CASA MESA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
1800-luvun puolivälissä Jos Jacinto de Mesa y Castilla (1690-1780) rakensi tämän rakennuksen vuoteen 1765 asti kalkittuun ja asetti uuden vaakunan.

Sekä julkisivu että sisätilat on uusittu peräkkäin; Sen kansi on ainoa osa alkuperäisestä rakennuksesta, jota pidetään ulkopuolella. Tämä säilyttää XVIII-luokan klassiset piirteet, korostaen marmorista valmistettua Mesan suvun vaakunaa, jonka päällä on markiisin kruunu, nimeltään Francisco Jos de Mesa y Ponte, ensimmäinen Marques de Torrehermosa vuodesta 1776 lähtien. Kilpeessä on merkintä HVLM (rohkea mies Lope de Mesa) kapteeni Lope de Mesa Kanarialla. Vuosi 1599

Sisältä erottuvat kahden katon haarniska, jotka säilyttävät suuren koristeellisen rikkauden tähtikuvioilla, risteillä ja neliöillä. Jatkuva uusinta, samoin kuin peräkkäinen maalaaminen, ovat piilottaneet sen, mikä olisi voinut olla yksi La Lagunan kahdeksannentoista vuosisadan taloista.

Sisätiloissaan on säilytetty kappeli, jonka kautta riippuvuuteen päästään punaisen kanterin kaarista punaiseen, joka sen päivän aikana olisi osa talon intiimiä oleskelua

Katolisten koulujen Nava-asiakassuhde

Rodr Guez Mouren mukaan La Lagunan historialliseen oppaaseen hän perusti tällä nimellä Mar de la Concepci n Salazar de Fr as y Chirino, Villanueva del Prado -markkina leski ja Acialc zar testamentissa ol grafo ja hänen aviomiehensä Don Fernando de nava-Grim ny del Hoyo muisto, näiden nimikkeiden markiisi, tämän nimen suojelija tarkoituksenaan perustaa aidosti katolinen koulu työ- ja proletariaattiluokan lasten kouluttamiseksi La Lagunan kunnasta.

Edellä mainitun Marquisen kuolema tapahtui 11. lokakuuta 1911 ja perustettiin hallintoneuvosto, jonka testamentin suojelijana oli Rodr Guez Moure, ja pääoman kanssa, jonka hän jätti tätä tarkoitusta varten ...Casa Mesa

SORIANO JA BEN TEZ DE LUGO, Alfonso: Laguneras-talot ja perheet. Tuottajat Gr ficas SL 2007

ALEMAN DE ARMAS, Adrian: La Lagunan opas. Teneriffan Cabildo de kulttuurialue. 2002

RODR GUEZ MOURE, J .: La Lagunan historiallinen opas, Kanarian tutkimuslaitos. 1935Casa Mesa

Laakerirakenne

Tehdas tehtiin päällekkäin levittämällä enemmän tai vähemmän säännöllisen muodon ja koon kiviä, joita kutsuttiin mampuestosiksi. Niitä ei löydetty kalkilla tai mudalla varustetulla laastilla tai laastilla, jotka oli täytetty pienemmillä kivillä (matakaanilla) tai raunioilla, jotka toimivat tukena. ja parannettu takiotyö.

julkisivu

Sen julkisivu ja suuri osa sisätiloista vaihdettiin täysin 1900-luvun alkupuolella historioitsijan inspiraation eklektisen tyylin alla. Alkuperäisestä julkisivusta on jäljellä vain 1800-luvun kansi.

Aukot on järjestetty symmetrisesti, kuusi puhelinikkunaa ensimmäisessä kerroksessa ja kuusi ovea, joissa on kaksi puista ja lasilevyä pohjakerroksessa, missä niiden pystyakselit ovat samat.

Reiät on päällä varustetut muotit, jotka muodostavat ristikkotasoisen syvennyksen, ja ikkunat kynnyskorkeuden yläpuolella ovat yläreunan kanssa karnissa.

Rodr Guez Mouren mukaan talossa oli mahtava perinteinen parveke, joka muodosti nurkan

Julkisivun keskiakselilla on pääovi, kehystämällä kaksi sivuttaista pilasteria, joissa on klassiset pääkaupungit, jotka tukevat suoraa sohvaa, jossa on keskimmäinen karniisi, ja joka toimii perustana barokin inspiraation jyrkkien kaarteiden edessä kilven kanssa tuttava keskellä, ja sen päällä on kruunun symboli markiisasta.

Sivun julkisivu

Sivujulkisivussa, Viana-kadulla, kuusi ovea on sijoitettu pohjakerroksessa pääjulkisivun oviin, ja ylemmässä kerroksessa kuusi puhelinikkunaa on järjestetty samansuuntaisesti.

Kattorakenteiset julkisivut on päällystetty crenellated-parapetilla.


Mesa-perhe on perustettu Teneriffalla saman saaren valloituksen jälkeen, jolloin he vierailivat San Lucar de Barramedasta veljien Adelantadon seurassa, Don Lope, Don Diego ja Don Juan de Mesa.

Don Lopen jälkeläiset asuivat La Lagunassa, ja heidän kartanonsa oli nykyisellä Obispo Rey Redondo -kadulla (Carrera Street) N 7.

Don Lopen pojanpojanpoika oli kuuluisa Teneriffan kersantti-päämies Don Lope de Mesa ja Ocampo.

Valloittajan Don Diego de Mesan, Don Lopen nuoremman veljen, jälkeläinen perustettiin La Orotavaan, ja hänelle myönnettiin Marqu s de Torre Hermosa -nimi Don Jos de Mesan henkilössä Lugo y Ayala henkilöllä kuningas Carlosin armoilla. II 5. elokuuta 1671; ja nuorin Don Juan de Mesan veljistä, Teneriffan saaren valloituksen jälkeen, palasi taloonsa Jerez de la Fronterassa, missä hän meni naimisiin ja jätti peräkkäin.Casa Mesa

KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiallinen keskus

OSOITE Calle Obispo Rey Redondo, 7


Descripción Documento Descargar Documento
Escudo de la fachada (Dibujo de Evelyn Pérez Pérez)
Esquema de carpinteria en puertas (Dibujo de Evelyn Pérez Pérez)
Esquema de carpinteria en ventanas (Dibujo de Evelyn Pérez Pérez)
Alzado principal (Dibujo de Evelyn Pérez Pérez)
Alzado lateral (Dibujo de Evelyn Pérez Pérez)
Situación

ESPACIOS URBANOS
Casa Mesa Calle Obispo Rey Redondo - Cat:Calles