CASA SAAVEDRA Y MARTINEZ BARONA (FUNDACIÓN CRISTINO DE VERA)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
På husets egendom, enligt de kända uppgifterna, var dess första ägare Mar a Bustamante och Vizca nej, barnbarn till Antonio Vizca nr. Senare förvärvades det av Bernardo Forstall, som tillhörde en familj av irländska köpmän, som i sin tur sålde den på 1860-talet till Jos Mart n Mendez, Can nigo och De n del Cabildo-katedralen i La Laguna, som bodde där köpte 1859 med ett fyraårigt återförsäljningsavtal.

Jos Mart n Mendez hade varit prästerskap för minderåriga och gynnats av kyrkan Los Remedios de Buenavista, mellan 1820 och 1830. I mitten av denna dag fick han en licens för att studera vid University of San Fernando, i La Laguna. På 1860-talet fungerade han också som ordförande för Chaplains-kommission, rådgivare, vicemannen och kyrklig guvernör. Han dog i La Laguna den 18 januari 1877 och lämnade sin syster Mar a del Carmen som arvtagare, som donerade huset till Trinidad Saavedra och Peraza.

Enligt beskrivningen av det sista kvartalet av 1800-talet hade huset ett område på 453,56 kvadratmeter. Trinidad Saavedra dog i La Laguna i februari 1918 och lämnade hennes brorsonar Esteban och Vicente Saavedra Fern ndez som arvtagare. Vicente Saavedra dog i Santa Cruz de Tenerife i april 1936 och överförde överföringen av Trinidads arv till Vicentes änka, Matilde Togores Balzola, och fastigheten som ägs av hans söner Vicente och Esteban Saavedra Togores. Vicente Saavedra Togores dog i Maga, under det spanska inbördeskriget, av ensamstatus, hans mor, Matilde, förklarades arvtagare som dog i Santa Cruz de Tenerife 1966, hans andra son, Esteban Saavedra som arving.

År 1746 ...Casa Saavedra y Martinez Barona (Fundación Cristino de Vera)

Huset idag Fundacion Cristino de Vera är ett kulturellt utrymme som består av den allmänna sparbanken på Kanarieöarna, det är en privat ideell stiftelse och en kulturell, pedagogisk, vetenskaplig och konstfrämjande karaktär. Stiftelsen är värd för det permanenta arbetet som donerats av Don Cristino de Vera, förutom tillfälliga utställningar av andra kanariska författare.

Den nuvarande beskrivningen av byggnaden är en fastighet i en inverterad F-formad anläggning, med en huvudfasad av två kroppar, som har utsikt över San Agust n Street och en innergård

tre sidor. Den nuvarande strukturen motsvarar

1700-talet dimensioner

av huset är 884,71 kvadratmeter byggt, på

en tomt på 498 kvadratmeter. Av dessa motsvarar 318,80 kvadratmeter, inklusive öppna och täckta ytor, bottenvåningen, 333,62 kvadratmeter motsvarar övre våningen och 85,57 kvadratmeter till golvet under tak eller ladugård, vilket tillför totalt tre av en konstruerad yta på 737,99 kvadratmeter.

Uppsättningen har också 146,72 kvadratmeter uteplatser och trädgårdar, för att komplettera 884,71 kvadratmeter. I den nya s tano-anläggningen har en yta byggd under marknivån på 85,78 kvadratmeter aktiverats.

Museumsprojektet har varit ansvarig för arkitekten Juan Pablo Rodr guez Frade, medförfattare av rehabiliteringen med arkitekterna Vicente och Fernando Saavedra Mart nez. Minnen från

Exekveringsprojekt daterat maj 2006.

Byggnaden har just renoverats i maj 2008.

På bottenvåningen finns ett mottagningsområde med informationsplats, allmän uppmärksamhet och försäljning av biljetter och publikationer, slogan och tillfällig utställningshall.

I huvudgården finns ett auditorium för 30 personer, det är ett mångsidigt och flexibelt utrymme för presentationer ...Casa Saavedra y Martinez Barona (Fundación Cristino de Vera)

Byggnaden har just renoverats i maj 2008. På fasaden skiljer sig fönstren på övervåningen ut, vilket visar att den illustrerade ideologin i sitt förverkligande blandades, så att påverkan av en klassism och det nästan fulla upptäcks att övervinna barocken.

Rasterfönstren har trämaros där kroklistar angränsade med fördjupningsstativ, fönsterbrädor med konkav formning u2013 konvexa och sidoramar som imiterar pilaster, vars inre är svagt infälld.

Rasterfönstren på nedre våningen ersätter två fönster, vilket motsvarar en reform 1938.

1973 gjordes en viktig modifiering av fasaden. I sin tur var de lager som fanns i den nedre delen av fönstren konstruerade av cementmurbruk, som ersattes 1978 av de som för närvarande har teträ.

Takfoten är av galopp a, med fyra cirkulära lister c ncavas.

Fasaden rehabiliterades fullständigt, eftersom förlusterna redan var oåterkalleliga.

Samma fördelning av luckor bibehölls och ersatte på bottenvåningen fönsterrutorna, motsvarande 1938-reformen, med fönstren som fanns före dem. Återhämtar på detta sätt den ursprungliga fasaden.

Taket har inte genomgått förändringar, det är tillverkat med keramiska plattor. Takets förlängning, takfot, bibehåller samma form, och låg takfot är gjord av samma material.

Inuti huset inträffade reformer under 1800-talet.

Vid rehabiliteringen förblev övre våningen nästan som

Det var, som gjorde de viktigaste förändringarna på bottenvåningen, detta var växten som var i sämre skick.

Trappsturen, ...Casa Saavedra y Martinez Barona (Fundación Cristino de Vera)
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Casa Saavedra y Martinez Barona (Fundación Cristino de Vera) Calle San Agustin - Cat:Calles