CASA RIQUEL

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
I uppdrag att byggas av D. Antonio Riquel de Angulo (1721-1801) genomgick han en renovering av sin fasad 1940 av den dåvarande ägaren D. Gabriel Colombo Garc a

Den yttre aspekten av fasaden på Casa Riquel med utsikt över Calle Obispo Rey Redondo (fd Carrera) transporterar oss till 1700-talet.

På de två våningarna i byggnaden skiljer sig framför allt framsidan i röd galopp som inramar huvuddörren och det centrala fönstret på övre våningen, toppad av en slingrande front n.

Arbetet i röd tuff distribueras också av väggen och byggnadens marginaler, i kontrast till den vita färgen på den använda färgen.

En annan intressant aspekt är den dekorativa designen av tuffblocken som ramar in dörren och fönstret; i honom har ristningen av stenen i diamantspets använts, vilket ger en större lättnad för honom.

På fönstret var familjeskölden gjord av marmor, vilket står i kontrast till rödets rödaktiga färg.

Den andra fasaden som ligger i Tabares de Cala-gatan presenterar de bifogade beroenden i Casa Riquel. Dess huvudkropp fortsätter i zalo och de röda tuffmarginalerna i en del av gatan. Denna sida av huset har en höjd högre än resten.

Därför ser vi två olika uppfattningar i användningen av byggnadsmaterial: för att lyfta fram den viktigaste delen av huset, används stenen som ett dekorativt element; för den sekundära fasaden på Tabares de Cala används emellertid vanligare material.

Denna byggnad, som inte har genomgått några större förändringar under de senaste århundradena, anses vara ett toppexempel på artonhundratalets arkitektur.


SORIANO OCH BEN TEZ DE LUGO, Alfonso: Laguneras hus och familjer. Producciones Gr ficas SL 2007


MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADRESS Calle Obispo Rey Redondo, 15


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien