CASA RIQUEL

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
D. Antonio Riquel de Angulon (1721-1801) toimeksiannosta rakennettiin hän entiselle omistajalle D. Gabriel Colombo Garcille vuonna 1940 julkisivunsa kunnostamiseen.

Calle Obispo Rey Redondon (entinen Carrera) näköala Casa Riquel -julkisivun ulkopinta vie meidät 1700-luvulle.

Rakennuksen kahdessa kerroksessa erottuu ennen kaikkea etuosa punaisella kaarilla, joka kehyttää pääoven ja ylemmän kerroksen keskimmäisen ikkunan, ja jonka päällä on käämitys edessä n.

Punaisella tuffilla tehtyä työtä levittää myös seinä ja rakennuksen reunat, vastakohtana käytetyn maalin valkoiselle värille.

Toinen mielenkiintoinen näkökohta on ovia ja ikkunaa kehystävien tuffilohkojen koristeellinen muotoilu; hänessä on käytetty kivin veistämistä timanttikärjessä, mikä antaa hänelle suuremman helpotuksen.

Ikkunassa oli marmorista valmistettu perhekilpi, joka oli ristiriidassa kehyksen punertavan värin kanssa.

Toinen Tabares de Cala -kadulla sijaitseva julkisivu esittää Casa Riquelin liitteenä olevia riippuvuuksia. Sen päärunko jatkuu zalossa ja tämän kadun rakennuksen osan punaisella tuffimarginaalilla. Tämän talon pinnan korkeus on suurempi kuin muun.

Siksi näemme rakennusmateriaalien käytössä kaksi erilaista käsitystä: talon tärkeimmän osan korostamiseksi kiveä käytetään koriste-elementtinä; Tabares de Calan toissijaisessa julkisivussa käytetään kuitenkin yleisempiä materiaaleja.

Tätä rakennusta, jolle ei ole tehty suuria muutoksia viime vuosisatojen aikana, pidetään huippusesimerkkinä 1800-luvun arkkitehtuurista.


SORIANO JA BEN TEZ DE LUGO, Alfonso: Laguneras-talot ja perheet. Tuottajat Gr ficas SL 2007


KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiallinen keskus

OSOITE Calle Obispo Rey Redondo, 15


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien