CASA HESPERIDES

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Hesp Rides House är uppkallad efter Royal Hesp Rides Sports Club i La Laguna.

Det är en gammal 1600-talsbyggnad som för närvarande har kontor för den autonoma sportbyrån i staden San Crist Bal de La Laguna.

Rehabiliteringsarbetena för denna fastighet stoppades i flera år på grund av de många brister som konstaterades som ledde till en ändring av det ursprungliga projektet. Sedan 1999 undertecknade vice minister för kultur på Kanarieöarna och kommunfullmäktige i La Laguna ett avtal om rehabilitering av en del av denna fastighet, men arbetena utfördes inte på grund av att rehabiliteringskontraktet utrotades .

Efter att styrelsen för den autonoma gemenskapen godkände nödsituationen efter analysen av flera tekniker och historiker som bestämde det viktiga försämringstillståndet, var det tisdagen den 2 augusti 2005 då arbetena började av det gamla huset med en budget på 509 640 euro av ministeriet för utbildning, kultur och idrott för den autonoma verkställande direktören.

Rehabiliteringsprojektet genomfördes av arkitekten Fernando Beautell och ansvarig för företaget som utförde arbetet var Vtor Rodr Guez.Casa Hesperides

Enligt arkitekten ansvarig för rehabiliteringsarbetet Fernando Beautell är huset mycket intressant på grund av dess arkitektoniska typologi. Den har en huvudsaklig uteplats, en serviceuteplats, ett mezzaninskåp och färgglada tak i tak som utgör alla typiska element i ett hus från 1600- eller början av 1700-talet.

Vid rehabiliteringen räddades ursprungliga aspekter av huset efter att modernistiska tillägg införlivats över tid. Strukturerna förbättrades och trottoarer införlivades i stenmaterial som agerar respektfullt med de ursprungliga bevarade materialen.

Rehabilitering utfördes av företaget av V ctor Rodr guez e HijosCasa Hesperides
Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Casa Hesperides Calle Capitán Brotons - Cat:Calles