CAPILLA DE LA CRUZ VERDE (LA LAGUNA)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Det ligger i det som tidigare var ingången till staden La Laguna, där den korsar smedgatorna och Barcelon, bredvid Plaza de San Crist Bal, även känd som La Milagrosa.

Det är ett av de mest populära kaplarna, som spårar sin hängivenhet till era de Francisco de Quintana. Traditionen berättar att en människas livlösa kropp dök upp på en bänk nära platsen för det framtida kapellet; traditionen förvandlades till en legend som förklarar att han hade gått på ett kärleksdatum och damens moderordning. Händelsen, som i det lilla larmet för samhället, ledde Quintamna-bröderna, präster och ägare till huset bredvid, att bygga kapellet med en försonande karaktär, förse det med alla slags smycken och täcka korset med silverplattor repousse.

Det betraktas som en av de stora korsarna av klädd trä, i detta fall inte bara med präglad silver utan också öppen, från det sjuttonhundratalet.Capilla de la Cruz Verde (La Laguna)

Externt är det ett litet terrasskapell med en enda dörr i en halvcirkelformad båge av ett murverk, stöttat av pilaster toppade av enkla huvudstäder. Under en längre tid övergavs den, tills 1994 återställdes den av delegationen av kulturella och historiska arv i staden La Laguna, och lämnade på fasaden utsatta stensektorer. Konstruktionen är täckt med en tegelplatta med ett tak med fyra vatten och en diamant-tippad yta. På husets yttervägg, där kapellet vilar, fanns 1700 ett grönmålat kors, därmed hans namn, och vid hans fot en peidrabänk där vandrarna som till fots eller på hästryggen tog sig ifrån Santa Cruz inlandet från ön.

Enligt tradition hängde fyra dukar av Crist bal Hern ndez de Quintamna inuti, nu i Sacrist a i Santo Domingo-kyrkan. Dessa målningar är av Saint Pius som ber om triumfen i Lepanto, Saint Jerome, Saint Michael Arc Angel och Saint John the baptist.Capilla de la Cruz Verde (La Laguna)
Descripción Documento Descargar Documento
Documento PGO

ARQUITECTURA CIVIL Y DOMÉSTICA
Capilla de la Cruz Verde (La Laguna) Casa Quintana - Cat:Anterior al S.XX
RUTAS Y GUIAS
Sin Imágen Ruta de las Capillas - Cat:Urbanas