CASA ANCHIETA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Husets namn svarar på födelsen av brasilianske apostol, jesuiten fader Jos de Anchieta, som en marmorplack på sin fasad minns.

Huset, främst från 1600-talet, byggdes på ett annat från början av 1500-talet, som skulle vara ägt av Bachelor Nu eller P rez. Vid sin död gifte sig hans änka Mencia D az de Clavijo, gifte sig i andra bröllop med kaptenen och allmänna skriven på Teneriffa Juan de Anchieta, föräldrar till de välsignade. Senare ägdes huset av Diego Ben Tez de Anchieta (1563-1636), författare till 1600-talsbyggnaden, som bevaras på sidofasaden. Senare på 1800-talet 1905 ombyggdes huvudfasaden.

Detta hus var bostaden för poeten Manuel Verdugo (1877-1958), och sedan 1962 ligger Colegio-borgmästaren Femnenino Virgen de la Candelaria.

Huset rehabiliteras av kommunfullmäktige i La Laguna och används av Tenerifes biskopsrådet efter branden i Salazar Palace medan återuppbyggnaden av fastigheten ligger på San Agust Street n.Casa Anchieta

MARQU S BARCEL, C - MART N GARC A, A: Architecture Guide of La Laguna.CICOP. 1996

Enhet för historiskt-konstnärligt arv. Stadshuset i San Crist bal de La Laguna. A eller 2000Casa Anchieta

Det ursprungliga 1500-talshuset ockuperade hörnet på torget med Quinteras Street, där Casa de la Quintera hade varit under det seklet, byggdes om på 1600-talet och renoverades av arkitekten Mariano Estanga 1905 på ecl språk cico, reglering av luckorna och omarbetning av de gipsade väggarna med cementmurbruk, att göra dekorativa staket i luckorna och placera järnbalkonger. Den allmänna strukturen av klausulstyp och den skåporganisation som krävs av dess invånare som arbetar med offentliga kontor bevaras från den primitiva bostaden. Huset är känt för att ha ett vapensköld, och för närvarande tillhör bara 1500-talsfabriken endast de grunder som är synliga i eran med utsikt över trädgården.

Den nuvarande byggnaden är arrangerad runt tre fasader till gatan. Huvudfasaden är fördelad på två nivåer med öppning av symmetriska och adintelado luckor. Den andra våningen skiljer sig ut där balkongerna och fönsterbrädorna skyddas av ett galler som gjordes i smidesjärn.

Fasaden är av neoklassisk stil, medan sidofasaden av asymmetrisk och oregelbunden layout i fördelningen av dess luckor bibehåller sitt ursprungliga utseende.

Det inre av fastigheten upprätthåller fördelningen av rummen runt en uteplats, och belyser galleriets höger fot och åtkomstdörren bakom hallen med färgat glas.

House Rehabilitation-projektet, som främjades av La Laguna kommuns kommun i september 1990, genomförs av arkitekterna Joaquin Galera Gaspar och Mari Nieves Febles Ben tez, arkitekten Agust n Cabrera Dom nguez som fungerar som samarbetspartner.

Projektet genomförs under följande år, vilket motsvarar det nuvarande läget för fastigheten med det.Casa Anchieta

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADDRESS Plaza del Adelantado, 10


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien