5 2 5

CASA ALVARADO BRACAMONTE

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Det generella kapitlet på Teneriffa Diego de Alvarado Bracamonte byggde detta hus mellan 1624 och 1631. Dessutom renoverades en del av hans son, herr Diego de Alvarado Bracamonte Vergara och Grim n (1631-1681), Marqu s de la Bre a. Senare blev det ett uppehåll för Marquis of Mejorada och flera generalkaptener på Kanarieöarna från början av 1700-talet: bland annat Agust n de Robles och Lorenzana (1705-1713), Fernando Chac n Medina och Salazar (1709-1713) eller Ventura de Landeta (1713-1718), varför det är populärt känt som Casa de los Capitanes.

Diego Alvarado gifter sig med Mar a de Vergara och Grim n, ättling till Jorge Grim n, erövrare av Teneriffa. Bland medgifterna som detta förde med sig till äktenskapet var några partier som tillhörde familjervet till borgmästarenazgo de la Gorborana (eller Gorvorana) och att familjens första barn hade ärvt och överfört till honom. Huvudsakligen i staden och mycket nära byggnaderna i den gamla Cabildo de la Isla byggdes den egendom som idag erkänns med guvernörens efternamn och hans släkt, Alvarado-Bracamonte.

1718, samtidigt som borgmästaren Ceballos bostad, tjänade han som kontor för revisoren och skattade generalen.

1721 var det biskop Lucas Conejeros sommarresidens, och den sista som bebor det verkar ha varit Marquis of Vallehermoso (1723-1735) som senare föredrog palatset av greverna i Salazar och senare bostaden av Santa Cruz de Tenerife.

I början av 1800-talet användes det för att hysa de franska fångarna i självständighetskriget.

Det förvärvades av kommunfullmäktige i La Laguna från arvingarna till Cruz Chauvet den 8 juli 1976 i syfte att omvandla det till ett bibliotek och museum.

Den 8 juli 1976, HE. Stadshuset i San Crist bal de La Laguna köper det gamla huset Alvarado-Bracamon ...


Enligt Pedro Tarquis tillverkades huset av den alarmerande Manuel Penedo El Viejo. Det här konstnäret fungerar under första hälften av 1600-talet i La Laguna. Det var av portugisiskt ursprung och var den mest produktiva alarifen för dem som bodde under första hälften av sjuttonhundratalet på Teneriffa. Produktionen är belägen förutom La Laguna, hela norra delen av ön, särskilt i La Victoria de Acentejo, Santa Ursula, Realejo Alto och Puerto de Garachico.

General of Captain's House är ett tydligt exempel på 1600-talets kanariska inhemska arkitektur. Byggnadens utsida visas med en stor duk där fönstren, inramade i röd galopp, fördelas asymmetriskt. Omslaget, även av röd tuff, har två kroppar: den nedre, med åtkomstdörren inramad mellan vadderade pilaster; och den övre, med en balkong som stöds av nollar toppad av en delad front med en central boll. Dekorationen med tandproteser fördelas vid balkongens botten, samt på framsidan av n. Intressant dekorativt motiv är det skulpterade, exponerade, som liknar en balkong med baluster.

Husets inre är utformad runt en U-formad uteplats med en trappuppgång, hälften av sten, hälften av trä, vilket introducerar oss till den ädla delen av den.

Den asymmetriska fördelningen av fönstren på fasaden är en konstruktiv aspekt som kanske talar till oss mer om att tillfredsställa byggnadens erfarenhetsbehov än om att upprätthålla en tidigare strukturerad ordning.

Ur konstruktiv synvinkel finns det en övervägande av alba iler a-arbetets arbete över galopp a, och därför av murverket på stenen. Den begränsade användningen av detta reduceras till vissa delar av byggnaden, i grund och botten, av ekonomiska skäl: utvinning av stenbrott, snidning av ashler, transport etc. Kostar särskilt kostnaden för verken.Casa Alvarado Bracamonte

KÄLLOR

Stadshuset i San Crist bal de La Laguna (rådgivare för delegat för turism och spridning av historiskt arv)

Management Office of the Historic Complex of La Laguna. Historiaområdet.

Foundation International Center for Conservation of Heritage CICOP.

BIBLIOGRAFI

GERM N DE ARMAS, Adri n: Guide of La Laguna, Cabildo de Tenerife, 2002

SORIANO Y BENITEZ DE LUGO, Alfonso: Laguneras hus och familjer. Linjerna och palatserna i Nava-Grim och Salazar de Fr as.

C. MARQUES OCH A.MARTIN: Arkitektur av La Laguna (nätverk av historiska centra på Kanarieöarna)Casa Alvarado Bracamonte

Den ursprungliga konfigurationen var av tre sprickor som bildade en U med den huvudsakliga mot Carrera-gatan (norr), en annan med stor längsgående utveckling som ledde kvadratet med den föregående och som följer inriktningen på den nuvarande gatan i Viana (västerut) och en tredjedel mycket kortare än de tidigare mot öster.

Under de första decennierna av 1900-talet byggdes en byggnad i 'L ' med ett platt tak, vilket inte överensstämmer med resten av byggnaden som stängde uteplatsen i söder.

Slutligen, mot år 2000, i samband med restaureringen av huset, revs denna kropp utan betydande värde genom att bygga en annan på sin plats som också stänger anläggningen och försöker smälta in i den befintliga byggnaden.

Före restaureringen år 2000 fanns det på bottenvåningen tre väggar av betydande tjocklek, som avskärade isolerade rum och som inte hade någon fortsättning på övervåningen. I detta finns en skiljevägg som inte startade från någon av dessa väggar, vilande på en av balkarna i större sektion förstärkt av en mynning. Golven hade inte trottoar. Oregelbundna balkar och utan grovning utgör sätet på ett instabilt däck som sträcker sig till hela övervåningen.

Efter ovannämnda restaurering bevarades en del av denna envigado, nu utan ett bräde och gränsade till smala träkorridorer skyddade av ett metallräcke, och några trappor öppnades mellan skiljeväggarna i rummen på bottenvåningen.Casa Alvarado Bracamonte

LOS ALVARADO BRACAMONTE

(Monografi till Casa Alvarado-Bracamonte och generalkaptenerna). Excmo. Stadshus i San Crist bal de La Laguna (2006)

Under de första decennierna av sjuttonhundratalet, från halvön, bosatte sig den kungliga tjänstemannen Diego de Alvarado.Bracamonte på Teneriffa och La Palma, med utnämningen av monarken för att arbeta som guvernör, Corregidor och krigskapten på båda öarna .

För det tredje kom det från en familj av släkt, Alvarado u2013Se males del Solar och Torre de Boscariz i Secadura, jurisdiktionsparti Laredo (Santander) - och Juana Bracamonte, dotter till Rub n de Bracamonte Marshal i Frankrike. Medan han tog den militärpolitiska positionen 1624 för att upprätta sin bostad i staden San Crist bal de La Laguna, eftersom önrådet låg här, fram till sin död 22 augusti 1635.

Så snart han anländer till Teneriffa gifter sig han med Maria de Vergara och Grim n, ättling till Jorge Grim n, erövrare av Teneriffa. Bland medgifterna som detta förde med sig till äktenskapet var några partier som tillhörde familjervet till borgmästarenazgo de la Gorborana (eller Gorvorana), och att familjens förstfödde hade ärvt och cederat det. På dessa tomter, belägna på en viktig plats i staden och mycket nära byggnaderna i den gamla Cabildo de la Isla, börjar byggandet av en fastighet som idag erkänns med guvernörens efternamn och hans släkt, Alvarado Bracamonte.Casa Alvarado Bracamonte

    BIC (med kategorin Monument sedan 1981).    

Inom den särskilda skyddsplanen för det historiska centret i La Laguna som godkändes i juli 2005 ingår den i Integral Protection Level 2.

Integral nivå 2: Gäller alla byggnader som måste bevaras i sin helhet, men som har genomgått vissa specifika förändringar. De kan vara föremål för återställande, bevarande, konsolidering, återuppbyggnad och rivning av de tillagda elementen, för att återställa deras typiska värden och återställa deras fysiska integritet, upprätthålla och respektera alla deras ursprungliga egenskaper, till exempel organisation n rymd, struktur, typologi, dekorativa element, etc.Casa Alvarado Bracamonte

MUNICIPALITY San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiskt centrum

ADRESS Calle Obispo Rey Redondo, 5


Descripción Documento Descargar Documento
Alzado Posterior
Organización Planta Alta y Planta Baja
Fachada Principal
Fachada Lateral Derecha
Situación


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario

Esta casa es una auténtica preciosidad. El patio interior es de película

Autor

Anónimo


Valoración

5

Comentario

PRECIOSA

Autor

Anónimo