CAPILLA DE LA CRUZ VERDE (LA LAGUNA)

San Cristóbal de La Laguna
- Arquitectura Religiosa. Capillas -
Se sijaitsee entisessä La Lagunan kaupungin sisäänkäynnissä, jossa se ylittää seppikatuja ja Barcelonan, Plaza de San Crist Bal -kadun vieressä, joka tunnetaan myös nimellä La Milagrosa.

Se on yksi suosituimmista kappeleista, jäljittää omistautumisensa Francisco de Quintanan aikakauteen. Perinne kertoo meille, että ihmisen eloton ruumis ilmestyi penkille tulevan kappelin paikan lähellä; Perinne muuttui legendaksi, joka selittää hänen osallistuneen rakkauspäivämäärään ja naisen äitiysjärjestykseen. Tapahtuma, joka siinä pienessä hälytyksessä yhteisölle, johti viereisen talon omistajiin veljeksiin, pappeihin ja omistajiin Quintamnan veljeksiin, rakentamaan kappelin sovitushenkilöllä, varustamalla sen kaikenlaisilla koristeilla ja peittämään ristin hopealevyillä repoussén.

Sitä pidetään yhtenä suurimmista pleteroidun puun risteistä, tässä tapauksessa paitsi kohokuvioidulla hopealla, myös myös aukolla, joka juontaa juurensa 1800-luvulle.Capilla de la Cruz Verde (La Laguna)

Ulkopuolella se on pieni rivitalo kappeli, jossa on yksi ovi muurauksen puolipyöreässä kaarissa, jota pilasterit tukevat yksinkertaisilla pääomilla. Kauan aikaa siitä luovuttiin, kunnes La Lagunan kaupungin kulttuuri- ja historiallisen perinnön valtuuskunta palautti sen vuonna 1994, jättäen julkisivulle paljaat kivisektorit. Rakenne on päällystetty kaaretangolla, jossa on neljä vesikattoa ja timanttikärki. Talon ulkoseinällä, missä kappeli lepää, oli vuonna 1700 vihreällä maalilla varustettu risti, tästä seuraa hänen nimensä, ja hänen jalkansa peidrapenkillä, josta jalka tai hevosen takana käyvät kävelijät matkustivat Santa Cruz saaren sisämaahan.

Perinteiden mukaan neljä Crist bal Hern ndez de Quintamnan kangasta ripustettiin Santo Domingon kirkon Sacrist a: een. Nämä maalaukset ovat Pyhän Piusin rukouksia Lepannon, Pyhän Jeromeen, Pyhän Mikaelin enkelin ja Kastajan Johannes voittamisen puolesta.Capilla de la Cruz Verde (La Laguna)
Descripción Documento Descargar Documento
Documento PGO

ARQUITECTURA CIVIL Y DOMÉSTICA
Capilla de la Cruz Verde (La Laguna) Casa Quintana - Cat:Anterior al S.XX
RUTAS Y GUIAS
Sin Imágen Ruta de las Capillas - Cat:Urbanas