu (ahdin, ruudut ja parit) samoin kuin laatat ovat konservoituneita, ja eniten elementtiä ovat indeksoinnit, joihin laatat tukevat, jotka joissain tapauksissa on korvattu uusia Tämä katto on selkeä esimerkki Kanaarin perinteisestä arkkitehtuurista, joka voidaan nähdä tänään enemmän kuin hyväksyttävässä tilassa. Tämän pääkannen vieressä on kansi, joka sisältää yhden sirinän ja veden pääkannen mukaisesti, vaikkakin se on säilytetty huonommassa kunnossa, todennäköisesti siksi, että käytetyt materiaalit olivat huonompaa laatua, koska Tämä osa oli tarkoitettu jyvien tallettamiseen niiden alkuperästä.

Ulkoseinät

Ulkoseinät ovat muurauksia, noin 5 m korkeita ja 0,60 m leveitä, pidetty hyvässä kunnossa, ja sitä peittävä laasti on tärkein elementti, joka on kalkkilaasti todistettavasti primitiivinen ja säilytettynä hyväksyttävässä tilassa, se näkyy selkeästi verhoissa ja oven tukoissa sekä rakennuksen ulko- ja sisäpuolella.

Alkuperäinen kalkkilaasti on korvattu viipymättä sementtilaastilla, joka on maalattu myöhemmin valkoiseksi.Casa de La Alhóndiga (Tejina)

Maatilalla, jossa Alh ndiga sijaitsee, on sekoitettu kuntaluettelo:

a) .- Rakenteellinen suojelu : korkea etnografinen arvo ja suuri patrimoniaalinen kiinnostus, joka velvoittaa säilyttämään kaikki sen ominaisuudet.

b) .- Ympäristönsuojelu : Arkkitehtoninen arvo ja suuri vanhempien kiinnostus, joka pakottaa säilyttämään julkisivun ja ensimmäisen narun.Casa de La Alhóndiga (Tejina)

Rakennus on rakennus, jolla oli alun perin kaksi kerrosta, kuten käy ilmi sen historiallisesta alkuperästä. Yläosa on yksi, jota käytettiin kaupunginvaltuuston istuimena ja johon pääsee ulkopuolelta. portaikko, joka kadonnut vuosien varrella. Samalla tavalla yläkerroksen lattia, joka jakaa molemmat kerrokset, hävisi tuntemattomista syistä jättäen vain palkkien upotetut jäännökset, jotka liittyivät kahteen vastakkaiseen seinään ja jotka toimivat kankaan kankaan tukena. puulattia. Nämä palkkijäännökset ovat näkyviä jopa julkisivun ulkopuolella.

Talon sivulla voit nähdä primitiivisen jaon kahdessa kerroksessa, jättämällä sisäänkäynnin oven jäännökset yläosaan, mutta et pidä ulkoportaita tai kehystä, joka tukee rakennuksen puulattiaa Yläkerrassa.Casa de La Alhóndiga (Tejina)
Descripción Documento Descargar Documento
Plano Catastral
Detalles arquitectónicos de la cubierta a cuatro aguas de pares y tirantes del edificio principal de La Alhóndiga.
Plano de Tejina de 1834

No existe/n Bien/es Relacionado/s