5 2 5

CASA ALVARADO BRACAMONTE

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Civil y Doméstica. Anterior al S.XX -
Teneriffan yleinen luku Diego de Alvarado Bracamonte rakensi tämän talon vuosina 1624–1631. Lisäksi osan rakennuksesta kunnostivat hänen poikansa, herra Diego de Alvarado Bracamonte Vergara ja Grim n (1631-1681), Marqu de de la. Bre a. Myöhemmin siitä tuli Mejoradan markiisin ja useiden Kanariansaarten päälliköiden asuinpaikka 1800-luvun alusta: muun muassa Agust n de Robles ja Lorenzana (1705–1713), Fernando Chac n Medina ja Salazar (1709–1713) tai Ventura de Landeta (1713-1718), minkä vuoksi sitä tunnetaan kansan nimellä Casa de los Capitanes.

Diego Alvarado menee naimisiin Mar a de Vergaran ja Teneriffan valloittajan Jorge Grimin n jälkeläisen Grim n: n kanssa. Tämän avioliittoon johtaneen myötämielen joukossa oli joitakin Mayorazgo de la Gorborana (tai Gorvorana) -perinnön perintöön kuuluvia erää, ja että perheen ensimmäinen lapsi oli perinnut ja luovuttanut hänelle. Tärkein kaupungin sisällä ja hyvin lähellä vanhan Cabildo de la Islan rakennuksia rakennettiin omaisuus, joka tunnustetaan nykyään kuvernöörin sukunimellä ja hänen suvunsa Alvarado-Bracamonte kanssa.

Vuonna 1718 samanaikaisesti kaupunginjohtaja Ceballosin kanssa, hän toimi kirjanpitäjän toimistona ja arvokkaana kenraalina.

Vuonna 1721 se oli piispa Lucas Conejeron kesäasunto, ja viimeksi sen asunut näyttää olevan Vallehermoson markiisit (1723-1735), jotka myöhemmin pitivät Salazarin kreivin palatsia ja myöhemmin Santa Cruz de Teneriffan residenssiä.

1800-luvun alussa sitä käytettiin vapaudensodan ranskalaisten vankien talossa.

La Lagunan kaupunginvaltuusto osti sen Cruz Chauvetin perillisiltä 8. heinäkuuta 1976 tarkoituksenaan muuttaa se kirjastoksi ja museoksi.

8. heinäkuuta 1976, HE. San Cristin bal de La Lagunan kaupungintalo ostaa vanhan Alvarado-Bracamonin talon ...


Pedro Tarquisin mukaan talon valmisti hälyttävä Manuel Penedo El Viejo. Tämä taideteos toimii 1700-luvun alkupuolella La Lagunassa. Se oli portugalilaista alkuperää ja oli heikoin huolenaihe Teneriffalla seitsemännentoista vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla asuville. Sen tuotanto sijaitsee La Lagunasta erillään koko saaren pohjoisosassa, erityisesti La Victoria de Acentejon, Santa Ursulan, Realejo Alton ja Puerto de Garachicon alueella.

Kenraalikapteenien talo on selkeä esimerkki Kanariansaarin 1500-luvun kotimaisesta arkkitehtuurista. Rakennuksen ulkopinta on esitetty suurella kankaalla, jossa punaisella kaatumalla varustetut ikkunat jakautuvat epäsymmetrisesti. Kannessa, myös punaisella tuffilla, on kaksi runkoa: alempi, oven luukun ollessa kehyksellä pehmustettujen pilastojen väliin; ja ylemmässä, parvekkeella, jota tukevat tyhjät reunat, joiden päällä on halkaistu etuosa ja keskipallo. Koriste hammaslääkärillä on jaettu parvekkeen pohjassa sekä etuosan n sivuilla. Mielenkiintoinen koristekuvio on veistetty, paljastettu, joka muistuttaa parveketta, jossa on balusterit.

Talon sisustus on nivelletty U-muotoisen terassin ympärille, josta on portaita, puolet kivestä, puoli puusta, joka johdattaa meidät jaloun osaan talosta.

Ikkunoiden epäsymmetrinen jakautuminen julkisivussa on rakentava näkökohta, joka puhuu meille ehkä enemmän rakennuksen kokemuksellisten tarpeiden tyydyttämisestä kuin aiemmin jäsennellyn järjestyksen ylläpitämisestä.

Rakenteellisesta näkökulmasta alba iler a: n teos on etusijalla kanisteri a: n ja siten kivillä olevan muurauksen töissä. Tämän rajoitettu käyttö on rajoitettu tietyihin rakennuksen osiin, pohjimmiltaan taloudellisista syistä: louhosten louhinta, tuhkan veistäminen, kuljetus jne. Erityisesti kustannukset töistä.Casa Alvarado Bracamonte

LÄHTEET

San Crist bal de La Lagunan kaupungintalo (matkailuvaltuutettu ja historiallisen perinnön levittäminen)

La Lagunan historiallisen kompleksin hallintovirasto. Historia-alue.

Säätiön kansainvälinen kulttuuriperinnön säilyttämiskeskus CICOP.

BIBLIOGRAFIA

GERM N DE ARMAS, Adri n: La Lagunan opas, Cabildo de Tenerife, 2002

SORIANO Y BENITEZ DE LUGO, Alfonso: Laguneras-talot ja perheet. Nava-Grimin ja Salazar de Fr as: n suvut ja palatsit.

C. MARQUES JA A.MARTIN: La Lagunan arkkitehtuuri (Kanariansaarten historiallisten keskusten verkosto)Casa Alvarado Bracamonte

Alkuperäinen kokoonpano oli kolme halkeamaa, jotka muodostivat U: n pääreunan kanssa kohti Carrera-katua (pohjoiseen). Toisessa oli suuri pituussuuntainen kehitys, joka nivelletty neliön kanssa edelliseen ja joka seuraa nykyisen Vianan kadun linjaa. (länteen) ja kolmasosa paljon lyhyempi kuin edelliset itään.

1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten aikana rakennettiin 'L ' kiinteällä katolla, joka oli ristiriidassa muun rakennuksen kanssa, joka sulki etelän terassin.

Lopuksi, kohti vuotta 2000, talon kunnostuksen yhteydessä tämä runko purettiin ilman merkittävää arvoa rakentamalla sille paikalleen uusi rakennus, joka myös sulkee tehtaan ja yrittää sulautua jo olemassa olevaan rakennukseen.

Ennen vuoden 2000 kunnostusta ensimmäisessä kerroksessa oli kolme huomattavan paksuista seinää, jotka katkaisivat eristetyt huoneet ja joilla ei ollut jatkoa yläkerrassa. Tässä on väliseinä, joka ei alkanut yhdestäkään näistä seinistä, lepääen yhdellä suuremman osan palkeista, joita vahvistaa suisto. Lattioissa ei ollut päällystettä. Epäsäännölliset palkit ja ilman karkeutta muodostavat epävakaan kannen istuimen, joka ulottuu koko yläkerrokseen.

Edellä mainitun kunnostamisen jälkeen osa tästä ympäristöstä säilyi, nyt ilman lautaa ja rajoittuu kapeilla puisilla käytävillä, joita suojattiin metallikaiteella, ja alakerran huoneiden väliseinien välissä avattiin joitain askelmia.Casa Alvarado Bracamonte

LOS ALVARADO BRACAMONTE

(Monografia Casa Alvarado-Bracamontelle ja kapteenille) .Excmo. San Cristin kaupungintalo Bal de La Laguna (2006)

Seitsemännentoista vuosisadan ensimmäisinä vuosikymmeninä niemimaista lähtien kuninkaallinen virkamies Diego de Alvarado.Bracamonte asettui Teneriffalle ja La Palmaan nimittämällä hallitsijan toimimaan kummankin saaren kuvernöörina, Corregidorina ja sotakapteenina. .

Kolmantena nimeltään, se tuli sukulaisperheestä, Alvarado u2013Se Ores del Solar ja Torre de Boscariz Secadurasta, Laredon (Santander) lainkäyttöpuolue - ja Juana Bracamonte, Ranskan Rub n de Bracamonte Marshalin tytär. Ottaessaan sotilaspoliittisen aseman vuonna 1624 perustaakseen asuinpaikkansa San Crist bal de La Lagunan kaupunkiin, koska saaren neuvosto sijaitsi täällä kuolemaansa 22. elokuuta 1635 saakka.

Heti saapuessaan Teneriffalle hän menee naimisiin Maria de Vergaran ja Grim n: n, Teneriffan valloittajan Jorge Grim n jälkeläisen kanssa. Avioliittoon johtaneen myöhästymisen joukossa oli joitakin Mayorazgo de la Gorborana (tai Gorvorana) -perinnön perintöön kuuluvia tavaroita, ja että perheen esikoinen oli perinyt ja luovuttanut sen. Näillä tonteilla, jotka sijaitsevat tärkeimmässä paikassa kaupungin sisällä ja hyvin lähellä vanhan Cabildo de la Islan rakennuksia, aloitetaan kiinteistön rakentaminen, joka nykyään tunnustetaan kuvernöörin sukunimellä ja hänen sukulaisellaan, Alvarado Bracamonte.Casa Alvarado Bracamonte

    BIC (luokalla Monumentti vuodesta 1981).    

Heinäkuussa 2005 hyväksytyssä La Lagunan historiallisen keskuksen erityissuojelusuunnitelmassa se sisältyy kiinteän suojelun tasoon 2.

Integral Level 2: Sovelletaan kaikkiin niihin rakennuksiin, jotka on säilytettävä kokonaisuudessaan, mutta joihin on tehty joitain erityisiä muutoksia. Niitä voidaan palauttaa, säilyttää, yhdistää, rekonstruoida ja purkaa lisättyjä elementtejä, jotta voidaan palauttaa niiden tyypilliset arvot ja palauttaa fyysinen koskemattomuutensa säilyttäen ja kunnioittaen kaikkia alkuperäisiä ominaisuuksiaan, kuten organisaatiota. n tila, rakenne, typologia, koriste-elementit jne.Casa Alvarado Bracamonte

KUNNALLISUUS San Crist bal de La Laguna

ZONE District1- Historiallinen keskus

OSOITE Calle Obispo Rey Redondo, 5


Descripción Documento Descargar Documento
Alzado Posterior
Organización Planta Alta y Planta Baja
Fachada Principal
Fachada Lateral Derecha
Situación


5
   Valorar/Comentar
Valoración

5

Comentario

Esta casa es una auténtica preciosidad. El patio interior es de película

Autor

Anónimo


Valoración

5

Comentario

PRECIOSA

Autor

Anónimo