CASA PORLIER

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Laguneras Alfonso Sorianon ja Ben tez de Lugon talot ja perheet

Porlierin perheen talo rakennettiin 1500-luvun jälkipuoliskolla. Sen osti Antonio Jimenez Moscoso vuonna 1698, nimeltä Juan de la Luz Dutari y Fuentesista, joka oli kotoisin Navarrasta ja asettui La Lagunaan vuosiksi 1668-1670, missä vuonna 1689 hän meni naimisiin Jacobina Sopranisin kanssa, hänen isänsä Don Esteban Sopranis de la Hayan ja Fiescon perustaman mayorazgon omistaja Bajamar-tiloillaan Teneriffalla ja Gu a Gran Canarialla 30. maaliskuuta 1689. Tämän avioliiton tytär, Rita Juana de La Luz Sopranis Dutari, cas. Yhdessä Don Esteban Porlierin ja Du-Ruthin kanssa, jotka ranskalaisista asettuivat La Lagunaan 1800-luvun ensimmäisinä vuosina ja nimitti kuningas Louis XVI: n vuonna 1709 Ranskan pääkonsuliksi.

Tämän avioliiton jälkeläisinä jatkettiin tämän talon omaisuutta, jossa hän syntyi 16. huhtikuuta 1722 Intian neuvoston presidentin Don Antonio Porlier y Sopranisin nimittäessä kuningas Charles IV armon- ja oikeusministeriksi. 1790, ensimmäinen kanariansaari, joka harjoitti niin korkeaa asemaa ja jonka loi tämä kuningas I Marqu de de Bajamar vuonna 1791.

Myöhemmin hän meni Salazar Frias-perheeseen, kun hän meni naimisiin Juana Porlier y Castillan kanssa vuonna 1765, jolloin hän palasi perheenjohtajuuteen Mart n Salazar de Friasin ja Franchi, Salazar-laakson V-kreivin kanssa. 1800-luvun lopulla hän omisti Concepci n Salazar de Frias y Chirinon, joka oli Salazarin laakson VII kreivin tytär, Villanueva del Prado -markkisi avioliitostaan Don Fernando de Navan kanssa ja synkkä ny del Hoyo, ja hän syntyi siellä ja asuivat Don Ildefonso de Castron ja Salazar de Fr: inä (1858–1935), marqu s de la Fuente de las Palmas, Salazar-laakson seitsemännen kreivikon pojanpoika. Muista, talon julkisivulla marmori marmori, hänen muistonsa uskon yhtyeen johtajana, joka täyttää sivun La Lagunan kaupungin taiteellisesta historiasta. Don Ildefo ...Casa Porlier

SORIANO JA BEN TEZ DE LUGO, ALFONSO .: Talo- ja laguuniperheet, LOS LINAJES Y PALACIOS DE NAVA-GRIM NY SALAZAR DE FRIAS.Excmo.San Cristin kaupungintalo Bal de La Laguna - Caja Canarias. Sosiaalinen ja kulttuurityö. 2007Casa Porlier

Talo vieressä on Leal-teatterin nykyinen rakennus, jossa on kolme kerrosta ja julkisivu, jossa kaikki reiät on järjestetty symmetrisesti. Pohjakerroksen reiät ovat pääovi, joka on kehystetty harmaalla kanterilla, jota reunustavat molemmilla puolilla olevat kaksi ovea ja jotka ovat tällä hetkellä kaupallisiin tarkoituksiin tarkoitettujen laitosten pääsyä. Pääovi on tehty erikokoisiksi, mutta se on asetettu järjestetyn mallin mukaan. Lehdet on vahvistettu rautaosilla. Obispo Reyn pyöreällä kadulla Lojaalin teatterin vieressä tapahtuu muutoksia koko 1700-luvun ajan. Vuonna 1923 seuraavissa huoneissa tehtiin uusinta ja vuonna 1986 oikea edellinen huone uudistettiin saman vuoden tammikuun 11. päivän tulipalon jälkeen.

Ensimmäinen kerros on keskeisellä paikalla suljettu parveke ja kaksi puhelinikkunaa molemmilla puolilla. Parvekkeen tykit tai tukipalkit sijoitetaan tasaisesti aukkoon, parvekkeen sivuttaispilaatit kohdistetaan päätykoiriin.

Alemmat koirat muovataan helmillä, golalla ja neljännellä vankilalla, kun taas ylemmät kootaan valetulla käänteisellä variksen noksella, joka sisältää muutaman korvakkeen. Koirien nukkumistuki on myös valettu.

Julkisivun merkityksellisin osa on viimeisen kerroksen kolme soikeaa ikkunaa, jotka piilottavat yhtä monta aiempaa neliötä. Tämä uudistus toteutettiin ulkoasun kaunistamiseksi kunnostamalla sitä kotona ja menettämällä perinteinen lato tai ullakko.

Yllä, Canter a: n tavallinen karniisi. Capit n Brotons -kadun takana oleva talo kunnostettiin liittymään Leal-teatterin julkiseen tilaan.Casa Porlier
Descripción Documento Descargar Documento
Levantamiento del Balcón por Alejandro de León Serra (Arquitecto Técnico)