CASA ANCHIETA

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Talon nimi vastaa Brasilian apostolin, jesuiitta-isän Jos de Anchieta syntymään, koska sen julkisivun marmorilaatta muistuttaa.

Talo, pääosin 1700-luvulta, rakennettiin toiselle 1500-luvun alusta peräisin olevalle talolle, jonka piti omistaa Bachelor Nu tai P rez. Hänen leskensä Mencia D az de Clavijo meni kuolemaansa mennessä naimisiin toisessa vaiheessa Teneriffan kapteenin ja julkisen kirjanoppijan kanssa, joka oli siunattu vanhempansa. Myöhemmin talon omisti Diego Ben Tez de Anchieta (1563-1636), kirjailija 1700-luvulta peräisin olevasta rakennuksesta, joka on säilytetty sivupinnassa. Myöhemmin 1800-luvulla vuonna 1905 pääjulkisivu uudistettiin.

Tämä talo oli runoilija Manuel Verdugon (1877-1958) asuinpaikka, ja myöhemmin vuodesta 1962 Colegion pormestari Femnenino Virgen de la Candelaria sijaitsee siellä.

La Lagunan kaupunginvaltuusto kunnostaa talon, ja Teneriffan piispakunta käyttää sitä Salazarin palatsin tulipalon jälkeen, kun taas rakennetaan San Agust Street n: llä sijaitsevan kiinteistön jälleenrakennusta.Casa Anchieta

MARQU S BARCEL, C - MART N GARC A, A: La Lagunan arkkitehtuuriopas.CICOP, 1996

Historiallisen-taiteellisen perinnön yksikkö. Hänen San Crist bal de La Lagunan kaupunginvaltuusto. A tai 2000Casa Anchieta

Alkuperäinen 1500-luvun talo asui neliön kulmassa Quinteras-kadun kanssa, missä Casa de la Quintera oli ollut kyseisellä vuosisadalla, rakennettiin uudelleen 1700-luvulla, ja arkkitehti Mariano Estanga kunnosti sen vuonna 1905 ecl-kielellä. Cico, rakojen säänteleminen ja rapattujen seinien uusiminen sementtilaastilla, koriste-aitojen tekeminen aukkoihin ja rautaparvekkeiden sijoittaminen. Primitiivisestä asunnosta säilytetään claustral-tyyppinen yleinen rakenne ja julkisissa toimistoissa työskentelevien henkilöiden edellyttämä kaapin järjestäminen. Talolla tiedetään olevan vaakuna. Tällä hetkellä vain aikakaudella näkyvät puutarhanäkymät näyttävät perustukset kuuluvat 1500-luvun tehtaaseen.

Nykyinen rakennus on sijoitettu kolmen julkisivun ympärille kadulle. Pääjulkisivu on jaettu kahdelle tasolle symmetristen ja adintelado-aukkojen avaamisella. Toinen kerros erottuu siten, että parvekkeet ja ikkunalaudat on suojattu takoraudalla tehdyllä hilalla.

Julkisivu on uusklassista tyyliä, kun taas epäsymmetrisen ja epäsäännöllisen ulkoasun sivurakenne aukkojen jakautumisessa säilyttää alkuperäisen ulkonäön.

Rakennuksen sisustus ylläpitää huoneiden jakautumista terassin ympärillä, korostaen gallerian oikeita jalkoja ja eteisen takana olevaa ovea värillisellä lasilla.

La Lagunan kaupunginvaltuuston syyskuussa 1990 tukeman talon kunnostamishankkeen toteuttavat arkkitehdit Joaquin Galera Gaspar ja Mari Nieves Febles Ben tez, arkkitehti Agust n Cabrera Dom nguez, joka toimii yhteistyökumppanina.

Hanke toteutetaan seuraavina vuosina, mikä vastaa sen mukana olevan kiinteistön nykyistä tilaa.Casa Anchieta

KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiallinen keskus

OSOITE Plaza del Adelantado, 10


Descripción Documento Descargar Documento
No existe/n Documento/s para este Bien