CASA VAN DAMME

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Huset för familjen Van Damme, byggdes i slutet av 1600-talet av kapten Alonso Van Damme, evig härskare på Teneriffa, borgmästare i huvudsakliga slottet Santa Cruz 1681 och chef för hans efternamns hus i Flandern, före detta marshaler Brabant.


SORIANO Y BENITEZ DE LUGO, ALFONSO : Laguneras hus och familjer. Linjer och palats Nava-Grimon och Salazar de Frias. La Laguna kommunfullmäktige, rådgivare för kultur 2007.

GASPARINI, GRAZIANO : Kanarieöarnas arkitektur 1420-1788. Armitano Editors

RODR GUEZ YANES, JOS MIGUEL : La Laguna under den gamla regimen, från dess stiftelse till slutet av 1600-talet. La Laguna City Hall 1997.

NAVARRO SEGURA, MAR A ISABEL : Lagoon 1500: Stadsrepubliken, en utop att isolera enligt lagarna i Plat n. La Laguna City Council 1999.

SÄRSKILDA SKYDDSPLAN FÖR HISTORISKA CENTRUM I LA LAGUNA


Van Damme-huset är en av de få renässanskopior som bevarats i staden.

Dess galoppskydd skiljer sig från den extrema enkelheten i resten av fasaden som hade en balkong från vilken endast dess stenbas finns kvar. Familjeskölden visas längst upp.

Den visar en enkel asymmetrisk murfasad där tre fönsterfönster skiljer sig upptill och ett litet fönster i botten, samt en garageingång för efterföljande konstruktion som enligt bestämmelserna i den särskilda skyddsplanen Det måste tas bort.

Konstruktivt är det en arkitektur som sticker ut för sina långa canvases av kalksten som står i kontrast till täcken för stenhugger och snickare.

Dess typologi är inramad i trädhuset typiskt för de kungliga gatorna och ett tecken på vikten av dess invånare.

Den har en stor tomt och emblazonerad fasad av vulkanisk sten till huvudgatan och beroenden för stall och lador på fasaden.

dess invånares verksamhet, som åldrande, motiverade de successiva omvandlingarna av den primitiva byggnaden.


MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADDRESS N Anchieta Street, 21


Descripción Documento Descargar Documento
Ordenanza de Manzana
Ordenanza
Alzado General
Mapa de Daños

No existe/n Bien/es Relacionado/s