CASA BIGOT

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
På den gamla gatan i Los Mesones, i dag i Herradores, ligger huset som tillhörde Cludio Bigot, född franska Rouen och emigrerade till öarna. Genom hans testamente, skriven den 16 april 1655, vet vi att han i denna byggnad hade en hushållsaffär.

Huset enligt Claudio Bigots egen förklaring byggdes i en vingård som tillhörde hans svärmor D a. Violante Ram rez, vars hus vänd mot Calle de la Carrera (idag av biskop P rez C ceres) och förbises det av Mesones genom nämnda vingård. Byggnaden byggdes precis 1654 enligt en inskription på fasaden som bokstavligen säger:

1654 Claudio Bigot naturligt i staden Rouen

Sjuttonhundratalets egendom är ett karakteristiskt urval av tidens inhemska arkitektur och är en av de första byggnaderna där tredje våningen med ladugården börjar dyka upp.

År 1907 installerades den konstnärliga fotografin av Enrique valos i byggnaden, känd för att vara gift i La Laguna, och etablerade sig i staden i några år.Casa Bigot

CIORANESCU, A: La Laguna, Historical-Monumental Historical Guide. 1963

ALEM N DE ARMAS, A: Guide till La Laguna. Hennes stadshus i San Crist bal de La Laguna 1986

MART N RODR GUEZ, F: Canary Island Architecture. Santa Cruz de Tenerife 1978.

RODR GUEZ MOURE, J: Historisk guide för La Laguna La Laguna 1935.

DE LE N SERRA, A: Study and Logo of the Balconies of the Historic District of San Crist Bal de La Laguna.EUAT (ULL) 2010.

CASANOVA, Guillermina: Fotografins historia i La Laguna (1857-1936).Casa Bigot

Huset består av tre våningar, där den sista var avsedd för en ladugård. Detta exteriorized av en trä balkong på dubbla hundar med trä balusters med singel tak stöttas av pilasters.

Balkongfönstret presenterar utformade romber dekorerade med geometriska motiv. Under dessa fördelas de vända balustorna jämnt, nio för varje spann.

( Troligen var taket på balkongen förlängningen av det primitiva taket, som när detta ersätts av det nya platta taket presenteras under takens takfönster)

Allt på fasaden är nytt förutom för balkongen som har genomgått sig själv över tid.

Hålen i fasaden fördelas symmetriskt med avseende på huvuddörren inramad i grå stenmur.Casa Bigot

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADRESS Calle Herradores, 60


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien

ESPACIOS URBANOS
Casa Bigot Calle Herradores - Cat:Calles